Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Do závěrečných dvou dílů čistých 100 % a zážitek jako prase, Oriol ve své životní formě, ten chlap zraje jak víno. Konec už dost překombinovaný a schází ta zamotanost předchozích 80 % seriálu, i tak ale parádní jízda. Přemýšlím, jestli někdo kromě Nolana ze světových režisérů má takhle červenou ratingovou filmovou tvůrčí kariéru, myslím že ne....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Španěly moc nemusím, už by kurva tu Koridu měli zakázat a to je hlavní důvod. Ale filmařsky jsou teda v ohromné kondici a Nevina mě teda zas posadila na půl dne k TV a ani jsem se nehnula. Viděno, čert ví proč v němčině, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak němčina je tvrdá a syrová a tahle osmidílná jízda taktéž. Takže proč ne. Hlavní hrdina samozřejmě sympoš s pošramoceným životem a to máme rádi, když není dokonalej a tíží ho hříchy. Jeden nechtěný, ale druhý ano, jak se nakonec ukáže a panáček, teda umí lhát, až se hory zelenají.  Agilní vyšetřovatelka co nespí, nejí a je do nového případu zakouslá, jak buldok do kýty. Opět nahlídneme do zákulisí luxusního bordelu, kde je vše vyšperkované do bolesti, ovšem to je jen na očko. Zaměstnankyně na HPP musí být extra v lati. Jak bylo vtipně poznamenáno." Taková prdélka musí srát cukrovou vatu". Pokud jsou holky vzpurné, šporují potajmu do kasičky a otvírají si hubu na toho odpornýho mukla co tomu šéfuje, vyšperkuje jim fasádu tak, že se k tyči doplazí s tunou šminek a moc se na ní bolestí nerozjíždí. Nesmí chybět odpornej záporák, samozřejmě nikdo menší, než vyšetřovatel z vnitřního, co si libuje v mlácení šlápot k smrti na kontejnerových orgiích. Mnohavrstevné vyprávění, spousta postav a osudů, které ovšem šlapou, jako švýcarský hodinky. Nechybí sex, drogy, vydírání, násilí, zvrácené uchylárny a jiná prima zábava, kterou sice opovrhujeme, ale rádi se na ni podíváme. Obvzlášť, když je takhle perfektně natočená. Skvělé herecké výkony a hutná nehty ohlodávající atmosféra, která postupně graduje, jako lajna dobrýho koksu. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda začít tím, že se jedná o scenáristickou exhibici, nebo rovnou zamířit k tomu, že i tenhle skvost má svá slabší místa, když zhruba v polovině mírně ztratí dech. Ale obratem jej opět nabere a pustí se do dalšího vyprávění se snad ještě větší vervou, než s jakou úvodní díly vtrhly na obrazovku. Několik velmi dobrých krimi seriálů poslední doby mě zklamalo současným módním trendem přejít k pointě již v předposledním dílu. Nevina sice naznačí totéž, ale poslední epizoda rozhodně není pouhým trapným dovysvětlením. Naprosto zbytečný je až faktický konec, který si Paulo mohl odpustit. Musím pochválit celkový koncept, každý díl představí jinou postavu, která je v něm hybatelem děje. Každý díl doplní další dílek do složité skládačky celého příběhu a všechny dílky do sebe krásně zapadají. Paulo stvořil napínavou, místy drsnou (obličej jeptišky), malinko akční a velice atmosférickou krimi. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Příběh obsahuje spoustu postav, které neustále něco vysvětlují z minulosti, aby mohla začít přítomnost. Každý díl se více či méně zaměřuje na jinou postavu. Druhý díl vypadá, jako když s prvním nemá nic společného. Postupem času se ale všechno spojí dohromady. Celé je to bohužel zbytečně překombinované a ze všech událostí, které tam jsou nacpané, by klidně mohlo vzniknout i několik sérií. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel niečo tak kruté a sprosté. Všetko to zlo prichádza ale až v momente, keď má divák už vybudovaný vzťah k postavám, a veľmi dôsledne porozprávaným príbehom sa postupne dozvedá osobné príbehy každej dôležitej postavy.  Z toho dôvodu môže pôsobiť rozjazd seriálu trošku vláčne - ale pokial mu dá človek šancu, podmaní si ho svojou surovosťou a eleganciou zároveň. Jednoducho dramatická kriminálka bez servítiek. Španielský nečakaný klenot. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama