Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tyhle minisérie mám hrozně rád. Pro člověka, který odrostl na soutěži Chcete být milionářem? je to takřka splněný sen. Příběhů kolem ze zahraničí jsem slyšel více, ale zrovna o tomto jsem nevěděl a zpracování mě velice potěšilo. Po prvních dvaceti minutách jsem to chtěl vypnout, jelikož jsem si nějak nemohl zvyknout na herce, ale nakonec jsem rozhodně nelitoval a druhý díl je naprostá obří pecka, kterou bych všem doporučil. Hlavně Michael Sheen a Matthew Macfadyen naprosto vládnou...9/10 ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je vhodné prvně vidět reálný dokument Millionaire: A Major fraud a až poté tuto sérii. Po shlédnutí dokumentu asi 99 % diváků má jasno, že manželé Ingramovi podváděli, nicméně tento film asi každého donutí přemýšlet, zda tomu tak opravdu bylo. V první díle bylo skvělé pozorovat zákulisí vymýšlení této soutěže. Druhý díl nabíral tempo a v závěru nás paní obhájkyně svými argumenty zcela rozsekala, že už divák neví čemu věřit.  Zajímala by mě validita předkládaných argumentů: 1) Opravdu Whittock trpí nezvladatelnými zachvěvy kašle ? 2) Střihač soutěže opravdu sestříhal nahrávky a dal soudu až verzi G ? A-F neexistuje ? 3) Nelze odposlouchnout hovor mezi Dianou a Whittockem ? Nicméně málo, který případ má 2 tak zcela rozlišné východiska: 18 měsíců vězení pro oba rodiče mající 3 malé děti, vyhazov v práci, osobní útoky ze všech stran a navždy zničená pověst nebo výhra 1 milion liber ?  Nicméně je jasné, že když se někdo jmenuje Charles a Diana, tak je o zábavu postaráno. Jinak by mě zajímalo jaký názor mají manželé Ingramovi na tento seriál, pravděpodobně jim trochu zlepšil pověst. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších seriálov poslednej doby, i keď dalo by sa povedať, že skôr ide o takmer trojhodinový film uťatý v každej tretine titulkami. Hutný dej, vysoké tempo, sympatické postavy a to na oboch stranách barikády, napriek tomu budete držať palce najmä "hráčom". A prečo nie, oklamať nedokonalý systém, kde mali bohatnúť mocní a dávno bohatí, vzbudzuje vo verejnosti sympatie a v krajine Robina Hooda dvojnásobne. Nechýba politický presah, čiže zaznie aj meno Tony Blair a nejde len o narážku na účasť Martina Freemana v kastingu. Frears je pán režisér. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná miniséria, ktorá sa dá zhltnúť na jedno posedenie a odhalí pozadie vzniku slávnej súťaže, ako aj pozadie jej najväčšieho škandálu. Všetko je servírované v rezkom tempe, dej sa nám svižne posúva dopredu a hoci niektoré veci sú vám známe vopred, aj tak pri chvíľach odpovedania na súťažné otázky nechýba napätie. A to napätie sa voľne prenáša aj do súdnej siene a ak divák nepozná rozsudok vopred, užije si to hádanie konca ešte viac. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie ze mě udělala porotce a nutno říct, že docela bezradného porotce. První epizoda byla jako obžaloba, druhá jako rekonstrukce, která tu obžalobu podpořila, a třetí jako obhajoba, která to, co jsem viděl, dost suverénně podkopávala až vyvracela... Byl jsem divoký z toho všeho, co jsem viděl, a říkal jsem si, jestli vážně právě fandím podvodníkům, nebo ne. Skvěle zahraným podvodníkům mimochodem, protože obsazení všech rolí je výborné a kromě představitelů Charlese a Diany vám v paměti utkví hlavně dokonalý Michael Shen aneb Chris Tarrant. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama