Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ono to fakt trochu pôsobi ako porno z ktoreho niekto vystrihol eroticke sceny. Hlavny hrdina je tupec, dale tu su hned tri sexi zenske, ktore ho zvadzaju a neraz im podlahne. Akurat tie eroticke sceny ostali po podlahe strizne. Sakra. Dej vzdialene pripomina komedialnu kriminalku Big Lebowski. Ale nie je to ani zdaleka tak pohodove a zabavne. Zapletka je zamotana, ale akonahle ju poznate, tak uz to trochu nudi. Rozhodne to na druhe zhliadnutie nie je lepsie a poriadne si nevychutnate vsetky tie naznaky, ktore ukazuju uz hned od zaciatku o co tu vlastne islo. Herecke obsadenie sa vydarilo. Harrelson je sympaticky blbec, Elisabeth Shue je neuveritelne sexy zvodkyňa, Gina Gershon je prekvapivo puťka v domacnosti, ktora na toho vola Harrelsona neustale caka, Chloë Sevigny je dalsia sexica a Michael Rapaport nenapadny drsniak s este drsnejsim koncom. Pred rokmi ma tento film dost bavil. Dnes to vidim uz len na taky mierny nadpriemer, ale za jedno pozretie to stoji. 6/10. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Palmetto je filmový thriller rodokapsové klasifikace hlášených stavů událostí. Zločin vychází z premisy: žena ukradla v ráji jablíčka, dala si je za ňadra a teď se prochází a naparuje. Okusils ta jablka? Jsi ztracen. Neokusils? Taky jsi ztracen. To je hnací silou pohybu a sledu událostí. Volker Schlöndorff se vrátil do Spokojených států, a vzal si sebou knihu Just Another Sucker z roku 1961 anglického spisovatele žánru thrillerů Jamese Hadleye Chaseho, vhodného autora k filmovým adaptacím. Příběh má vše potřebné k rodokapsovému pobavení: vyděděného hrdinu, smyslnosti ze ženských tvarů, vábení, úkladnou past a mužné řešení. Otloukaným hrdinou je Harry Barber (příjemný Woody Harrelson), bývalý novinář, trochu dotčený nespravedlivou ranou minulosti. A někdo musí sednout na lep a urputněji hledat cestu ven ze šlamastyky. Hlavní ženskou postavou je Rhea (vibrující Elisabeth Shue), žena, pro níž je sexuální dráždění velmi účinnou zbraní. K výraznějším postavám příběhu patří též účastnice spiknutí i jeho prostředek Odette (zajímavá Chloë Sevigny) a dále Harryho milenka a úspěšná umělkyně s kovem Nina (příjemnější Gina Gershon). Z dalších rolí: Ninin švagr a přívětivý zástupce státního návladního John Renick (Tom Wright), adresát chtivosti peněz Felix Malroux (Rolf Hoppe), jeho všehoschopný poskok, řidič auta a bývalý policista Donnelly (Michael Rapaport), nebo státní návladní Miles Meadows (Marc Macaulay). Palmetto je odpočinkovým filmem, je jedním z mnoha z celé řady výrobků stejného žánru. Víc ani není zapotřebí umět. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson ako životom zlomený škrabák a Elisabeth Shue ako očarujúca femme fatale. Dokonalé obsadenie, pôsobíva takmer noirová atmosféra. Scenár a jeho odhalenia sú trochu nevyvážené a kazia tempo. Najviac mi však vadilo, že Woodyho postava sa občas chová príliš hlúpo (kufrík s peniazmi). Pri podobne ladených "detektívkach" mám rád, keď sledujem inteligentné riešenia problémov... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dlouho film vypadá jak obyčejný péčko, ze kterýho někdo vystřihnul všechny šukací scény. A péčko to připomíná i topornejma hereckejma výkonama a totálně dementníma dialogama. Jenom jsem čekal, kdy se na scéně objeví opravář komínů Helmut. Postupně se to ale začne různě zamotávat a nakonec z toho vyleze docela napínavej thriller. I když ten konec byl zase zamotanej a překombinovanej až zbytečně moc. Za zmínku ještě stojí, že Elisabeth Shue, Gina Gershon i Chloë Sevigny jsou tady fakt sexy. A taky mě potěšila písnička OMC - How bizarre. Celkově průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího, než spisovatel, který nemá co napsat...... Křivě obviněn a po dvou letech propuštěn, bez práce a vrací se do Palmetta, kde vše před dvěma lety začalo. Je mu nabídnuta práce, špinavá práce, ale lehký prachy, zdá se. Jen zavolat že má unesenou dceru, požadovat výkupné a pak dostat deset procent. Zní to lehčeji, než to bude provedeno. Jenže tvůrcům nějak docházel dech a ke konci jsou vytvářené situace, jak vycucané z prstu. Nevěrohodné a divné, CITÁT - Jak se z toho mám sakra dostat??!!....... Hvězdu navíc na Woodyho Harrelsona. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama