Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kravina, ostatně jako další, ne, všechny Seagalovy filmy. Osobně se divím, že se v tom snažím rýpat, že přeci nejsem cílovka (ale čím to, že ostatní akční filmy mě náramně baví?) a že nedokážu docenit kvalit herců, jakým je Steven "SS" Seagal. Z tohoto filmu už se i těžko dá dělat sranda při sledování, herec-režisér špatně zoral půdu a ta vůbec není úrodná. A když už by něco být mohlo, podkopne tomu Seagal nohy svým toporným herectvím. Schválně se koukněte na tuhle tabulku emocí SS - http://www.primitive.co.za/blog/wp-content/uploads/2008/08/steven-seagal-emotion-chart.jpg A teď si pusťte nějaký film s ním a můžete porovnávat, jak moc se obrázek liší od skutečnosti (skrytá odpověď - vůbec v ničem) ()

mmmxzzz 

všechny recenze uživatele

sniper18 ***** Je to perfektný akčný film so skvelým Stevenom Seagalom, ktorý je pre mńa jeho druhý najlepší film. Má skvelý príbeh, ktorého základ je veľmi podobný ako pri ostatných Seagalových filmoch tej doby, ale spracovanie je dosť odlišné, pretože to nie je typický akčný film, ale je zameraný aj na ekológiu a obsahuje aj eskimácku mytológiu. Čo sa týka množstva akčných scén, tak keby to bol jednoduchý akčný film, tak by ich nebolo až tak veľa, ale kedže tento film má aj mnohé iné výhody, tak ich množstvo je optimálne. A čo sa týka ich kvality, tak patria medzi to najlepšie, čo kedy Seagal vo filmoch predviedol. Najviac sa mi páči akcia ku koncu filmu v miestnosti s výbušninami, kde protivníci nemôžu na Seagala použiť strelné zbrane a tak ich všetkých skvelo zneškodní, hlavne tyčou alebo úvodná bitka v bare, kde na protivníkov použije viacero zo svojich najlepších chvatov. Ale inak tento film má mnoho veľkých plusov ako napríklad to, že sa skoro celý odohráva v nádhernom prostredí alebo je tu aj krásna hudba, aspoń podľa mńa je tento film po hudobnej stránke najlepší akčný film. A tiež sa mi páči aj réžia, čím mi Seagal dokázal, že je aj výborný režisér, len škoda, že potom už žiadny film nerežíroval. A to, že tento film dostal zlatú malinu za réžiu je jeden z hlavných dôvodov, prečo neuznávam ocenenia filmovej akadémie, pretože tu presne vidno, že sa neriadi kvalitou, ale menom. Je mi jasné, že Seagala nebudú uznávať po stránke hereckých výkonov, ale to, že ho skritizujú za všetko, čoho sa dotkne je už jasná nespravodlivosť. Ja nehovorím, že tento film mal dostať oscara za réžiu, ale snád´ každý vidí, že malinu určite nie. Ale tu už je aj tak teraz jedno, je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov, ktorý som už videl veľakrát a veľakrát ešte budem. Objektívna kvalita filmu- 85%, film sa páči mne na 98%. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to krásný film odehrávající se v krásné Aljašce. Film je zaměřen na ekologickou tématiku. Co to stojí změnit jednoho chlapa. Musí kvůli tomu zemřít všichny, aby pochopili, že nafta tu není věčně, že nemyslíme na osudy naších dětí. Znečištujeme vzduch, umírají stovky zvířat na znečištění. A myšlenka alternativních paliv už je tu více než padesát let. A už by mohla být i zrealizována, jenže kdo se postaví mocným a bohatým naftovým magnátům a řekne jim přejděte na vodíkový pohon? Steven Seagal. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal před kamerou a rovnou za kamerou. Kdyby to zkusil v současné době, tak bych si asi myslel, že je to senilní starý blázen, který má místo mozku tuk. Před tímhle filmem hrál v pár opravdu povedených filmech, takže si prostě usmyslel, že bude režírovat. Udělal asi dobře, protože kdekdo na to byl v roce 1994 zvědavý, co tato akční hvězda předvede na postu režiséra. No a podělal to. Tenhle film má příšerný scénář. Ekolog a specialista na exploxe. Dva v jednom. Poděl největší. Padouch, který hazí zbraň. Hloupé dialogy. Hlavní padouch je příšerný. Nechápu, jak do toho mohl jít Michael Caine. Hlavně, že vypadá jako vosková figurína! Akce je taky slabší. Pouze výbuchy a sem tam předvede Seagal Aikido. Jinak všechno je nuda. Celý film by se mohl jmenovat Nuda. I když vlastně ne. Jedna scéna je tam vážně dobrá. Rvačka v baru s hrou Tleskanou. To bylo skvělý. Ať koukám, jak koukám, tak vážně jinak nic dobré, co by stálo alespoň za zmínku. A já hlupák čemsi myslel, že Seagalův úpadek odstartoval Patriot. Není tomu tak! Odstartoval to tento snímek. A už jen, že se Seagal pustil do něčeho na co očividně neměl, tak o to je mi Aljaška v plamenech více nesympatická. Není to tak dávno, co jsem viděl Poslední noc. To byl tak špatný film, že jsem tomu nechtěl věřit. Aljaška v plamenech je sice o něco málo lepší, ale ten ODPAD to dostává právem! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tady byl Steven ještě poměrně ve formě, dokonce si poprvé a zatím i naposledy sednul na režisérskou stoličku. A ukázal nám ekologické poselství z Aljašky. Strašně se mi líbí scénka ze začátku z baru, přesně takhle si pamatuju tuhle dobu akčních hrdinů. Nechtěl bych si zahrát plácanou. Dokonce i hlavním záporák Caine byl dobrej. 60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama