Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi chápu proč se tenhle film umanutě přirovnává k Top Gunu. Drzý floutek Tom Cruise, testosteronová rivalita, Tony Scott na režijní židli a lovestory se skvělou titulní písní. Jenže rozdílů je taky dost. Cruise herecky vyzrál, Tony Scott už nebyl jen námezdní síla a té romanci tentokrát věřím. Ne jenom kvůli následnému jedenáctiletému manželství, ale protože si na ní dal scénář záležet. Bouřlivé dny postupně trochu zapadly, což je podle mě škoda, protože takových filmů se moc netočí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi automobilové závody, Toma Cruise a Nicol Kidman, pak je to od vás asi za pět. Pokud jste "normální" divák je to lehký nadprůměr z prostředí automobilových závodů. Postava Toma Cruise přichází ze závodů nižší kategorie do první ligy - NASCAR. Přechod není bez problémů, ale jeho hvězda utěšeně stoupá až k očekávanému závodu sezóny. Film nepatří mezi špičku filmografie Tonyho Scotta, nicméně je to stále nadprůměr. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tých bláznov, čo sa dvesto kolečiek točia stále dokola jak na reťazovke v lunaparku a ešte sú aj nabubrelí, že akí oni veľkí pretekári sú. Tu však zvuk burácajúcich motorov znel lepšie než zvuky z toalety po vianočnej kapustnici a treba uznať, že film je natočený veľmi dobre, nedáva ani chvíľku priestoru na nudu, hoci s jeho výrobou boli samé problémy, keď producenti rozpočet míňali na ludry z pláže a svoju energiu na vzájomné hádky. Jedno je však zaujímavé, akým spôsobom funguje náhoda. 15 herečiek odmietlo rolu, kým sa k nej dostala Nicole Kidman. A kam to až dosiahla. K manželstvu a rozvodu s diktátorským trpaselom. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhý Top Gun (odmyslete si pouze náborové účely; vše ostatní je tu zas, jen místo letadel zde máme závodní auta), který ve všech ohledech nevyšel. Zůstala jen docela pěkná písnička Marie McKee. [Tímto si neodpustím malou propagační agitku: Pokud máte rádi příjemný pop rock pro každou příležitost, zkuste sólové album Robina Zandera z kapely Cheap Trick. Show Me Heaven je tam taky, i s hostující Mariou, ale přestože zní snad ještě lépe než originál, zdaleka to není největší klenot desky.] ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Další podařené dítko Jerryho a Tonyho má opět vše, co nesnášim, dull story obalená popcornem, zde navíc ještě v "atraktivním" automobilovém prostředí, opět tehdy "nejnadějnějšího" hollywoodského herce Toma C. v kombinaci s tehdy začínající Nicole K., plus jednoho hereckého veterána Roberta D., opět sázka na jistotu, která ale takovou komerční díru do světa neudělala, jak si to Jerry spočítal...no a další zbytečný spektákl byl na světě....a Jerry goes on... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • City Chevrolet, jeden ze sponzorů Colea Tricklea (Tom Cruise), je doopravdy jeden z místních prodejců aut vlastněný Rickem Hendrickem, jenž připravoval auta pro tento film. (HellFire)
  • Nicole Kidman si chcela pre svoju rolu naštudovať neurochirurgiu, no producenti jej povedali, že by to bola len strata času. (Arsenal83)
  • Nápad na film sa zrodil, keď Tom Cruise spolu s Paulom Newmanom dostali možnosť vyskúšať si pretekárske vozidlá Ricka Hendricka, majiteľa jedného z najúspešnejších NASCAR tímov. Počas prvého kola Tom Cruise prekročil rýchlosť 280 km/h. (benyy)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama