Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď som videl trailer bol som veľmi skeptický. A som veľmi rád, že sa z toho vyliahlo toto. Film je možno priamočiary a od určitého momentu aj riadne bláznivý, ale zároveň je tak preplnený vtipmi, ktoré fungujú, že je na neho radosť pozerať. Bavil som sa celý čas. A od určitého momentu, kedy tá realistickosť prvých dvadsiatich minút naberie šialený ráz, som si to doslova užíval. Akcia, vizuál a epickosť sa tu striedajú s pravidelnosťou a film nemá kedy nudiť. Mne sa to naozaj páčilo. Rád sa k tomu budem vracať a hlavne je tam dosť vtipov pre najmenších aj pre tých dospelých. Nie je to kŕčovité a má to množstvo pekných momentov. Veľmi dobre zvládnutá vec a je to využité na maximum. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak se zdá, že animované kousky z produkce Phila Lorda a Chrise Millera už jsou skoro stejnou zárukou kvality, jako počiny od Pixaru. Tahle sehraná dvojka to totiž zase zvládla a naservírovala nám další neskutečně nabitý a nahláškovaný animák, který totálně překypuje nápady a svými vizuálními hrátkami si mě získal od prvních minut. A až do samotného konce mě nepustil. Tvůrci zde přitom na první pohled nepřichází tentokrát s žádnou inovací a vlastně mixují dohromady to nejlepší z předchozích titulů. Máme tu ulítlost ze Zataženo, občas trakaře, zběsilost LEGO příběhu a originální vizuální stránku po vzoru Spider-Mana. To vše je ale zabaleno do tak neodolatelného a režijně suverénního hávu, že mě tahle disfunkční rodinka semlela ve výsledku více než většina zmíněných pecek. Přidejte si pak k tomu až nečekaně funkční a správně dojemnou linii mezi otcem a dcerou, z níž jsem byl dost naměkko, a máme tu dokonale vybalancovanou a naspeedovanou rodinou zábavu, ke které se budu vracet asi hodně často. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Briskní, vtipné, inteligentní, našlapané, originální, výborná animace, fičelo, jako namydlené, děti naprosto nadšené, my rodiče jsme se skvěle bavili také, výbuchy smíchu se nedají sečíst, jediné minus: neviděno na velkém plátně, ale nevadí. Vynikající v každém detailu, tolik sympatického humoru se v animáku už dávno neurodilo. Plný počet, snad potřeštěná rodinka potěší mnoho vyprahlých, filmových duší! ...ten pes.. :))))) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, styl neotřelý a navrch některé výborné gagy a nápady („pes, prase, bochník chleba!“). Přesto, k dokonalosti a celistvému dojmu tomuto filmu chybí docela hodně… Pod vrstvou zábavného materiálu a barvitého, originálního vizuálu se totiž ukrývá hodně nedotažených míst. Některé části příběhu nejsou moc důsledně provedené a domyšlené, a obzvlášť ke konci je to hodně znát. Nad některými „zjednodušenými“ řešeními vývoje děje musí divák hodně přivírat oči. Ve výsledku jsem měla dojem, že si tvůrci možná ukousli až příliš velké sousto tím, kolik toho zkombinovali dohromady. Stačí se podívat na tu řadu žánrů, kterými je film označen – je to animák, komedie, road movie, rodinný film, sci-fi, dobrodružný… zkrátka vše v jednom. Ale paradoxně by se mi možná líbilo víc, kdyby se film prostě jen v rodinném stylu věnoval skrze road movie nápravě vztahu otce a dcery. Možná by to nebylo tolik originální, když by se do toho nepletli roboti, ale třeba by to aspoň lépe drželo pohromadě. Vzpoura strojů v tomto filmu byla nakonec svým příliš jednoduchým vyústěním spíše pro smích, a tak to opravdu funguje spíš jen jako zdroj pro vtipné situace. A osobně mi vlastně nesedly ani některé další prvky, například postava mladšího bratra byla spíš otravná než aby byla opravdu vtipná nebo nějak nosná. Celkově to hodnotím jako pouze lehce nadprůměrnou zábavu, kterou stačí vidět jednou. Nerada to říkám, ale holt to není tak precizní práce, jakou odvádí Pixar. S podobnou kombinací žánrů si ve filmu Frčíme (Onward) poradil dle mého názoru mnohem lépe. ~(3,3)~ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Riandovi a Rowovi se nechtělo čekat na adaptaci Robocalypsy a tak dali dohromady tenhle invencí narvaný animák o zhmotněném technologickém bubákovi a hledání porozumění mezi tátou a dcerou. Všechno zaštiťují Miller s Lordem a jejich humor z obrazovky sálá všemi směry. Vizuál míchá dvou i trojrozměrnou animaci, neony ve stylu Trona a šilhajícího psa, který připomíná prase nebo bochník chleba. Skvělá rodinná dynamika, moc fajn poselství. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Najprv mal mať film názov The Mitchells vs. the Machines, potom bol však zmenený na "Connected". Kvôli pandémii koronavírusu Sony predalo práva Netflixu a ten sa rozhodol, že film vydá pod prvým názvom. (Nih)
  • Po dokončení filmu zaslali producenti štábu postavičky Monchi, ktoré hovorili: "You Guys Are My People". (megajalec)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama