Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

predators 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale tato bizarní pohádka ve mně dokáže vždy zaujmout. Pamatuji si ji už jako malé dítě, kdy jsem obdivoval Toma Cruise a při mnoha scénách sotva popadal dech. Ačkoliv v mnoha ohledech působí depresivně, zobrazení dobra a zla je opravdovým skvostem, stejně jako příběh a prostředí v němž se odehrává. Na tento film se nezapomíná a já si ho dnes (6.12.2008) rád připomněl. Inu Legenda je názvem opodstatněným... 80% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dosti dobře zpracovaný novopohanský fantasy film. Obdivuji hlavně výtvarnou stránku - ta nemá chybu. Je to velká série působivých postmoderních obrazů...Jinak, co se děje týče, mám raději Letopisy Narnie; tomuto dávám silné čtyři hvězdičky, hlavně za to výtvarno a za (relativně ranou) dobu vzniku. Obsahovým nedostatkem pro mne je přesycenost filmu kreaturami, člověk - či jinak řečeno lidská přirozenost- se mezi nimi tak nějak úplně ztrácí... ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem na Legendu velmi mlhavou vzpomínku, jako na strašně krásnou pohádku o jednorožcích, kde figuroval nějaký hezký hnědovlasý kluk. Scéna, kterou jsem ve vzpomínkách měla za závěr filmu, byla v jeho asi první třetině, jednu z hlavních postav jsem si nepamatovala vůbec a víla nebyla zdaleka tak zlá postava, jakou jsem si ji pamatovala. Když jsem zjistila, co je ta mlhavá vzpomínka za film, zaradovala jsem se, že to uvidím znovu a zároveň jsem se bála, že si zkazím jednu hezkou filmovou vzpomínku. Nezkazila. Legenda si své kouzlo uchovala přes víc než třicet let. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tajuplná, temná a záhadná fantasy, která má zvláštní kouzlo diváka uchvátit. Mě na tomto snímku uchvátily originální masky, částěčně i výprava a asi nejvíce magická hudba J. Goldsmithe. I herci byli velmi přesvědčiví (velkolepý byl ďábelský tanec Mii Saro s tajemnou černou maskovanou postavou). Takových fantasy jako je Legenda je málo. Už proto stojí za (nejedno) podívání... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Od fantastickej a kúzelnej rozprávky, Ridleyho Scotta, som po pravde, nečakal žiadne zázraky, o to som viac milo prekvapený, akej vizuálnej nádielky sa mi dostalo, až mi rozum, ostáva stáť. Pastva pre oči a uši, áno, kamera - Alexa Thompsona, ( netreba sa čudovať, lebo si to vyskúšal už na Excalibur, a tak Ridley, toho len využil v prospech veci), unikátna, majstrovská, ktorá mi vyrážala dych, a tá hudba, Jerryho Goldsmitha, to nemá žiadnu chybu, celé to zaváňa tolkienovským duchom, a ak by sa Pán Prsteňov, nakrúcal niekedy v polovici 80. rokov, tak viem, kto by bol vhodný človek na rež. stoličke. Démon - Tim Curry, tento herec, sám o sebe, vyzerá ako čert, tak maskéri, už vedeli, čo majú robiť. Postava, mladý Gump, čiže - David Bennent, on už na seba extrémne upozornil v Plechovom bubienku, pričom i v Legende, je výrazný, ktorý ostane v človeku rezonovať i po skončení záv. tituliek, a čo tak Tom Cruise ? Hádam, že vstupenka do prvej ligy ! Tak, to áno. Trochu ujetý herec, ale čosi, predsa dokázal... Najväčšie P-L-U-S, vidím jednoznačne v štýle režiséra Scotta, ktorý mi opantal rozum, vôbec som sa nenudil, a toho som sa, sprvoti, tak bál. Určite rež. verzia, je nalepšia, tú, jedine odporúčam, director s cut - Ridley Scott, má, čo povedať... Réžia, kamera, hudba, výprava, kostýmy a herecké obsadenie, ponúka nadštandardný a neopakovateľný, dlhotrvácny, nepopierateľný, zážitok, aký sa len tak nevidí... Možno, až nadnesene znejú moje slová, ale fakt, čosi takéto, mám rád. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Celá lesní scéna během dotáčení vyhořela kvůli špatně umístěným barelům s benzínem, kterými štáb uměle udržoval oheň při vílím tanci. Když uviděl režisér Ridley Scott les lehlý popelem, řekl jen: ,,Jdu si zahrát tenis.'' (FAITH.BABE)
  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Tim Curry byl kompletně natřený červenou barvou a měl speciální postroj pro své metrové rohy. Odměnou za každodenních šest hodin v maskérně mu vždy byla hodinová koupel při odstraňování make-upu. (Hans.)

Reklama

Reklama