Reklama

Reklama

Historický špionážní film je založený na skutečném příběhu britského obchodníka, který byl rekrutován tajnou zpravodajskou službou. Odehrává se v období studené války. Sovětský zpravodajský důstojník Oleg Penkovskij (Merab Ninidze) informuje MI6 o možnosti jaderné války a svěří se s obavami o světovou bezpečnost. CIA a MI6 se rozhodnou, že by bylo lepší nepoužívat špióna, ale obyčejného občana. A tak je podnikatel Greville Wynne (Benedict Cumberbatch) požádán, aby se pokusil pomoci ukončit kubánskou krizi. Má dělat to, co normálně dělá, odjet do Moskvy a hledat obchodní příležitosti. Tak se dostane do pravidelného kontaktu s Penkovským, který ho využívá k předávání zpráv a tajných dokumentů týkajících se sovětských jaderných plánů a raket. Jak napětí kolem kubánské krize narůstá, komplikuje se setrvávání Penkovského v tajných službách a kontakt s Wynnem je prozrazen... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (72)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Bridge of Spies mínus Tom Hanks. Což je pro mne osobně příjemnější podívaná, jakkoliv Benedict sklouzává k témuž, k čemuž sklouzl Tom: bez ohledu na postavu, již ztvárňuje, hraje předevšim Benedicta Cumberbatche. Rozpočet pochopitelně byl ve srovnání s Bridge of Spies velmi nespielbergovský, takže Praha opět lowcostově hrála Moskvu vč. Tatry 603 suplující černý vůz KGB. Ale tohle jsou věci, které mne už dávno neudivují. Poctivejch 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě tvrzení, že povolání jako televizní moderátor nebo PR manager jsou psychicky náročné. Zkuste si být Olegem Peňkovským.. Ať už byly jeho motivy víra v ideály svobody a demokracie, nebo touha pomstít se sovětskému komunistickému režimu, pomohl Američanům v době Kubánské krize zjistit, že Chruščov nemá v ruce full house, ale jen dva páry a sám údajně skončil způsobem, který by znechutil i pana Kopfrkingla. Jenže problémem je, že Cookeův film není primárně o něm, ale o jeho britské spojce naverbované v obchodních kruzích. V okamžiku, kdy spadnou klece, se už nedostaví žádná gradace a Cumberbatch, měnící se na něco mezi Baleovým mechanikem a jeskynním obrem z Morie, nezmůže nic. Podobně laděný Jack Strong mi přišel živější a mnohem lépe pracující s napětím.. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch je vo svojej roli uveritelny a da sa povedat, ze v "duete" so svojim sovietskym protajskom, tahaju dej. CIA blondava agentka je tam akurat pre typicku zapletku a je vlajockou pred ocami s kopcom retaziacich sa nezmyslov v jej slapajach. Pustili by Rusi v danom obdobi agenta? Proste bullshit. Kazdopadne mierne nadpriemerny spionazny film, v ktorom vsak mohli viacej zapracovat na napati a atmosfere. I tak odporucam. 60% ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý film z období nejintenzivnější krize studené války. Nechybí příběh (ještě aby ano, když jde o motiv z reálného světa a historie), napětí ani slušné herecké výkony. Dalo se z toho ale vytřískat daleko více, v některých pasážích mohl režisér postavy mnohem déle vykoupat, zkrátka atmosféru a kouzlo okamžiku uťal už příliš brzy. Emotivní scény tak byly sotva dvě - v divadle a ve vězení s manželkou. Škoda. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film z obdobia kubánskej krízy, čiže v sebe nesie dramatickú a historickú hĺbku spojenou so špionážnou hrou, ktorú nám tu prevedie Cumberbatch v plnej hereckej kráse. Ja síce nie som až tak fanúšik filmov tohto rangu, teda špionážnych drám, avšak uznávam, že film priniesol veľa vzruchu, napätia a všetko to udržiava aj výborne ladená hudba. Z tej studenej vojny vám miestami príde až horúco. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • V čase filmu 20:12, při procházce noční Moskvou, je možno na malý okamžik zahlédnout v levém horním rohu nápis „Kuchyně“ v interiéru restaurace, kolem které postavy prochází. Scéna je natáčená v ulici Rybná v Praze. (Globus_Jirka)
  • Film se natáčel v Praze a Londýně. (Yardak)
  • Jedna z pražských lokací, kde byl film natáčen, je budova Ministerstva dopravy, která ve filmu představuje objekt americké ambasády v Moskvě. Ve filmu se objeví jak pohled na exteriér budovy (byť dodatečně digitálně upravený), tak i pár záběrů z jejího interiéru (včetně záběru na zdejší funkční páternoster). (HonzaBez)

Reklama

Reklama