Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o ďalší film z rady príbehov Bartáčkových a Novákovcov. Tentoraz už žijú v paneláku, ale ich vzájomné hašterenie nemá konca a tentokrát do neho zapoja aj dedka Nováka. Veľmi vtipné aj trápne príhody z maloburžoáznych rodín naozaj pobavia. Vtipná československá komédia, excelentne zahraná kvalitnými československými hercami. Film je veľmi dobrá porcia zábavy so zaujímavým príbehom. Vo svojej dobe to bola výborná komédia, na ktorú sa dá pozrieť aj dnes. Odporúčam všetkým fanúšikom našich filmov. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dobrá dobová satira, která se možná někomu dneska nezajídá, protože co bylo tenkrát černé, je dnes bílé a žádoucí. Tedy - o prachy jde především, že. Lidská závist, škodolibost, mamonářství, to byly časté náměty Schulhoffových satir. Druhá část satiry o rodinách Novákových a Bartáčkových, v níž Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák, nahlíží na vlastnosti, kterých chtěla nové generace socialistická společnost zbavit. Že to v budoucnu bude mnohem horší, to jsme nečekali. Výborné obsazení, i když Sovák rozhodně nezastoupil Kopeckého stoprocentně, Filipovský s Veškrnovou tančící letkis - to byla paráda. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Oproti "jedničce" slabota. Peterka sice opět super, ale té komunální satiry je tentokrát trochu moc a ani děj již není tak napěchovaný gagy jako v Zítra to roztočíme... Další vadou na kráse je přeobsazení starého Nováka. Ač mám pana Sováka hodně rád, tak tady je jeho pojetí maloměšťáckého dědka mnohem nudnější a unilejší než jak ho pojal pan Kopecký o pár let dříve. Výborná je naopak kapela od Dáši Veškrnové, která je přímo napěchovaná stylovými týpky ... I když v tom cítím trapnou narážku na tehdejší underground a novou vlnu (byli jsme u ňáký komise a ty nám řekli, že neumíme hrát). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff nedovolil, na rozdíl od jedničky, hercům improvizaci. Asi těžko se dnes ptát proč, když v prvním filmu to fungovalo. Zde navíc bez Miloše Kopeckého. Ano jsou tu opět legendární hlášky a komedie je pořád komedií, přesto už méně kvalitnější. Věděl to i Miloš Kopecký, když nechtěl v pokračování hrát? Těžko říct. V zajímavostech se píše, že ano. Já osobně si myslím, že je to škoda. Pořád se u tohoto filmu dobře bavím a pořád ho mám rád, ale Zítra to roztočíme, drahoušku...! snímek nepřekonal. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)
  • Novákovi mají televizor Tesla 4218U Blankyt z let 1966–1967 od výrobce Tesla Orava. Dědeček Novák (František Filipovský) má doma televizor Tesla 4103U Aleš z let 1958–1959 od výrobce Tesla Strašnice. (sator)
  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno