Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Jen ho nechte, ať se bojí - zde bych se rozhodně nebál, že v tomto filmu bude nouze o legraci. Stačí si přečíst herecké obsazení - Luděk Sobota, Petr Nárožný, Miloslav Šimek, Vladimír Menšík a další skvělí herci slibují v této dnes už klasické komedii výbornou zábavu. My jsme se tedy doma pobavili velice a hodinka a půl uběhla jako voda. Myslím že se socialismem, který se objevuje v jiných komentářích bych tento film určitě nespojoval, k tomu jsou vhodnější jiné československé ubohosti. Nesmělý suplent lidové školy umění Aleš Brabec, kterého ztvárnil Luděk Sobota se nám líbil a pobavil nás. Film Jen ho nechte, ať se bojí si u mne tedy vybojoval tří ustrašené hvězdičky ***. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že většina účinkujících herců a Hulena Čuráčková účinkují zásadně v podřadnějších a kvalitativně mnohem horších kouscích, lze tento pokus o muzikálovou komedii považovat za víceméně povedený. Ve skutečnosti je to ale strašlivé padílo, kterým se soudruzi snažili ukázat, že hvězdy jsou jen lidé a hvězdy, jak je to jejich řemeslo náročné. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to dobrá hudební komedie, která ale ovšem stojí na zcela zbytečných a dnes již zábavu spíše kazících klišé typu zamkl jsem se v bytě a musím jít přes sousedku, která má žárlivého manžela. Tyto žárlivé nitky příběh provázející jsou pro tuto komedii naprosto zbytečné a celkový dojem kazí. Nicméně linka se strachem baví dodnes. 65% ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Některý nepolitický komedie se v sedmdesátých letech povedly, některý ne. Tohle je ten druhý příklad. Děj to sice má, ale Luděk Sobota se ve filmu blýsknul jen jednou a to jinde, Helena Vondráčková byla tehdy sice kost, ale není to herečka, a další jména z Jen ho nechte vlastně ani neznám. Co bych napsal víc ... fakt nevím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Lokomotiva byla pro natáčení půjčena z cukrovaru. (M.B)
  • Točeno v Českem Krumlově a na Slapech. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno