Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tomu filmu nedokázal přijít na chuť a nikdy se mi nelíbil. Možná bych ho z dnešního pohledu hodnotil jinak, protože odpad už dávám jen filmům, které jsou fakt hodně špatné, ale to bych ten film musel vidět znova a to se mi zrovna nechce. Své hodnocení (z roku 2012) zde nechám jak je, ale neberte ho tolik vážně. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, která má možnost podstoupit výcvik u námořnictva a která chce dokázat, že zvládne stejně tvrdý trénink jako její mužští kolegové. Proč ne? Trochu jsem se toho tématu bál, ale už první půlhodina mě přesvědčila o tom, že mé obavy byly zcela zbytečné. Už od začátku a bez zbytečného okecávání film nabírá slušné tempo, které mu víceméně vydrží až do parádního závěru, jenž je opravdovou akční lahůdkou a přehlídkou vojenských vrtulníků zároveň. Demi Moore mě mile překvapila a musím jen konstatovat, že tahle role by pasovala jen málokomu jinému. Stejně tak musím vyzdvihnout i Viggo Mortensena, protože drsný velitel výcviku v jeho podání je opravdový zážitek. Ridley Scott mě opět nezklamal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na G.I. Jane jsem koukal z doporučení. A to i přesto, že jsem si ten film neoblíbil už v době, kdy jsem jako malej capart chodil do půjčovny pro VHSky a byl tam pečenej, vařenej, prakticky každej den. Ono se mi častokrát stalo, že to, co se mi nelíbilo v mládí, se mi může líbit v dnešní době a tak jsem to zkusil. A výsledek je, že to nedopadlo o nic líp. Demi Moore mi v její roli vůbec nesedí. A to i přesto, že do ní dala viditelně naprosto všechno. Brutální záhul při tréninku nebo oholení hlavy...To všechno chtělo hromadu psychického úsilí, za které si Demi určitě zaslouží respekt. Dokonce i její vztah s Viggo Mortensenem byla docela chuťovka. Je vidět, že si to oba herci vysloveně užívali. Nicméně příběh, včetně akce, mě vůbec nebavil a na něm to taky celý ztroskotalo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama