Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +silný filmový zážitek -nic zásadního mě nenapadá/// Téměř neviděný film, který teď uvedli v telce a mě se ho podařilo nepřehlédnout. Nebudu prozrazovat děj, to by byla škoda, tím bych vám jen zkazil ceklový dobrý zážitek. Navíc uživatelka StarsFan to vystihla za mě zcela přesně. Je to prostě film, který dokáže šokovat, dokáže si udržet vaši pozornost po celou dobu a pokud máte silný žaludek, budete ohromeni./// Celkem 79%/// ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Akosi nedokážem už doceniť tento sedemdesiatkový film s Eastwoodom. Schzofreidne snová atmoška  na mňa nedoľahla tak, ako zrejme mala, hoci som aj tušil, že čo to akože malo so mnou urobiť. Skôr to bolo celé také zábavné. Aj tie herecké výkony... Skoro som odpadol od smiechu! A tu v obsahu sa pritom píše, že šlo o Eastwoodov naozaj výnimočný herecký výkon. Titul filmu nesie názov Oklamaný , ale ja mám pocit, že jediným ojebávakom bol hlavný hrdina sám a všetko si nakoniec aj tak zaslúžil. Síce to nie je vyslovene zlé, ale aby som to komusi doporučoval, tak to isto nie. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hmm, mladý Clint Eastwood jako sexy, charismatický a vypočítavý kocour v hnízdě osamělých kočiček s ostrými drápky. Na film z počátku 70. let je film překvapivě nabitý sexuálním napětím, ale hlavní devizou jsou chytře napsané dialogy. Náš zraněný unijní voják John se zkrátka musí umět zalíbit všem obyvatelkám dívčí školy a je radost sledovat, jak si holky omotává kolem prstu... aby ho dámy do toho prstu pořádně kously. Osobně bych preferovala trochu jiný konec, ale i tak jsou dojmy z filmu pozitivní. A teď už jen porovnat s o skoro padesát let mladším remakem. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Keď prebiehala občianska vojna, tak vojak ÚNIE John McBurney, čírou náhodou zavíta do dievčenskej školy, vlastne sem ho priviedla žiačka Amy, ktorá mu tým pádom zachránila holý život. Je ich nepriateľom, lebo dá sa povedať, že v škole uznávajú stranu Konfederácie, pričom riaditeľka Martha, zo začiatku nevie, ako s ním naložiť. Zároveň si uvedomuje, že sa stáva, akýmsi - maharadžom, ktorý sa môže, ktorejkoľvek dievčine dostať do nohavičiek. Obidve strany sú strašne nadržané, najmä sexy Carol ho provokuje svojim dráždivým výstrihom, pričom netrvá dlho, pokiaľ sa zlomí. V ponuke dňa je aj istá Edwina, do ktorej sa vážne zamiluje, ale aj riaditeľka Martha, s ktorou bude mať pletky. Platonicky je doň zamilovaná taktiež Amy, ale ona ho začne nenávidieť, kvôli niečomu inému... Čo si môže želať každý heterosexuálny jedinec, ocitajúci sa medzi toľkými nadržanými ženskými, ktoré by boli ochotné urobiť preň, absolútne hocičo... ? Nachádza sa v RAJI, ktorý spočiatku extrémne chutí, bodaj by aj nie, keď má k dispozícii svoj najdôležitejší koníček, tlačiť ženským kaleráby do hlavy, aby mohol pokračovať v tom, čo ho napĺňa. Mne to pripadalo, že hrá sám seba, bez ostychu, so všetkým, čím je povestný. Čítam o ňom akurát zaujímavú biografiu, preto som automaticky zbadal totožné RYSY vo filme a v skutočnosti, že od pravdy, nie som príliš vzdialený... Čo sa javí, ako niečo, čo je pekné na pohľad, na dotyk, na rozkoš, nemá dlho - trvácneho trvania, vymkne sa to spod kontroly, z jedného nepríjemného večera, keď jedna zo slečien, ho zhodí zo schodov, odvtedy je totálne v pasci, a to ešte ani netuší, že to najhoršie sa ešte len má stať, a aby toho nebolo málo, tak to úplne najhrôzostrašnejšie ešte len príde, zatiaľ máme ticho pred búrkou... McBurney je dosť naivný, ale to už je, iba jeho problém ! Eastwood v zaujímavej polohe, v akej som ho chcel vidieť, aby som si dokázal predstaviť riadky, ktoré čítam, ide mu to náramne, ani sa nemusel extra snažiť, lebo to z neho vychádza automaticky. Prizval si na pomoc kamoša, Dona Siegela, ktorý sa mu stal dôležitým mentorom, aby mi ukázal v podstate nepokojný, nebezpečný film, z ktorého srší veľká neistota, že tu sa môže niečo stať, a aj sa stane ! Ani to tak nevypadá, no po incidente sa to zvrtne fatálnym smerom. Výborný film, ktorý som chcel vždy vidieť, lebo v ňom hral Eastwood, ktorý si zahral svoje ALTER - EGO !!! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Clint Eastwood o spolupráci s Geraldine Page: "Trochu som bol ohromený Geraldine Page, pretože to bola taká známa newyorská divadelná herečka a myslel som si, že zo spolupráce so mnou nemusí byť príliš nadšená. Ale na moje veľké prekvapenie, prvý deň prišla ku mne, usmiala sa a povedala, že je mojou veľkou fanúšičkou od televízneho seriálu Rawhide.“ (Arsenal83)
  • Film v USA prepadol, a to najmä kvôli zlej propagácii zo strany štúdia Universal, ktoré ho prezentovalo ako horúcu melodrámu s jedným mužom a siedmymi ženami. Podľa Eastwooda a Jenningsa Langa film, okrem toho, že bol zle medializovaný, prepadol aj kvôli tomu, že Eastwood bol "zbavený maskulinity". (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno