Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

castor 

všechny recenze uživatele

Mohutné city a krvavý konec letitého přátelství. A všechny atributy, aby to klaplo. Výborný režisér, kvalitní kameraman, skvostné herecké obsazení, exotické prostředí. Jenže tahle variace na velké tragické drama selhává. A je jen zdlouhavou červenou knihovnou, nostalgické kvality však má i po letech. Přiznám se, že scény s nahou Madeleine jsem si v dobách dospívání přetáčel zpět. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Jedno zlomené přátelství a láska vykoupená bolestí. Jako malý jsem film viděl a navždy u mě bude mít status vyjímečného postavení. Tenhle snímek má nádech osudovosti. Anthony, jako chladnokrevný Boss, kterému nijak nedělá dobře to, co "musí" udělat. Madeleine, jako femme-fatale, která je naproto božská. Costner, jako nezávislý, dobrodružný sympaťák, který už nemůže být víc "cool" (v tom dobrém slova smyslu). A Tonny Scott, který tomu všemu dodává mistrnou vizualizaci. Osobní slabůstka. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Film Pomsta je kupodivu o pomstě. Costner se zakouká so Quinnovi starej, toho to samozřejmě nasere a jelikož je to ničeho se neštítící mafián, dá jim co proto. Jenže Costner to přežije a následuje již zmíněná pomsta. Takovej neslanej nemastnej film. Akce žádná a něco jako napětí se ve filmu taky nevyskytuje. Závěr uplně vyšumí do ztracena. Koukat se na to dá, ale žádná sláva to není. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Přestože byl film uveden v roce 1990, ve skutečnosti bylo filmování dokončeno již o dva roky dříve, konkrétně od 24. září do 19. prosince 1988. Následující rok trvala postprodukce, proto je na úplném konci závěrečných titulků uvedeno "Copyright 1989 Columbia Pictures Industries Inc.". (tequilla)
  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)
  • Krátká novela Jima Harrisona, podle níž je film natočen, vyšla roku 1979 v časopise Esquire. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama