Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jsem v hajzlu !! Asi jsem se zamiloval.." ;) To znám !! ;) Stejně jako Kevin Costner a Anthony Zeus Quinn, dvě velké herecké legendy filmového plátna a především muži, kteří by mohli charisma denně rozdávat na potkání a stejně by zbylo.. Ti se sešli v na Tonnyho poněkud utahaném snímku o pomstě, která se však i tak mladšímu ze Scottů prostě i pro tu dusnou atmosféru a tolik pro něj vždy typický vizuál povedla, v příběhu, v němž se Costner, který tančíval s vlky, vysral na nepsané pravidlo, že s kámošovou ženou se prostě nepíchá, obzvlášť v Mexiku, kde pak popíchají vás.. Výtečná adaptace Legendárně vášnivého Jima Harrisona.. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná, dlouhá sračka, která nedává smysl. SPOILERY; Costner poprvé uvidí ženu svého kámoše, kterej je mega zlej mafián. Zamiluje se. Pak volá kámošovi "ty vole hele, zamiloval jsem se do tý buchty. Mám pocit, že hned první den." Ona volá kámošce "Hej, mě se líbí někdo jiný." - Samozřejmě nechybí ani klišé scéna, kdy cápek dělá koktejl a vše se mu rozsype pod rukama, aby mu pomohla to zvednout, vymění si pohledy a do toho hraje katastrofální motiv klavíru. Pak mu ještě rukou projede po paži a máme tu zaláskovaný párek. Costnera potom nachytaj a nezabijou ho, aby se asi mohl pomstit. Za co? Za to, že ta ženská podvedla svého manžela? "Jsem ráda, že jste přišel. Nevěděla jsem, že přijedete." "Já to taky nevěděl." - pak jí jde klátit. / Cápek pak dá feat se dvouma cápkama, takže kam přijdou tam udělaj naprostej masakr. Pak jeden z cápků mluví na Kevina asi španělsky a druhej cápek na to, že je raritní když vůbec mluví, že je to zázrak a bla bla.. přitom mezi nimi není žádná chemie a pro týpka, kterého vůbec neznaj, nasazují krk. Nechám tam jednu hvězdičku, protože Costner je sympaťák ale nenapadá mě nic, co by se mi na tom filmu líbilo. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

tony scott a mexiko "tenkrat po prve" (druhy raz sa tam vydal s muzom v ohni). bohuzial videl som len verziu ktora bola v kinach (directors cut je o nieco viac ako 20 minut kratsi a vacsinou ludi i dost chavaleny) a ta ma cez dve hodiny. hlavne prva polovica filmu sa trocha vlecie a tony v podstate len buduje napatie a chemiu medzi constnerom a stowe (ktorej to ako "mexicanke" mega pristane i ked vyzera dost ako talianka, ale co uz). film vsak vyzera nadherne (to si tony vzdy dokazal postrazit a i ked nejaky jeho film nepatril k najlepsim vzdy vyzeral uchvatne, tu ma hlavne dostavala 80tkova videoklipova estetika) a dvojica costner a quinn ide na plny plyn. skusim dat sancu reziserskemu zostrihu a mozno pojdem s hodnotenim i trocha vyssie... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Michael J. Cochran (Kevin Costner) odchází po desítkách let od námořnictva, a těší se, že si konečně užije trochu odpočinku (nejlépe na farmě svého přítele Tibbyho (Anthony Quinn) v Mexiku). Čas, který by měl trávit povalovaním na pláži a nebo maximálně tenisem se svým přítelem, ale radši tráví s jeho ženou Mirey (Madeleine Stowe), do které se beznadějně zabouchne (a ona do něj). Když se pokusí společně utéct, Tibby (se svými bodyguardy) je brzy najde - Miryeu nechá zaměstnat v bordelu a Michaela se pokusí zbavit. Ten ale přežije, a rozhodne se pomstít ... Nutno podotknout, že na filmu jsou nejlepší úvodní titulky. Při čtení jmen (režisér Tonny Scott, v hlavních rolích Kevin Costner, Anthony Quinn) si ještě můžete představovat, že půjde o skvělý film. Ale jakmile se děj začne rozbíhat, zjístíte, že tentokráte Tonny Scott trochu přestřelil. Tento akční mág by měl poloromantické dramata nechat stranou, a dělat to, v čem je dobrý - protože některé scény působí opravdu směšně (žena volá kámošce, aby ji kryla před manželem, který celý tento rozhovor poslouchá ve vedlejším pokoji nebo drsňák mariňák volá svýmu bejvalýmu kámošovi, že se zabouchl, apod). Víc než 2* rozhodně nedám... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)
  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)
  • John Leguizamo údajně po jedné proflámované noci pozvracel režiséra Tonyho Scotta. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama