Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (149)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra. ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Asterixem cíleně nevyhledávám. Rodinné kino je ale nutnost. Zpočátku jsem se nebavil a dabing mi přišel nepovedený. S dalším dějem ale přibylo humoru a vtipných hlášek a narážek. Potěšilo mě vidět Pierre Richarda a Zlatanův Antivir byl vynikající, povedl se i Caesar. Příjemné překvapení, jež jsem nečekal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)
  • Římská říše skutečně měla jisté kontakty s dálným východem včetně Číny, nicméně se obvykle jednalo o nepřímý kontakt skrze kupce, cestovatele apod., než oficiální diplomatické kontakty, kvůli velké vzdálenosti mezi říšemi. Římané měli v oblibě například hedvábí dovážené z Číny přes takzvanou Hedvábnou stezku, zatímco do Číny vyváželi například své skleněné výrobky. V Číně byly nalezeny římské mince už z prvního století našeho letopočtu. (vojtaruzek)
  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)

Reklama

Reklama