Reklama

Reklama

Max a rváči

  • Česko Poslední Maxův případ (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Pařížský policista Max (Michel Piccoli) svoji práci bere velmi vážně. Dříve býval vyšetřujícím soudcem. Poté, co musel propustit nebezpečného zločince kvůli nedostatku důkazů, přestoupil k policii. Nyní se Max rozhodl chytit bandu lupičů při činu, a to tak, že ono přepadení nepřímo uspořádá. Za tím účelem se seznámí s tajemnou prostitutkou Lily (Romy Schneider)... (Pohrobek)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (20)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Praveze nie priemerna kriminalka, suverenne tu vladne Michel Piccoli /Pohrdani 1963, Zlocin v Expresu, Nenapadny Puvab Burzoazie/- byvaly sudca, teraz pracuje u policie, ma na praci klasicku policajnu robotu - a o tomto je cely film. Kvalitne casto odborne dialogy, slusne kulisy, tempo na urovni, no nuda u mna nehrozila, fakt som hltal kazdu minutu perfektneho filmu ...... jeden z najlepsich filmov rezisera Sauteta . 89 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočené kriminální drama o Maxovi a jeho posedlosti prací, zřejmě udělá cokoli, jen aby dosáhl svého a dostal grázlíky do kriminálu aneb příběh o muži s plánem.. Romy Schneiderová si v tomto snímku střihla pouliční šlápotku, ovšem nutno dodat, že s takovou grácií, až z toho jedné spadla brada.. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Byli kdysi dva soudci kolegové. Jenomže po jisté zkušenosti každého z nich se jeden dal do cizinecké legie, která ho brzy omrzela, a druhý zase na policii, v rámci níž ho každodenní rutina nedokázala uspokojit. Tak se zrovna po 10ti letech náhodou znovu sešli a nepochybujte o tom, že jich osud svede na společné místo ještě několikrát... Romy Schneiderová coby tajemná kráska plná šarmu i nemravného počínání, se střídavě pohybuje mezi dvěma muži: bezvýznamný zaháleč Bernard Fersson, dávající dohromady partu k novým kšeftům, verzus elegantně uhlazený polda v kloboučku Michel Piccoli s velmi neobvyklým "dokonalým" plánem na to, jak si ve své kariéře povýšit. Jenomže je ještě vůbec dopadení delikventů skloubené s vyprovokováním zločinu ze strany policie stále vyšetřovacím postupem? Nebo už se taky stává do jisté míry nebezpečným zločinem? Nebezpečným, to protože jak je známo, jeden zločin plodí nejednou zločin další... Zase jedna excelentní francouzská kriminálka ze 70. let, která si vystačí s jedinou akční scénou a pohybuje se po většinu v rovině osobitého konverzačního dramatu, působila na mne dlouhou dobou jako zábavný film s dobrým obsazením. Už jsem se usmál po očekáváném dopadení pachatele a vstal, že už asi přišel konec, když tu náhle v posledních minutách přišel další zvrat a s ním slušný šok... uff, takové vyvrcholení bych nečekal. A protože nerad bych ho prozrazoval, tak končím. 95% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na pozadí zvláštního romantického příběhu se odehrává drama o kvalitní manipulaci, jejíž následky si manipulátor ponese po celý zbytek života. Půvabná Romyna je přesně tou správnou něžnou i osudovou ženou. Piccolimu sedí role mírně tajemného muže, který ji svádí. Z tohoto pohledu snímek výborně funguje a Sautet opět dokazuje své kvality coby režisér neotřelých milostných dramat. Bohužel v té zásadní dějové lince film selhává, zde již režii dochází dech a kriminální zápletku nezvládá, pro ni je třeba vystavět napětí, ne jen dodat filmu šarm. Přesto, že je snímek i díky mimořádně zdařilému obsazení velmi dobře zahrán, režie mu podkopává nohy natolik, že se stává lehce nadprůměrným. Scénář je však příliš sofistikovaný, abych ho mohla jen tak zahodit mezi průměrné práce. Škoda, ale nejslabším článkem tohoto filmu se bohužel stal režisér, ale díky ostatním jmenovaným aspektům jsem nucena nadhodnotit, byť reálně je skutečně ten film na tři hvězdy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Claude, jak ty to děláš? Detektivka? Jasně - a jaká. Klasické francouzsko-italské koprodukční drama v tom tak krásném drsně realistickém stylu? Ovšem - lahoda! Především však nádherný Sautetův příběh jednoho moc zvláštního milostného vztahu, který nedošel naplnění. O tom, jak je nebezpečné zahrávat si s láskou, s chladným rozumem a o kruté relativitě, která je přece tak neúprosná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Adaptace románu Max et les ferrailleurs (1968) Clauda Nérona. (NinadeL)

Reklama

Reklama