Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava Klára umí být ve čtyřiceti pořád stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitne v nepředvídatelném světě randění a seznamovacích trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít životní styl své excentrické mámy a navíc jí začne radit úžasná vztahová koučka a influencerka. Do téhle chvíle měla svůj život celkem naplánovaný, ale teď se z ní stal samouk. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská čeká po 15 letech vztahu s chlapem nějaké vzrůšo, ale on ji pošle do háje. Tak si ona hledá chlapy na seznamkách (ta koučka je tam v podstatě zbytečná v ničem jí nepomůže)  a on taky hledá do toho řeší to, že její babička je na ženské (s tímhle bude mít hodně lidí problémy)  a to je zhruba celý film. Jeden chlap je podvodník druhý má dceru co ho chce jen pro sebe a třetí je úchyl zatížený na jednorožčí kostýmy. Na konci zjistí, že je jiná a přijme to tak, že to nemá ani happyend. Celý film zachraňuje jen ta scéna s úchylem z Hradiště ta jediná je vtipná režisérka to pochopila a narvala ho tam ještě dvakrát oceňuji i to, že se tomu Hradišťáci zasmějou a neuráží jich to. Body dole za soundtrack kdy jedna píseň se opakuje dokola plusové body za neokoukané herce. 40 procent ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Život pro samouky je v mnoha ohledech vlastně taková standardní česká komedie, která se od ostatních liší jen několika aspekty, jinak krásně zapadne mezi současnou českou produkci. V první řadě není film zas až tak moc hloupý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dále má výhodu v tom, že Jana Plodková není vůbec špatná herečka a role se zhostila se ctí. Přišlo mi ale, že film po celou dobu jede tak nějak na půl plynu, nezaujme ani příběhem, ani zpracováním, drtivá většina herců nepodává žádné výrazné výkony, humoru je tradičně poskrovnu. Nedokážu si přestavit, že bych na tohle šel do kina. Život pro samouky mi spíše připomíná klasický produkt komerčních televizí. Nic víc, nic míň. 3/10. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Taková ta oddechová komedie o středním věku, jenže ony nám ty vztahy opravdu nejdou a je to takové napříč věkem od 15tky po bábu. Ne, že by to tady bylo nějak oduševnělé, ale nikdo dokonalý není a my to buď přijmeme a jsme rádi, za toho druhýho, co nás má rád a nebo stále hledáme něco lepšího a šťastný nejsem nikdy. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na okamžik jakožto bývá zvykem přerušil linii hororů a dramat a přicházím do světa komedií a parodií a různých "chujovin" ... Film Život pro Samouky je taková průměrná česká komedie. Dostanete pár frků pár lepších frků a pár stupidních frků. Herecké obsazení dostatečné. Ten příběh oproti ostatním propadákům nebyl nehorší. Ano! Samozřejmě že je to klišé a ještě k tomu úplně (v) ojetý ale nudit vás to záhadným způsobem nebude ... Občas jsem se totiž i zasmál. Dávám čistých 60% ... ;-) ()

Grimaldi odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, nejedná se o filmové dno českého filmu, protože alespoň po technické stránce si film udržuje běžný standard. Ale co ten zbytek. Hlavně tedy scénář. Chápu že se vycházelo z knižní předlohy, ale jak špatná pak musí být ona předloha? Karikaturně napsané postavy, kdy člověk po většinu stopáže přemítá kdo vás víc štve. Je to trapná postava hajzlíká v podání pana Neužila, nebo otravná a mě nesympatická babička a nebo snad esoterička Seidlová? Nejhorší asi přeci jen byla postava starší dcery, která je sice jen o pár let mladší než já, ale její chování působilo jako když chcete po důchodci, aby vám dle svého nejlepšího vědomí hrál mladistvého. Ne, dát do každé druhé věty anglické slovíčko fakt nedělá mladého člověka mladým. A to se radši nezmiňuji o koňském rande. A tak, i přes uvěřitelné herectví i chování postavy mladší dcery, která se jako jediná skutečně chová normálně, si film nic jiného než odpad nezaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama