Reklama

Reklama

Vánoce u našich

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2020), 5 h 54 min (Minutáž: 25–35 min)

Hrají:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi, Hege Schøyen, Felix Sandman, Sajid Malik Hussain, Oddgeir Thune, Kingsford Siayor, Arthur Hakalahti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Johanne už nebaví poslouchat neustálé narážky na to, že nikoho nemá, a tak se rozhodne, že rodině o Vánocích představí nového přítele. Má 24 dnů na to, aby ho našla. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (62)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Netflixu se zase jednou podařilo podstrčit mi seriál, o kterém jsem ani netušila, že existuje, natož abych si plánovala jeho zhlédnutí. No a protože byl tak chytlavý a svojí reálností a přirozeností mě okamžitě vlákal do děje, nakonec jsem ho dala skoro na jeden zátah. Hlavní herečka byla hodně sympatická, stejně tak soundtrack a norská atmosféra, kterou jsem nasávala plnými doušky. Moc mě to bavilo. A druhá série snad ještě víc, 5* ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená věc, kterou jsme zhlédli během jednoho večera. Single Johanne, pacientům v nejlepším slova smyslu oddaná sestřička, se snaží během adventních týdnů sehnat přítele, aby uspokojila spíše potřeby své rodiny než své. Vyzkouší, co se dá, a bude to jízda… K páté hvězdičce mi v této sérii chybělo o trochu víc drsného Norska a nějaká drsnější postava, ale je to holt z osloského, „měšťáckého“ prosředí, jsou Vánoce a divákovi i Johanne tak musí v této pohádce se zajímavým koncem stačit jedna vydatná jízda na běžkách. :) ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

První série se mi vcelku líbila, sice byl děj občas hrozně pitomej, ale dalo se to. U druhé série jsem zvládl zhlédnout jen dva díly a více už ani nechci, to už bylo úplně bez děje. Jediný plusy jsou ta, že hlavní představitelka je hezká a že film má alespoň trochu vánoční atmosféru. /po první sérii: 65%, po druhé sérii: 55%/ ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi postava částečně nedospělé a hodně chybující Johanne. S ohledem na to jsem se ani nedivil, že nedokázala natrefit na toho pravého. Ba že to byli často podivíni (hráč realitek vede). Její snaha nezahořknout a "otevřít se novým možnostem" byla sympatická, i  když bylo pochopitelné i její kyselé zhodnocení: "Skončila jsem s puberťákem a pak s důchodcem." U severské romance očekávatelná erotická otevřenost (nezapomenutelné setkání v "nahých lázních"), méně sympatická byla příchylnost k alkoholu. Překvapit mohla rasová rozmanitost dnešní norské společnosti, ale nebylo to tak na sílu, jak to někdy u netflixovské/americké produkce bývá. Horší bylo, že 2. série tlačila na sentimentální struny už dost a i když byl konec (jakož i celého seriálu) fajn, závěr 1. série byl mnohem, mnohem silnější. A potěšila zmínka o naší Popelce (i když trochu negativní). Fakt to bude kult i tam. // 70% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sérka norské Bridget Jones už byla o poznání slabší- aby taky ne- znovu jedeme od 1. do 24. prosince, ale pořád je to parádní biják pro (nás) všechny, kdo se u sledování televize rádi dojímáme. Tenhle seriál, včetně svého následovníka- Veselých Vánic- se mi postaral o mnohem lepší Vánoce 2022, které jsem kompletně proležel kvůli nemoci v posteli. A potěšilo mě i to, že se tady do tolika záběrů připletla fábka, a že tady coby jedinou vánoční televizní klasiku zmínili naši Popelku, byť ji sundali kvůli tomu, že z ní moc dýchá východní Evropa. (Proto si ji asi museli přetočit.) Vánoce u našich jsou pro mě osobně vrcholem letošních Vánoc. Tohle mi fakt sedlo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • V seriálu několikrát zazní narážka na „východoevropskou Popelku“, čímž je myšlena pohádka Tři oříšky pro Popelku (1973). Tato pohádka je v Norsku velmi populární a stejně jako u nás je považována za vánoční film. (mkali)
  • Johanne (Ida Elise Broch) si sundává červenou bundu a vzteky ji hodí na zem. Po chvíli ji ale má zase na sobě. (SONY_)
  • Kvůli nečekaně vysokým teplotám se při natáčení první série musel dovážet sníh na plac z lešitě v Rørosu. (hansel97)

Reklama

Reklama