Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jindřich Plachta v úsměvném příběhu o neobvyklém dědictví.  Mladý muž Láďa Tůma získá s dědictvím po bohatém strýci i strýčkova oblíbeného komorníka Vlastimila Chytráčka, se kterým musí mít po dobu jednoho roku uzavřenou pracovní smlouvu. Ta je podmínkou k získání dědictví. Chytráček se o nového pána stará stejně oddaně, jako se staral o jeho strýce. To však přináší mladíkovi mnoho komplikací - v zaměstnání i v lásce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Divácky stále oblíbený, vyhledávaný ale hlavně tedy optimisticky laděný snímek. Zajímavý námět, výtečné zpracování.. Film od režiséra Waltera Schorsche, který moc netočil, spíše pak působil jako asistent režie. Jeho dva jediné filmy za zmíňku však stojí. Hlavním lákadlem filmu bylo určitě obsazení Jindřicha Plachty coby sluhu gentlemana. Tato role mu byla ušitá snad přímo na tělo (ale hlavně tyhle ty obyčejné role obyčejných lidí mu vždy šli velmi perfektně podobně jako třeba ve Třech mužích ve sněhu s Hugo Haasem aj.), lepšího sluhu komorníka jsem v československém filmu snad ještě neviděl. Dokonce si troufám říct že předčil i takového Saturnina nebo Nového sluhu z filmu "Velbloud uchem jehly", ale to byla jen menší rolička. Pozadu však nebyl ani sympatický Kryštof Veselý nebo Václav Trégl jako básník Mourek, který se zde právě s J. Plachtou skutečně skvěle doplňoval a vypadalo to na nově rodící se komickou dvojici, já jen dodám že už ve stejném roce na sebe upoutali pozornost v Cikánově snímku "Milování zakázáno", při ejdné parádní scéně...Zajímavý komentář: Zloděj kol. Film na který se kdykoliv znovu podívám a pro který mám slabost... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zápletka je v základu velmi jednoduchá, ale aby byla funkční, musely se postavy zachovat poněkud nepravděpodobně. To je ovšem u předválečných komedií běžné. Tou přidanou hodnotou, kvůli které jim to divák odpustí, jsou opět herci. Trio Veselý, Plachta, Gerova jsem v poslední době viděl třikrát, ale jejich energie i verbální projev, se mi jen tak neomrzí. Na mé hodnocení má velký vliv nostalgie a sympatie, které vůči předválečným hvězdám chovám. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neobyčajné dedičstvo je zápletka netradičná, prevedenie so zámenami už trochu obohraté. Herci často svoje pasáže vyložene recitujú prehnane teatrálnym spôsobom, asi viac ako bolo aj na tú dobu zvykom. Pritom vtipy sú slabšie, niektoré násilné až trápne. –––– Tenhle má komorníka. No! Z toho kouká pět let. –––– Promiň múzo, že tě klamu, budu básnit pro reklamu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Předválečná pohodovka plná zvratů a optimismu, kde nic není problém, řešení je vždy po ruce a padouch nemá nejmenší šanci. Ani po téměř osmdesáti letech a minimálně patnácti reprízách pro mě neztratila kouzlo. Plachta nemá chybu a sympaťák Veselý stále působí jako nevyčerpatelná nabíječka pozitivní energie. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

príjemná a sympatická feéria postavená na hereckom majstrovstve slovenskej legendy Františka Krištofa Veselého, ktorý vytvoril symbiotickú dvojicu s charizmatickým komikom J. Plachtom. Ostatní herci s výnimkou V. Trégla výrazne zaostávajú za ich výkonmi. Ešte že to istí vtipný, dobre napísaný scenár. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v Svatom Jane pod Skalou a v Českom veslárskom klube v Prahe. (dyfur)
  • Film měl premiéru v den konání mnichovské konference. (Kulmon)
  • Natáčelo se také v Praze - Braníku. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama