Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Milionára si pamätáme aj z našich zemepisných šírok, dávali ho raz týždenne a na túto vedomostnú súťaž sme sa v tých časoch tešili, pretože televízie boli inak takmer nepozerateľné – u nás prepuklo šialenstvo okolo stupídnych reality show. A tak je zaujímavé zistiť, ako táto legenda vznikla. A že sa stala – mala stať súčasťou podvodnej taktiky súťažiacich. Príbeh bol postavený dobre, pointa uveriteľná, aj keď nerozlúštiteľná. V súdnej sieni bola miestami zábava. Helen McCrory vie okolo seba šíriť charizmatické fluidum. Jediná nepochopiteľná vec – prečo je film rozložený na tri časti, bol by svižnejší ako celovečerný film, ak si uvedomíme, že dokopy mal 2h 27 min. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobrá minisérie, která se může směle zařadit i po bok soudních dramat jako Norimberský proces nebo Dvanáct rozhněvaných mužů, i když tady vlastně jde jen o soutěžící v Milionáři. Právě díky projevu obhájkyně manželů Ingramových je dobře vidět, proč je často takový problém vynést odsuzující rozsudek, i když je v očích veřejnosti přece „všechno jasné“, a celý třetí díl je vlastně taková honička za podivuhodným konceptem jménem pravda. Kromě těchhle témat je to taky poměrně zábavně zpracované, místy se objevuje humor a člověk se neubrání úsměvu nad tím, jak jsou soutěžící vynalézaví, když jde o to dostat se do horkého křesla a „podivat se Čechovi do tfaře“. Zajímalo by mě, kolik soutěžících v Česku mohlo získat výhru jen proto, že nepohrdli trochou té kamarádské výpomoci. (1 329.) ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

I když jde o minisérii, dá se Kvíz zcela v pohodě sledovat jako velký dvouapůlhodinový film. A je to velká zábava. Příběh proslulé soutěžní hry Chcete být milionářem a v Británii známého megapodvodu ze strany rodiny Ingramových plnil před dvaceti lety přední stránky britského bulváru přesně v období po 11. září 2001. Stephen Frears dokázal natočit pomník a zároveň náhrobek slavné hry natolik chytrým způsobem, že se publikum bude bavit i tehdy, pokud o této události neměl tušení. Herecký koncert všech zúčastněných pomáhá budovat napětí této geniální konverzačky a vtáhne vás k sobě natolik, že si ani nebudete uvědomovat ubíhající čas. Též tu pomáhá fantastický střih, který dal po dlouhé době vědět o své existenci. Kvíz je mistrovským dílem, které si vás omotá kolem prstu a už vás nepustí. ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je vhodné prvně vidět reálný dokument Millionaire: A Major fraud a až poté tuto sérii. Po shlédnutí dokumentu asi 99 % diváků má jasno, že manželé Ingramovi podváděli, nicméně tento film asi každého donutí přemýšlet, zda tomu tak opravdu bylo. V první díle bylo skvělé pozorovat zákulisí vymýšlení této soutěže. Druhý díl nabíral tempo a v závěru nás paní obhájkyně svými argumenty zcela rozsekala, že už divák neví čemu věřit.  Zajímala by mě validita předkládaných argumentů: 1) Opravdu Whittock trpí nezvladatelnými zachvěvy kašle ? 2) Střihač soutěže opravdu sestříhal nahrávky a dal soudu až verzi G ? A-F neexistuje ? 3) Nelze odposlouchnout hovor mezi Dianou a Whittockem ? Nicméně málo, který případ má 2 tak zcela rozlišné východiska: 18 měsíců vězení pro oba rodiče mající 3 malé děti, vyhazov v práci, osobní útoky ze všech stran a navždy zničená pověst nebo výhra 1 milion liber ?  Nicméně je jasné, že když se někdo jmenuje Charles a Diana, tak je o zábavu postaráno. Jinak by mě zajímalo jaký názor mají manželé Ingramovi na tento seriál, pravděpodobně jim trochu zlepšil pověst. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedená minisérie o jednom televizním skandálu.Před dvaceti lety jsem měl trochu jiné starosti,takže jsem o něm nic nevěděl a bylo tak fajn se nechat překvapit a zjišťovat co že se to stalo a jak vše dopadne.I přes výsledek soudu jsem nakonec hlavním postavám spíš fandil a po skončení nejsem vůbec přesvědčen že opravdu podváděli.Pokud soud opravdu probíhal alespoň trochu tak jak je zde popisován,pak je zarážející že byli Ingramovi odsouzení.Pravdou je ovšem i to,že tvůrci tu s námi diváky docela slušně manipulují.Jednak tím,že vybrali (koneckonců jako vždy) sympatičtější herce než jsou jejich reálné předobrazy a druhák nám ukazují to co sami chtějí a vyvolat sympatie k hlavním postavám zas není tak složité...70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno