Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Některé scény úplně super, hlavně ze začátku a ke konci, když už je nahánějí a na vrtu. Seagal opět klasik jen tu agitku si mohl nechat na koledu (alespoň tu na absolutní závěr). Ale zrovna v tomto snímku se vyskytuje moje nejoblíbenější hláška jeho filmů: "My guy in D.C. tells me that we are not dealing with a student here, we're dealing with the Professor. Any time the military has an operation that can't fail, they call this guy in to train the troops, OK? He's the kind of guy that would drink a gallon of gasoline so he could piss in your campfire! You could drop this guy off at the Arctic Circle wearing a pair of bikini underwear, without his toothbrush, and tomorrow afternoon he's going to show up at your pool side with a million dollar smile and fist full of pesos." ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to krásný film odehrávající se v krásné Aljašce. Film je zaměřen na ekologickou tématiku. Co to stojí změnit jednoho chlapa. Musí kvůli tomu zemřít všichny, aby pochopili, že nafta tu není věčně, že nemyslíme na osudy naších dětí. Znečištujeme vzduch, umírají stovky zvířat na znečištění. A myšlenka alternativních paliv už je tu více než padesát let. A už by mohla být i zrealizována, jenže kdo se postaví mocným a bohatým naftovým magnátům a řekne jim přejděte na vodíkový pohon? Steven Seagal. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se ale nasrala. Seagal je v tomhle a většině filmů ze stejné doby perfektní, ve své době nemá podobně jako Arnold nebo Sly konkurenci. Jeho charisma a schopnosti bojového umění jsou ohromné a všecko jen ne propadák. Všichni jmenovaní borci se škrábali nahoru pěkně po strmé skále a úspěch si tvrdě vydřeli, proto nechápu tu všeobecnou averzi vůči němu konkrétně. Já jsem ho tady žrala s každým gestem, pohledem, krokem a slovem a když přišla na řadu akce v jeho stylu, tak to bylo něco! On je i ve skutečnosti velký ekolog, budhista, uznávaný mistr aikido a hlavně pracant. Každý z těch anonymů tady, co se kryjí za cizíma ikonkama i jménama a umí akorát jen nadávat, by se měli aspoň jednou zamyslet. A pak si tu někde přečtu reakci na jeho životopis, jé já jsem nevěděl, že je to takový a takový borec, aha no jo, tak už se mi líbí... Forrest: "Co dělá chlapa chlapem?" velký Mike: "Vím, ale bude mi to trvat dlouho." Někomu věčně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno