Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Údajně nejoblíbenější film takovýho borce režiséra, jakým Quentin Tarantino bezesporu je a tady má film 60%...kolikrát fakt nevim,co český divák očekává...já se přidávám k Tarantinovi! Sice film není můj nejoblíbenější,ale rozhodně má velkou kvalitu...máme tu slušnou zápletku (proto se i v reálném životě držim pravidla--->nikdy nedělej do kámošovo ženy) ,následné odhalení,posléze reakce na nevěru a pak tu máme jednoho přeživšího,kterej touží jen po pomstě a chce najít ženu,kterou miluje...Kevina Costnera mám rád kvůli jeho charismatu. I kdyby neřekl za celej film ani slovo,bude to výbornej výkon...Anthony Quinn mě tady taky nezklamal,jen ta Madeleine Stowe mě opět nepřesvědčila,sice byla krásná,ale prostě to není dobrá herečka...je nepřirozená a prkenná,jak fošna u strejdy v truhlářství,ale to je pro mě taky jedinej mínus,takže já si tenhle snímek cením na 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu filmu se čeká na zlom, který spustí tažení za pomstou. Do té doby je to jen trdlování na mexické haciendě a přilehlém okolí. Je sice hezké, že se tu sešla zajímavá jména a Madlenka je fakt nádherná, ale to je tak všechno. Jenže pokud čekáte, že se to nakonec zvrhne v krvavou cestu, na jejíž konci je záchrana princezny, budete zklamaní. Vlastně je to jen o něco menší nuda, než první část, kterou občas probleskne švihnutí nožem. Tohle se nepovedlo. 30% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasická verzia prvá polovica na 4*.druhá na 2*.takže priemer. 6/10 Directors Cut:Tie zmeny tomu ohromne prospeli a je to fakt vynikajúci film. Svižnejší, drsnejší, osudovejší, podvratnejší .Príbeh ostal zachovaný, ale to skrátenie o 20 minút tomu veľmi pomohlo. Plus nové scény tomu dávajú úplne iný drive. Mal som celkom rád aj kinoverziu (aj keď s výhradami), ale toto je iné kafe.8/10 ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film netáhne nikdo z trojlístku Scott, Costner, Quinn. Hlavním trademarkem je Madeleine Stowe, která je zkrátka neodolatelná. Bohužel má prostor jen v první polovině filmu, druhou polovinu si uzme Costnerovo zmrtvýchvstání a "pomsta" (v podstatě ani nejde o pomstu, ale o nalezení Madeleine), která ale není příliš věrohodně ani poutavě natočená, její rozuzlení je navíc dost mizerný. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Áno, vieme...väčšina pod názvom Revenge očakávala chladnú vyvražďovačku. Na veľké sklamanie mnohých Tony Scott opäť predvádza svoj zmysel pre poetiku, snovosť a vidinu pravej lásky. Našťastie takýto majstri ešte nevymreli. A tak kto sa chce nechať uniesť snovými farbami a emóciami, kto si chce pripomenúť ako funguje princíp zlo plodí zlo a že realita je vždy iná ako predstava - vrele odporúčam. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • V 56 minutě filmu, ve fotbalovém utkání, které běží v televizi, je možné zahlédnout reklamu na obuvnickou značku Baťa. (Pavlátko)

Reklama

Reklama