Reklama

Reklama

VOD (1)

Chamtivost farmaceutické firmy ho připravila o životní lásku. Jeho dcera je teď bez matky a on marně čeká na spravedlnost. Prozatím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Momoa je mimo DC odkázán na samá druhořadá béčka a za roli Aquamana může být opravdu vděčný. Sweet Girl je neskutečně tupé béčko ze kterého jde ale úžasný feel 90.let, kdy se takovéhle akční thrillery točily jak na běžícím páse. Celou dobu jsem měl pocit, jako bych sledoval podobný film jako Štvanec, Šerifové nebo Řetězovou reakci. Momoa je sympaťák, smrt jeho ženy Vás nasere a téma farmaceutických nenažraných sviní Vás nutí mu prostě fandit. Chyb ve scénáři a dementních scén je tam neskutečná mrda. Např. při bitce v metru najednou zmizí ve vteřině celý vagón lidí a souprava se po bitce normálně v pohodě rozjede do další stanice. Celostátně hledaní si cestujou v klidu po státech nebo na konci si borka odletí jako by se nechumelilo. Prostě debilit jak po kokot, ale akce je skvělá, téma dobré a celé to uteče jako voda. Ujetá pointa a debilní zvrat který nebyl vůbec nutný přecházím s dobrou náladou. Je to tupý béčko, ale asi mám nějak dobrou náladu, bavilo mě to hodně.65%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sweet Girl" je pre mňa celkom zaujímavý Netflix projekt. Spočiatku to pôsobilo ako jednoduché akčné béčko s trošku dramatickými momentkami, no postupne sa karty vyložili na stôl a vo výsledku film má niekoľko zaujímavejších prekvapení, ktoré ma dostali. Nebudem spoilovať, no keď príde ten veľký zvrat, dalo to filmu celkom nový rozmer a spätne som zhodnotil, že to aj celkom dávalo zmysel. Možno by som si to musel pozrieť ešte raz, aby som to vedel naisto, no vo výsledku to beriem. Čo je tu ale jednoznačne viditeľné je, že scénky, kde je bojovníkom Jason Momoa vyzerajú o niečo lepšie ako keď máme akčné scénky s Isabelou Merced. Myslím si, že dievča ešte nemá s akciou a bojom veľké množstvo skúseností a na tom strihu je to veľmi vidno. Plus sú tu aj také detaily, že úplne jej záverečné vynorenie z vody neverím, alebo fakt, že ťažké stroje sú nezabezpečené a kľúče sú hneď po ruke a ktokoľvek si môže zobrať tabule s nápisom "ROAD CLOSED" a podobne. To sú veci, ktoré úplne nevyšli. Na druhú stranu som v prvej polovici filmu čakal, že toho dostanem menej. Ale je tu niekoľko dobrých momentov. Ako som povedal, zvrat je super, odhalenie osoby, ktorá za všetkým stojí je super a scénka medzi Momoom a hitmanom v "Dineri" je takisto vynikajúca. Takže za jedno pozretie hovorím, že film je celkom dobrý. Je cítiť, že je to akčné béčko, ale pozerateľné. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Film má několik opravdu zásadních úskalí, který ho neskutečně sráží na kolena. Bohužel se za mě už casting nepovedl, protože hlavní dvojice je sice sympatická, ale do svých rolí se nehodí. J. Momoa je "válečnickej typ", však ho taky tak známe, tady to není ono, a přestože je to chlap  jak hora, když dá někomu ve filmu pecku do xichtu, s tím druhým to skoro nehne - fakt komedie. Jeho filmová dcera I. Merced je zase tak moc "sweet girl" (takovej ten holčičkovskej typ ála A. Vikander), že jí následně nějaký bitky a pomstychtivost nebudete věřit ani trochu. Pak nechápu, jak scénář mohli psát tři lidi, je to tak děravý, nelogický a přitažený za vlasy, že víc to ani snad nešlo (během pár sekund a jednoho střihu např. zmizí cestující v metru, fakt nekecám, z ničeho nic je úplně prázdnej vagón!) a hlavní zvrat, kterej by měl přinést wow efekt, spíš způsobil, že jsem řekl "ježiši, jenom to ne!". Hlavní záporák je pak klasicky nesmrtelnej a nezranitelnej. No stačí... znovu bych se na to nepodíval. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predtým, než som sa pustil do tohto filmu som o ňom nemal žiadne informácie (Netflix mi to vygeneroval ako "mohlo by sa vám páčiť") A hoci sa mi to viac nepáčilo ako páčilo, malo to aj isté pozitívne stránky. Začiatok snímky mi prišiel dosť v dramaticko-rodinnom duchu. Slabé chvíle nastali keď sa začalo tupo vraždiť na počkanie. Nie, že by som bol proti tupým zabíjačkám, heheh :D) ale vážna tvár......Alebo relatívne vážna tvár sa zmyla v skutku zbytočným násilím. Fakt mi to tu vadilo, Jason Momoa ma svojim hereckým výkonom celkom prekvapil ale možno až zbytočne tlačil na pílu pri tomto takmer béčku- ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sweet Girl je do 80. minúty typický dejovo predvídateľný, staromódny akčňák o pomste, akých sú stovky. Potom však príde zvrat, ktorý som síce ak mám úprimne povedať absolútne nečakal, no aj tak ma príliš neoslnil, pretože veľa predchádzajúcich udalostí vzhľadom naň už spätne skrátka nedáva zmysel. Ak si k tomu pripočítam aj fakt, že film si veľa vecí zjednodušuje a logika mu moc nehovorí (celoštátne pátranie po dvojici ktorá si smelo cestuje krížom cez USA bez väčších ťažkostí, záverečný bezproblémový odlet a pod.), tak som bol v závere aj rád že sa skončil. Pre sympatickú Isabelu Merced, ktorá ukázala že do budúcnosti s ňou môžeme v akčne ladených filmoch počítať, zaokrúhlim na slabšie 3*. Veľmi slabé 3*... 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Když se ke konci filmu převrátí sanitka s Rachel (Isabela Merced), lehce narazí do auta, kterému svítí světla. V dalším záběru jsou světla zhasnutá. (Okurka89)
  • V závěru filmu Rachel (Isabela Merced) jede, pro USA klasicky, žlutým taxíkem i přesto, že Pittsburgh nemá vozy taxislužby právě ve žluté barvě. (gavosh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno