Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (305)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel jeden z nejnudnějších áčkových filmů poslední doby. Nevím, proč se šikovný Clooney rozhodl zahazovat čas s adaptací takto řídké zápletky, a vůbec si nedokážu představit, proč by měl jeho snahu někdo ospravedlňovat. Děj v rámci tří linií by mohl být stlačen do 30 minut a ničemu by se neuškodilo - ani těch hezkých obrázků nebylo vůbec tolik, kolik jsem očekával. Emoce a psychologie na bodu mrazu. A škoda dál mluvit. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že George Clooney nemusí být nutně za šviháka lázeňského, že přizná olysalou hlavu, přerostlý obočí nebo soplem pokrytý vousy. A co mi naopak vadilo, byly ty nelogičnosti. Proč by se propadaly kontejnery pod led, když na Zemi zavládl mráz? Proč se Antarktidou proháněli vlci, když tam kvůli otrávenému vzduchu pomřeli i ptáci? Jak to, že ten otrávený vzduch neuškodil Augustinovi? Může si chlápek z meteorologické stanice na Zemi volat přes vysílačku s lidmi, kteří se od něj nacházejí miliony kilometrů, jako by si s nimi volal meziměstsky- bez časových prodlev? Vážně pochybuju, že by odborníci na lety do vesmíru Clooneyho a spol za tento film pochválili... Nebýt za fešáka je sympatický, ale být k smíchu už taková hitparáda není...P.S.: Nechtěl bych vidět třetí generaci lidí, vzniklých z jednoho páru. P.S.2: Rasově korektnější už to být nemohlo, v tomhle směru je to za 100 bodů. Škoda, že touhle optikou nepoměřuju kvalitu filmů... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám George Clooneye rád. Je to charismatik jak poleno. Jen tady si teda dal práci se zatraceně nudným dramatem, byť s originální tématikou. Zpracování je ale takové, že jsem měl co dělat, abych to dokoukal na rozdíl od kocoura-diváka, který na taboretce nestíhal sledovat ty pěkné záběry jak z vesmíru, tak z Arktidy. To jediné spolu s Georgem je ale jediné na filmu koukatelné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filozofický presah, do sci-fi patrí. Príkladom za všetky, je majstrovské veľdielo 2001 : VESMÍRNA ODYSSEA. V tomto prípade, si ale pán Clooney ako režisér možno nezvolil látku, s ktorou by vedel pracovať. Teda ako režisér. To, že trikový majstri vedia vykúzliť vesmír aj s jeho dobyvateľskou loďou, je vec istá. Dnešné technológie sú na špičkovej úrovni a ilúzia je takmer dokonalá. To, že sa pán Clooney snaží dať dlhými a ´´emotívnymi´´ zábermi veci iný pohľad, už ilúzia nieje. Je to len prachprosté navodzovanie atmosféry z vypočítavosti, kde sa len ide na efekt, ale v konečnom dôsledku sa rejža osiera sám. A nie nás divákov. Toto bol námet pre Aronofskeho, Villeneuveho, či Nolana. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím se vyznačují (zejména americké) vánoční filmy? Významnou roli v nich hraje chlap s hustým bílým plnovousem, který bydlí na severním pólu, různorodé postavy se často odněkud vracejí domů, sněží tam a hlavní myšlenkou nezřídka bývá, že rodina by měla být pohromadě. Takže Půlnoční nebe je prostě vánoční film :) Ale teď vážněji: Je to super film. A že není pro každého? Tím lépe. Ve strhující pozemské části je George Clooney absolutním králem, v té vesmírné lince se zase spíše než na napětí sází na zdánlivě bezstarostné okouzlení vesmírem, na sladkou nevědomost, kterou nám film zprostředkuje dokonale. Ano, na první pohled se ve vesmíru snad nestane nic důležitého a například dlouhá oprava lodi je takové scéna, jakých jsme už všichni viděli několik, jenomže představte si, že jste divák, který nezná třeba Gravitaci... Pak je ta scéna prostě kosmická symfonie s krásnými záběry a boží hudbou Alexandra Desplata. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli věrohodnému ztvárnění postavy trpící rakovinou zhubl herec George Clooney 13 kilogramů své váhy. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama