Reklama

Reklama

Teoneol

  • Jižní Korea 터널
Trailer 2

Obsahy(1)

Lee Jung-soo (Jeong-woo Ha) míří domů na oslavu narozenin své dcery, když se na něj zřítí tunel. Mobilem si zavolá o pomoc a rozjíždí se záchranné práce. Když se mu ovšem vybije baterie, záchranáři s ním ztratí kontakt a jelikož je v sutinách tunelu uvězněn již dlouhou dobu, většina ho považuje za mrtvého. Toho využijí politici, nařídí záchrannou akci ukončit a znovu začít s pracemi a odstřely na druhém tunelu v blízkosti. (LangiJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Víc než slušný katastrofický survival v sutinách tunelu s vynikajícím Jeong-woo Ha a férovým zachráncem Dal-soo Oh. Zpočátku jsem měl obavy, protože celá událost nastane už v 10. minutě a říkal jsem si, co se bude dít zbylé dvě hodiny, naštěstí dojde i na nečekaná překvapení a zajímavé je i dění zachránců kolem tunelu. Je to napínavé, klaustrofobické, herecky i vizuálně slušné a ke konci příjemně dojemné. Fajn zábava ve stylu Pohřben zaživa. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Natočit dvouhodinový snímek o tom, jak je chlap uvězněn v tunelu, který se na něj sesypal, to už chce trochu umění, anebo do toho jdete s tím, že máte co vyprávět. A korejští tvůrci očividně měli co vyprávět. Film nenudí v podstatě ani na chvíli, což je dáno skvělými hereckými výkony, ale i výborně rozvrženými scénami v tunelu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tématika uviaznutia v zasypanom tuneli mi v rámci katastrofického žánru príde najmenej atraktívna, ale v tomto prípade sa predsa len nejedná o žiadny televízny film a juhokórejská produkcia má moju dôveru, takže som sa na Tunnel celkom tešil a určite nie som sklamaný, práve naopak. Hlavne som bol zvedavý, či si tvorcovia vyberú akčnejšie prevedenie, kde sa bude hlavný hrdina aj o niečo výraznejšie snažiť, lebo bude mať na to priestor, teda niečo v štýle Denného svetla so Stallonom, ktoré ma ale inak nebavilo, alebo skôr komornejšie a realistickejšie, vybrali si túto verziu a myslím, že v rámci možností to už asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. Na nic netreba dlho čakať a tak je hlavný hrdina už po chvíli uviaznutý v tuneli, kde síce nemá moc voľnosť, ale aj tak je tento jeho pobyt v nepríjemnom a obmedzenom prostredí podaný dostatočne zaujímavo. Ale film ponúka ešte aj dve ďalšie, spolu súvisiace línie, z pohľadu záchranárov, ktorá ma bavila ešte trochu viac, snažia sa, skúšajú mnohé spôsoby záchrany, ale očakávane je takáto situácia komplikovaná a tak to moc nevychádza a ešte tá politická línia, v ktorej ide o typické kalkulovanie, akú má cena jeden ľudský život pre takúto rozsiahlu operáciu a všetky komplikácie s tým súvisiace. Takže nakoniec zanedbateľné zastúpenie nejakej akcie nie je ani najmenším problémom, dejovo je to výborne zvládnuté od prvej do poslednej minúty, kde všetky línie využili naplno svoj potenciál. A prevedenie je typicky kórejské, takže nechýba ani nejaký ten humor a to aj v situáciách, kedy sa bežne vôbec nepoužíva, ale funguje, nejaké tie trochu absurdné momenty a samozrejme plno drámy. Veľkým plusom sú aj postavy, Ha Jung-Woo v hlavnej úlohe nesklame rovnako ako vždy a páčila sa mi aj jeho postava, nie je dokonalý, ale jeho správanie sa mi páčilo a tak sa mu nedá nefandiť, Bae Doo-Na ako jeho manželka, aj keď pre dej nemá zase až taký význam, ale vždy ju rád vidím a k tomu ešte veliteľ záchranárov Oh Dal-Su, ktorý je tu mimoriadny sympaťák. Ale aj vo vedľajších úlohách sa nájde plno známych tvárí. A režijne je to po všetkých stránkach úplne ideálne. Takže tu nemám ani najmenší problém, kvalitne zvládnutá katastrofická dráma, ktorá svoj potenciál využila naplno. 77% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tunnel funguje celkem dobře, děj se efektivně přesouvá pod zem i nad ní a s troufalou špetkou humoru se soustředí na obyčejného člověka v nemožné situaci. Podobně laděné filmy je strašně lehké odstřelit dvěmi hvězdičkami, ale myslím, že režisér udržel napětí díky klaustrofobickým záběrům velmi dobře a hlavní hrdina si za tu houževnatost přežít čtyři hvězdičky taky zaslouží. A basta fidli ! ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Pěkně podané, překvapující bylo, že i když přístup korejských politiků byl poněkud cynický, pořád mi přišel lepší, než to, co se předvádí u nás. Jen ta délka filmu mi nesedla, kdyby byl o půl hodiny kratší, vůbec by mi to nevadlo. Předpokládám ovšem, že režisér chtěl do filmu dostat vše, co z knihy považoval za důležité. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama