Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

běžně nekomentuji jednotlivé epizody, ale tady udělám výjimku. možná nejde o nejlepší rozjezd série všech dob, ale nekriticky přiznávám, že mi tenhle svět sakra chyběl a i když sem byl trochu skeptický, protože trailery mě nedokázaly naplno vtáhnout, užil sem si tenhle rozjezd na maximum se všemi jeho plusy a mínusy. Je tu navíc velká šance, že tohle tvůrci nezazdí jako trůny, protože v tomhle případě mají všechno co potřebují až do narození Deanerys...85% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hneď začíname kvalitne podávaným rozprávaním. Bohužiaľ ho kazia nezaujímaví herci a dokonca černoch ako člen rodiny Targaryenovcov. Táto rasová vyváženosť je slabosťou dnešných umiernených tvorcov, ktorí vyznávajú cancel culture a pritom sa tvária ako tí najtolerantnejší. Počujeme modifikovanú melódiu GoT a necháme sa unášať letom nad mestom na jednom z desiatich drakov. Hlavnými postavami sú kráľova sebavedomá mladá dcéra a jej na trón si nárokujúci strýko, ktorý svojmu bratovi, kráľovi, robí vrásky vzatím spravodlivosti do vlastných rúk pri trestaní zločincov hlavného mesta pred turnajom, kde podlo skopne koňa syna pravej ruky svojho brata, ktorý s ním nesúhlasil. Je to podstatná záporná postava na vytváranie konfliktov a napätia. Kráľ verí na základe sna na mužského potomka, no pri musí zaplatiť veľkú daň. Čudoval som sa, koľko brutality bolo na turnaji, niekedy to vyzeralo ako boj gladiátorov a nie šľachty. Kráľovi radcovia spoľahlivo intrigujú, každý podľa svojich schopností a je sa na čo tešiť v ďalších epizódach. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravaty 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecnej znamej melodie bol vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Velkolepý návrat k tomu, co Hru o trůny poprvé udělalo tolik populární. Prolog vás vcucne, během následné představovačky postav si každou zamilujete, a první pohyby figurkami po šachovnici ve druhé polovině pilotu vás zaháčkují takovým způsobem, že vaše pondělky budou v následujících pár letech opět ve znamení jediné věci – hltání každičkého momentu, který vám tvůrci seriálu spolu s G. R. R. Martinem v tomhle světě naservírují. Chybělo mi to a jsem moc rád, že se to vrací v takhle líbezném stylu. Více zde. 9/10 ()

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skvělé být zpět. Rod Draka navazuje svou atmosférou na první série Hry o Trůny, první epizoda je více komorní a intrikářská, a dialogy konečně zase zní jako ve středověku, a ne jako v posledních sériích svého mateřského seriálu. Je vidět, že tvůrci mají velikou úctu k předloze. Začínáme u mladých postav a je docela jasné, že se seriál bude v prvních dílech posouvat v čase docela znatelně. To ale vůbec nevadí, protože je důležité vědět co předcházelo tanci draků, jelikož válka vzniká jen v období míru. Z herců je rozhodně v první epizodě nejvýraznější Matt Smith jako slizký strýc Daemon, a Rhys Ifans jako intrikářský pobočník krále. Nemůžu se dočkat na další díly. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Prvá epizóda lámala rekordy sledovanosti, za prvých 24 hodín si ju pozrelo viac ako 10 miliónov divákov. V niektorých krajinách pre masívny záujem vidieť ju hneď po zverejnení padali servery. (krasomama)
  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)

Reklama

Reklama