Reklama

Reklama

Max a rváči

  • Česko Poslední Maxův případ (více)
Ukázka z filmu 3

Obsahy(1)

Pařížský policista Max (Michel Piccoli) svoji práci bere velmi vážně. Dříve býval vyšetřujícím soudcem. Poté, co musel propustit nebezpečného zločince kvůli nedostatku důkazů, přestoupil k policii. Nyní se Max rozhodl chytit bandu lupičů při činu, a to tak, že ono přepadení nepřímo uspořádá. Za tím účelem se seznámí s tajemnou prostitutkou Lily (Romy Schneider)... (Pohrobek)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (20)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Praveze nie priemerna kriminalka, suverenne tu vladne Michel Piccoli /Pohrdani 1963, Zlocin v Expresu, Nenapadny Puvab Burzoazie/- byvaly sudca, teraz pracuje u policie, ma na praci klasicku policajnu robotu - a o tomto je cely film. Kvalitne casto odborne dialogy, slusne kulisy, tempo na urovni, no nuda u mna nehrozila, fakt som hltal kazdu minutu perfektneho filmu ...... jeden z najlepsich filmov rezisera Sauteta . 89 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na pozadí zvláštního romantického příběhu se odehrává drama o kvalitní manipulaci, jejíž následky si manipulátor ponese po celý zbytek života. Půvabná Romyna je přesně tou správnou něžnou i osudovou ženou. Piccolimu sedí role mírně tajemného muže, který ji svádí. Z tohoto pohledu snímek výborně funguje a Sautet opět dokazuje své kvality coby režisér neotřelých milostných dramat. Bohužel v té zásadní dějové lince film selhává, zde již režii dochází dech a kriminální zápletku nezvládá, pro ni je třeba vystavět napětí, ne jen dodat filmu šarm. Přesto, že je snímek i díky mimořádně zdařilému obsazení velmi dobře zahrán, režie mu podkopává nohy natolik, že se stává lehce nadprůměrným. Scénář je však příliš sofistikovaný, abych ho mohla jen tak zahodit mezi průměrné práce. Škoda, ale nejslabším článkem tohoto filmu se bohužel stal režisér, ale díky ostatním jmenovaným aspektům jsem nucena nadhodnotit, byť reálně je skutečně ten film na tři hvězdy. ()

Reklama

garmon 

všechny recenze uživatele

Překrásně nasnímané, překrásné barevné akcenty, super hudba staré školy! Co se týče příběhu, souhlas s uživatelem ilclassico. Tam něco chybí: jsme bohužel zvyklí na anglo-americké detektivky s mnohapatrovými motivacemi. Nicméně zlomená Romy trpící jak kůň a Michel jen krůček od šílenství, co chtít víc... – ve světové kinematografii o ne-první lásce stěží najdete ikoničtější film. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Echm, tak banda zločinců tady vypadá spíše směsně a nápad vykrást banku bych jim asi nevěřil. Naštěstí hlavní pozornost je věnována tajemnému policistovi Maxovi (ve stylovém minimalistickém podání Michela Piccoliho), zahadné prostitutce Lile v podmanivém podání legendární Romy Schneiderové a jejich neobvyklému nesourodému vztahu, do kterého se Max dostane, aby navedl zločince, kterým je Lily blízká k případné první velké akci a chytl je při činu. Unikátní metoda a námět přinese nejeden pozoruhodný motiv jako kam až může člověka dohnat touha po úspěchu a náhlá neočekáváná láska, což zaujme.Společně scény Maxe a Lily byly pro mě určitě nejlepší z celého filmu a mezi Piccolim a Romy to tedy velmi zajímavě tajemně jiskřilo. Trochu škoda, že nebylo do děje více zakomponováno další morální dilema, že vedoucí bandy je Maxův bývalý příběh a Lilyn současný partner. Jinak dobrý příběh s pozoruhodným vnitřním napětím, hlavní dvojící a závěrem. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Claude, jak ty to děláš? Detektivka? Jasně - a jaká. Klasické francouzsko-italské koprodukční drama v tom tak krásném drsně realistickém stylu? Ovšem - lahoda! Především však nádherný Sautetův příběh jednoho moc zvláštního milostného vztahu, který nedošel naplnění. O tom, jak je nebezpečné zahrávat si s láskou, s chladným rozumem a o kruté relativitě, která je přece tak neúprosná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Adaptace románu Max et les ferrailleurs (1968) Clauda Nérona. (NinadeL)

Reklama

Reklama