Reklama

Reklama

VOD (1)

Chamtivost farmaceutické firmy ho připravila o životní lásku. Jeho dcera je teď bez matky a on marně čeká na spravedlnost. Prozatím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Njn, Mendoza sa veľmi snaží na každom poste na ktorom je, ale u mňa že vobec. Jedno plus je to, že to nebola uplakaná rako-dráma o problémoch v rodine a tak, ale že sa trošku aj strieľalo, aj sa bili a malo to aj ten nádych napätia. Čo z toho, keď po tom šokantnom switchu si uvedomíte, že príbeh by sa skončil už na večernej recepcií? A to vymysleli že traja ľudia. Dá sa to pozrieť, neurazí to a nešklbal som si kotlety. 1 z 5   Páči sa mi to ()

slord 

všechny recenze uživatele

Typická netflixárna, ktorá neponúkne nič zaujímavé a pozeranie celkom bolí. Jason Momoa sa síce snaží, ale jeho herecký výkon za veľa nestojí, Isabela Merced je síce sympatická, ale herecky ma tiež moc nezaujala, najviac ma bavil hlavný zabijak Manuel Garcia - Rulfo, ktorý bol veľký sympaťák a jeden z mála svetlých bodov na filme. Ale finálny zvrat to u mňa zabil úplne, dementne urobený a držal som sa za hlavu a opakoval WTF??? Netflix neprekvapil a opäť naservíroval nezaujímavý a fádny film, pri ktorom som zíval a čakal na vytúžený koniec. 4/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod s umírající matkou a manželkou dokáže v pohodě vyvolat sympatie k ústřední dvojici a jednání farmaceutických firem zdravě naštve. I díky tomu a solidnímu tempu se dají občas přehlédnout scénáristické i režijní krátery. Ale někdy to nejde, protože těch bot je tu fakt strašně moc. S twistem, který přijde v poslední cca třetině, se sice něco málo vyjasní, ale na druhou stranu vzniknou další otázky a navíc když si to pak zpětně člověk přehraje, chtě nechtě občas zakroutí hlavou. Akce, což by měla být největší devíza, celkem ušla, ačkoliv to nebylo nic, z čeho bych si sedl na zadek. Herecky jakž takž, přičemž Momoa hraje přesně to, na co má. Celkově se jedná o relativně zábavné, ale snadno zapomenutelné béčko. 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový akčňák s docela nečekaným twistem. Začínal jsem klimbat a tohle mě docela probralo, takže palec nahoru. Téma farmaceutických čachrů je docela aktuální, Pfizer, AstraZeneca, Moderna, ti by mohly vyprávět, stejně jako někteří naši politici. Momoa naštvaného tátu dává bez problémů, Merced docela příjemně překvapila. Akce průměrná, ale krvavá. Nevím proč od Netflixu všichni čekají s každou další premiérou bombu, tyhle televizárny vždycky byly... budou oscilovat okolo průměru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pomstě za úmrtí vlivem nepatřičné politiky farmaceutické společnosti, mající tentokrát o něco akčnější atmosféru na úkor všelijakých moralizačních rozprav o činnostech proti smrtelně nemocných pacientů a politické korupce. Opomenuto to však samozřejmě není, neboť bez toho by příběh postrádal smysl. Obojí jen působí jako nutný doplněk. Na rakovinu zemřela matka od rodiny a to jenom proto, že byl stažen jediný lék, který by ji mohl pomoci. Motiv je tedy dán. Následující události tak vezmou za své, avšak v jádru věci přeci jen tentokrát krapet jinak. Otec hromotluk, který vypadá, že na něj nikdo nemá a po jeho boku dcera, která spíše působí otravným dojmem. Děj příběhu sleduje především veškeré jejich počínání, které po divácké stránce ke konci překvapuje jistě nečekaným zvratem. Takový zvrat však není ojedinělý. Dříve se používal převážně ve slasherech, jako třeba ve snímku ´Noc s nabroušenou břitvou´ (2003). ˇSladká dívka´, jak zní originální název v překladu, se dotýká tématu zdravotnictví v kapitalismu a korupci živenou politickým lobbingem, ale do hloubky toho vůbec nevyužívá. Děj jen převážně sleduje osobní vztah mezi otcem a dcerou během cesty k pomstě. Jedná se spíše o dramatizaci, kterou naruší sem tam nějaké kratší akční scéna. Po jistě nepředvídatelném zvratu se koncept najednou jeví, jako by se již jednal o zcela jiný film. Dramatizaci chybí dramatický ráz a akční scény patřičnou hloubku. Jedná se o režijní prvotinu scénáristy a producenta Briana Andrewa Mendoza, který na představitele hlavní role Jasona Moma jakoby nedal dopustit. Tento snímek je již třetí, který zaštítil svou produkcí. V jádru věci by nebyl špatný, ale v tomto případě působí jednoduchým dojmem nejednoznačnosti. Chybí tomu zkrátka řádný tah na branku. Shlédnutelný snímek určitě je, jen od toho raději nic neočekávat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Pittsburghu v Pensylvánii (USA) od listopadu 2019 do února 2020 (SONY_)
  • V závěru filmu Rachel (Isabela Merced) jede, pro USA klasicky, žlutým taxíkem i přesto, že Pittsburgh nemá vozy taxislužby právě ve žluté barvě. (gavosh)

Reklama

Reklama