Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (123)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

S citem natočené, skvěle zahrané. A to především ze strany Vanessy, která je - a neříkám to rozhodně poprvé - naprosto fantastická. Film je hlavně o ní, a její postava je velmi zajímavá. Její filmový manžel o ní - pokud se nepletu - na začátku pronesl, že je vždycky v pohodě. A tak na mě i působila, silná a emočně stabilní žena. Co se s ní a s jejím okolím stane, když je vystavena takhle těžké životní situaci? Na to se podívejte sami. Vím, že budu jedna z mála, ale Shia mi ve své roli moc sympatický nebyl. Ale upřímně to tak s ním mám téměř vždycky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pieces Of A Woman" sa ukázalo ako kvalitne a veľmi autenticky natočený film so silným príbehom. Takéto filmy by mali vznikať. Dráma ženy, ktorá stratila svoje dieťa a snaží sa vnútorne nejako s tým vyrovnať a dať túto kapitolu života za seba je podľa mňa veľmi dobre zachytená. Domáci pôrod pôsobí veľmi autenticky a skutočne. A ako vždy sledujeme určité časti jej života, tak máme možnosť aj sledovať ako sa postupne stavia v meste aj most. A občas som mal pocit, že čím väčšia časť mosta stála a jednotlivé časti boli k sebe bližšie, tým ďalej mali od seba naši hlavní hrdinovia. Veľa vecí nevidíme len z pohľadu Marthy, ale rovnako to vnímame aj cez ostatné postavy. Jej matku, jej manžela a nenápadným spôsobom si dokážeme aj predstaviť, čo sa asi odohráva vo svete tej nešťastnej pôrodnej asistentky. Premýšľam ako mohol niekto o tomto filme povedať, že ide o klišé. Nemám pocit, že by sa film držal nejakých klišé, ktoré by sme tam mali možnosť vidieť. Skvelé herecké výkony, veľmi dobrý scenár a okrem toho je film aj bravúrne natočený. Jednoznačne film, ktorý ma zasiahol. Hodnotenie: A ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Pokus o "drsný" nezávislý film, který staví na zhruba půlhodinové scéně "naturálního" domácího porodu. Nechci říkat, že to byl nejlepší porod, co jsem v telce viděla, ale rozhodně to byla nejlepší scéna z celého filmu. Hlubší a emotivnější než smrt dítěte. Nebo následné truchlení. Místo emocionálních výlevů autoři rozehrávají zápletkové rodinné drama, které přechází do soudního líčení. Nejopravdější postavou ve vyprávění je kupodivu Shia LaBeouf. Jinak mělká nuda a šeď. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už poznamenali kolegovia a filmoví znalci, solisoli a Arsenal83, treba mi tu len doplniť svoj názor. Nezaujalo ma to až tak ako minuloročný Marriage Story. Dráma to je ale celkom dobrá, herci zahrali presvedčivo . Ale ja moc tento žáner nemusím, tak to bude len taký neškodný priemer. A fakt, LaBeoufovo nadobíčko sme vidieť nemuseli. Ale od tých Transformerov sa teda riadne zmenil. 3* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a intenzivní filmový zážitek. Režisér Kornél Mundruczó a scénáristka Kata Wéber se pustili do tohoto nelehkého tématu a povedlo se jim to zobrazit, tak že se to vryje do paměti. Vanessa Kirby je zde parádní a svou roli zvládla prodat na jedničku. O trochu více se mi líbil výkon Shia LaBeoufa, jelikož má scénáristicky lepší roli, navíc je mnohem více otevřenější, čitelnější a dá se do jeho stavu vžít snadněji. Je obrovská škoda, že LaBeouf je v soukromém životě takový jaký je, protože to bude velká překážka, aby byl nominovaný na různé herecké ceny, které by si za svůj výkon zasloužil. Ellen Burstyn hraje dobře, ale pak přijde jeden konkrétní moment, kterým mě totálně rozsekala (výborně odehraná scéna). Film má hodně silnou a intenzivní první půlhodinu, kterou pak už nemá šanci překonat. Což, ani ve výsledku nebyl záměr. Problém je, že se to projeví na tempu, které nemá kam gradovat a silné momenty díky tomu nemají takovou účinnost jakou by měly mít. A je to škoda, jelikož si dovedu představit, že kdyby se v poslední půlhodince šlo o trochu více na dřeň, tak by byl film lepší a jeho vypovídající hodnota by rostla. Střípky ženy je silný film, na který se nekouká hezky, ale své kvality nezapře. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)
  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno