Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Talentovaná netfloxovská hviezdička MBB, si užíva svoj prvý film, v ktorom hraje prvé husle. Dá sa povedať, že sa jej darí a talent rozhodne má. Avšak tento snímok je silný priemer a dosť prispôsobený dnešnej dobe ( s tým sa už zrejme nedá nič robiť a prehnaná politická korektnosť už bude niečo viac, ako skutočný pohľad na históriu a talentovanosť tvorcov ). Jednohubka, ktorá sadne iba mládeži. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dlouhovlasá Eleven, (ne)bezpečná Bellatrix a ne-hm-ující Geralt ve filmu o rodince Holmesových, který upozaďuje postavu věhlasného detektiva a dává do popředí jeho "osamocenou" sestru Enolu, jež umí v umění dedukce chodit stejně plynule jako její starší bratr. Vedle skvělého hereckého obsazení mě zaujal netradiční způsob vyprávění, v němž se hlavní hrdinka přímo obracela na publikum, čímž příběh nabýval na humorném rázu. Nicméně na druhou stranu musím říct, že jsem si od filmu sliboval nejspíš něco víc - měl jsem pocit, že jeho potenciál nebyl plně vyčerpán. Chvílemi byl film možná až příliš okatě feministicky laděný, nicméně i tak šlo o příjemně strávené dvě hodiny. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. Bobby Brownová bol jediný dôvod, prečo som film chcel vidieť a po filme to aj jediným dôvodom ostáva. Mladá herecká hviezda má fakt veľké šance byť jednou z najžiadanejších herečiek v nasledujúcich rokoch. Výrazne na seba upozornila v seriály Stranger things postavou Eleven a zdá sa že herecky dozrieva. Film má svoje muchy, je určený skôr mladšiemu publiku a Enolino časté obkecávanie situácií priamo do kamery lepšiemu výsledku tiež nepomáha. Tiež som sa pozastavil nad titulkami, z ktorých sa dozvieme, že B. Brownová film aj produkovala...V tak mladom veku?? Ok, zdá sa, že jej Hollywood už naozaj pootvoril dvere. Len to využiť a potešiť divákov vydarenejšími filmami než je tento. Ja jej to prajem, talent na to rozhodne má. 50%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Otravné sebeuvědomělé/feministické průpovídky promíchané s příjemně dětskou detektivní zápletkou, která lehce připomíná Harryho Pottera. Holmsovic Enola těží ze sympatického obsazení, bohužel režie komplikuje orientaci v ději a občas vede do slepých uliček, kde divák narazí do zdi a přemýšlí jestli mu něco neuniklo. Jinak slušná televizní jednohubka, na které je nejzajímavější Cavilův Sherlock. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, aby se nejednalo o nějaký nepovedený film, který se chce přiživit na jménu Sherlock Holmes. Ale musím říci, že Netflix to zvládl parádně! Enola Holmes je velice sympatická dáma a její dobrodružný film mě velice bavil. Moc oceňuji to, jak film (Enola) zapojoval diváka do děje. Sherlock ztvárněný Henrym Cavillem byl taktéž super. Atmosféra historického venkova a Londýna na mě dýchala z celého filmu. Taktéž zápletka s mladým lordem mi seděla. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Chvíli po vydání plakátu k filmu si fanoušci nemohli nevšimnout jedné významné chyby. V pravé části, vedle Big Benu, je zobrazena budova zvaná Portcullis House, která byla uvedena do provozu v roce 1992, přičemž film se odehrává v 19. století. Na přebalu k soundtracku filmu již tato budova byla tvůrci odstraněna. (Muffino)
  • Enola (Millie Bobby Brown) dvakrát ponúka pracujúcim chlapcom 5£ za ich oblečenie. 5£ v roku 1880 by bolo ekvivalentom približne 350£ (455$) v roku 2020. Kúpna sila by však bola oveľa väčšia: bežný robotník zarábal asi 3 šilingy a 9 centov týždenne alebo 9,15£ za rok. Enola teda ponúkla robotníkom za oblečenie polročný plat. (belinko)
  • Počas sledu obrazov predstavujúcich Sherlocka Holmesa je hlava Henryho Cavilla "prilepená" na originálne ilustrácie Holmesa od Sidneyho Pageta. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Reklama

Reklama