Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postava Klára umí být ve čtyřiceti pořád stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitne v nepředvídatelném světě randění a seznamovacích trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít životní styl své excentrické mámy a navíc jí začne radit úžasná vztahová koučka a influencerka. Do téhle chvíle měla svůj život celkem naplánovaný, ale teď se z ní stal samouk. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (64)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na okamžik jakožto bývá zvykem přerušil linii hororů a dramat a přicházím do světa komedií a parodií a různých "chujovin" ... Film Život pro Samouky je taková průměrná česká komedie. Dostanete pár frků pár lepších frků a pár stupidních frků. Herecké obsazení dostatečné. Ten příběh oproti ostatním propadákům nebyl nehorší. Ano! Samozřejmě že je to klišé a ještě k tomu úplně (v) ojetý ale nudit vás to záhadným způsobem nebude ... Občas jsem se totiž i zasmál. Dávám čistých 60% ... ;-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jitka Rudolfová to u mě zatím na víc než tři hvězdy nevytáhla. Tady k nim dopomáhá stabilně nekazící Plodková, poslední dobou (nedívejte se na mě, já mu toho esesáka nenapsal) u mě stále oblíbenější Plesl, Kronerová taky vždy sázka na jistotu. Nebýt jich, pohybujeme se ve standardním bahně cz komedie. Ostatní je jak přes kopírák českých komedií posledních 30 let. Babčáková, Seidlová, postavičky všech mužů, tradičně přestřelený nápad s jednorožcem (protože tyhle kokot nápady vyvolávají hurónský film v kinech a pak taky u lidí sledujících filmy pod vlivem). Oksana výborně hláškuje a její vnitřní hlas je bystrým nositelem vtipu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Český standard o ženě nad 40, která chce mermomocí souložit s muži ale potkává samé idioty. Pokud nepotkává idioty, tráví čas s podivnými kamarádkami, rozmazlenou dcerou nebo chrapající matkou a vlastně samotná hlavní hrdinka je nesympatická a tak trochu kráva. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Přirozené, milé, vtipné - dost jsem se nasmála, oddychové, fajn scénář a herecké výkony. Po skončení  filmu v člověku zůstane dobrá nálada a dobrý pocit, což není málo. 😉 Slušná 3* respektive 3,5* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vystřiženo jako z nějakého ženského časopisu. Nejzajímavější byly glosy hlavní postavy, které nesdělovala dalším postavám na hlas. Knižní předloha mě minula obloukem. Asi to bylo dobře. Bára Seidlová hrála tak bláznivou figuru, že to mu všemu nasadila korunu. Ale bohužel se přesně taková stvoření na internetu objevují. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině se dvěma kámoškama a aperolem, což - jak se ukázalo, byla ideální kombinace (chlápky ani intelektuální přítelkyně na to ve vlastním zájmu neberte - nebude se jim to líbit). Kino bylo jinak úplně prázdné, ale my jsme si vystačily a nasmály jsme se na týden dopředu. A Jana Plodková to zahrála výborně. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film má v sobě pár povedenejch scén, ale pokaždý když se objeví Seidlovka nebo Andrej Polák, jde to do kopru. Vlastně snad Jana Plodková, ta malá holčina v roli její dcery , a krátká stopáž zajistily filmu dvě hvězdice. Jinak nic. 30%. ()

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Naše kino se smálo. Smálo se teda dost. Není to zdaleka tak pitomy, jako včerejší Hypnotik... Jasně, jabka a hrušky, ale když forma předčí obsah, je to u filmu problém. Tohle mělo alespoň obsah a chvilkama dokonce formu. Z Hypnotika zbyl jen ten prázdný obal. Sorry, hrozně mě to nakrklo včera;)) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská čeká po 15 letech vztahu s chlapem nějaké vzrůšo, ale on ji pošle do háje. Tak si ona hledá chlapy na seznamkách (ta koučka je tam v podstatě zbytečná v ničem jí nepomůže)  a on taky hledá do toho řeší to, že její babička je na ženské (s tímhle bude mít hodně lidí problémy)  a to je zhruba celý film. Jeden chlap je podvodník druhý má dceru co ho chce jen pro sebe a třetí je úchyl zatížený na jednorožčí kostýmy. Na konci zjistí, že je jiná a přijme to tak, že to nemá ani happyend. Celý film zachraňuje jen ta scéna s úchylem z Hradiště ta jediná je vtipná režisérka to pochopila a narvala ho tam ještě dvakrát oceňuji i to, že se tomu Hradišťáci zasmějou a neuráží jich to. Body dole za soundtrack kdy jedna píseň se opakuje dokola plusové body za neokoukané herce. 40 procent ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Je hodně znát, že předloha i režie neměla penis, ale měla koule. V hodně ohledech je tam cítit cynismus a svým způsobem naivita všech pohlaví po čtyřicítce (ano všem klíčovým protagonistům je 40+). Nebojí se pojmenovat věci jak jsou (po 15ti letech manželství se iluze drží při životě jen těžko), a směřuje děj tam, kam si každý (pardon - každá) v podobné situaci přeje, aby to vedlo. Postavy (všechny) jsou dost na hraně karikatur (žena to tak ale cítí) a i když se děj zdá čitelný, umí překvapit tak  trochu přemotivovaně optimisticky působícím závěrem. Hodila by se dvojka “po pěti letech” :D. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Největším plusem toho filmu je, že není nakonec tak debilní, jak na začátku vypadá. Jeden z deseti vtipů je i povedený, trošku se smějete a morální cringe meter zůstává lehce pod laťkou "absolutně debilní česká sračka". Kdyby to mělo propracovanější scénář, k něčemu to směřovalo a všichni to netočili na neutrál, tak by z toho mohla být i fajn jednohubka, protože i když do toho ti herci moc nedávají, tak jsou prostě neodiskutovatelně dobří a je to na tom poznat. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Heuréka! Konečně po dlouhé době česká komedie, u které jsem se několikrát upřímně zasmál a neměl jsem trapnej pocit, že jsou všichni moji spoluobčané vypatlaní dementi. (Dementi to ve skutečnosti budou, když má tahle inteligentní věc 54% a to non plus ultra stupidní Přání k narozeninám o 6% víc.) Děkuju, děkuju, děkuju, už jsem ani nedoufal. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

V té nekonečné mase českých romantických komedií se tahle zdá mírně nadprůměrná, respektive je aspoň koukatelná, ve svižném tempu, občas i vtipná a hlavně sympaticky obsazená, přičemž Plodková dokazuje, že fakt umí. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Klasický český standard po kterém za pár dní neštěkne ani pes. Mám rád Janu Plodkovou, ale tyhle příběhy už jsou tak utahaně vyčerpané, že to divákovi nedá vůbec nic. 23% ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Taková ta oddechová komedie o středním věku, jenže ony nám ty vztahy opravdu nejdou a je to takové napříč věkem od 15tky po bábu. Ne, že by to tady bylo nějak oduševnělé, ale nikdo dokonalý není a my to buď přijmeme a jsme rádi, za toho druhýho, co nás má rád a nebo stále hledáme něco lepšího a šťastný nejsem nikdy. ()

B.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nesterotypizuje "zoufalé čtyřicátnice", ale do středu staví normální babu, která není na nikom závislá, protože nemusí. Česká komedie, která jako jedna z mála reflektuje, že je rok 2024 ()

Reklama

Reklama