Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta ne zrovna úspěšných broadwayských herců rozvíří poklidný život městečka v Indianě, když se zastane studentky, která chce jenom vyrazit na ples se svojí přítelkyní. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (84)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ten tag lesby alebo gay už môžu dávať asi pomaly ku každému filmu. Stalo sa to normou a v poslednom čase snáď dve tretiny filmov musia obsahovať takýto prvok. Všade sa šíri heterofóbia. Chcete si pozrieť normálny rodinný film alebo drámu? Zabudnite, to musíte pátrať niekde na Hallmarku či Barrandove, úrovňou síce veľmi nízke, ale aspoň mám istotu, že tam nebude 72 pohlaví. Tento film opäť tá istá tlačenka, samý buzík, samá lesba a ostatní ich oslavujú. Stane sa heterosexualita a normálnosť už hanbou? Normálnosť vidím aj v tom, že svoju sexualitu nepretláčam navonok, pretože to nie je čo ma určuje ako osobnosť. Úchylovia to ale vidia inak. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

2 roky jsem měla tento film schovaný na chvíli, kdy si řeknu " a teď už jo!". Ta chvíle nastala, já neměla náladu absolutně na nic a tento film splnil tu "misi", že danýma barvama mi "rozzářil" pozdní odpoledne...Nicméně - je to s*ajda" - co si budem....Je to šílené, praštěné, přehnané, barevné a uřvané...a taky i za mě herecky přehrané... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Prom je kýčovitý, multi-kulti, ultratolerantní, pestrobarevný, duhový - zkrátka typický Ryan Murphy. Dalo by se říct, že jde o filmovou podobu Glee s kvalitnějšími hereckými výkony a umírněnějšími tanečně-pěveckými výstupy (i když je pravda, že jim to konci už trochu divočilo). Meryl Streep byla jako vždy perfektní, Nicole Kidman by měla přestat s plastikami a James Corden podal překvapivě uvěřitelný herecký výkon. Jo Ellen Pellman coby Emma mi neskutečně připomínala mladší verzi Drew Barrymore (viz Nepolíbená). I když film obsahuje nejednu okatě poučnou či 'lehce' nerealistickou scénu (zazpíváme si v obchoďáku a po třech tónech a dvou otočkách jsme hned tolerantnější) - jimiž bylo Glee úplně prošpikované - tak se na druhou stranu zabývá i vážnými a stále aktuálními problémy, ať už se jedná o toleranci sexuálních menšin, rodinné a partnerské vztahy, nebo existenciální otázky. P.S. Pěkná reklama na Fjällräven! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Miluju muzikály a miluju tvorbu Ryana Murphyho, takže mi bylo od začátku jasné, že se mi to bude líbit. Je to kýčovité? Ano. Je to příliš sladké? Ano. Film má svá negativa, ale strašně jsem se u něj bavila. Od začátku do konce jsem se pousmívala, odpočinula si, nemusela jsem na nic myslet a bylo to super odreagování od všech starostí. Je tam pár písní, které bych vyškrtla a tím film zkrátila, je to možná až moc dlouhý. Upřímně postava Nicole Kidman mi přišla úplně zbytečná, nemusela tam vůbec být. Jsem s výsledkem vcelku spokojená. Věřím, že si film nenajde příliš fanoušků, protože je jiný než ostatní kvalitnější muzikály. Ale jako oddechový film, který zlepší náladu funguje bezvadně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od Ryana Murphyho jsem čekal asi větší odvaz, ale jinak celkem v pořádku. Muzikály příliš nesleduji, ale tady mě zaujal cásting. Nicole Kidman je pořád neskutečně sexy a Keegan bohužel nehrál svou typickou vtipnou roli, což mě trochu zklamalo. LGBT zápletka asi hodně lidi odradí, ale kdo se přes to dokáže přenést čeká jej barevný, zábavný a hezký muzikál ze střední. Prom večírek byl solidní a taneční čísla mě bavily nejvíc. Ústřední song taky povedený, ale škoda té stopáže a humorných vložek bylo minimum bohužel. Za mě strávitelná trojka a fanoušci muzikálů by mohli být spokojení o něco víc. Příběh***, Akce>Ne, Humor**, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí*. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Barry (James Corden) v jedné scéně říká, že Dee Dee (Meryl Streep) si již tak svou pošramocenou image poškodila svým hysterickým výstupem v divadle Longacre. Právě v tomto divadle si odbyla originální broadwayská produkce muzikálu „The Prom“ svou premiéru a hrála se zde až do derniéry. (jezurka42)
  • Angie Dickinson, která je celý život pouze sboristkou, opustí po dvaceti letech produkci muzikálu „Chicago“, protože nikdy nebyla schopna producenty přesvědčit o tom, že by byla skvělou volbou pro hlavní roli Roxie Hart. Nicole Kidman, která Angie hraje, v roce 2002 odmítla roli Roxie Hart ve filmové adaptaci Chicago (2002). (jezurka42)
  • Dee Dee v písni „It's not about me“ zpívá o tom, že noviny o ni jednou napsaly, že je již příliš stará na to, aby hrála Evu Perón v muzikálu „Evita“. Meryl Streep, která hraje Dee Dee, měla kdysi velmi blízko k tomu, aby získala roli Evy Perón ve filmové adaptaci Evita (1996). Nakonec se rozhodovalo mezi ní a Madonnou, která byla později do role obsazena. Jedním z faktorů, proč se tvůrci rozhodli pro Madonnu, bylo právě i to, že Streep byla výrazně starší. (jezurka42)

Související novinky

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

Netflix ovládl nominace na Zlaté glóby

03.02.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 78. ročník Zlatých glóbů. A stále výrazněji se ukazuje, že streamovací služby v těchto oceněních upevňují svou pozici. Netflix si letos… (více)

Reklama

Reklama