Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (640)

movie 

všechny recenze uživatele

Je znát, že se jedná o Smoljakův první celovečerní film. Scénář je geniální, ale bohužel tu je příliš hluchých míst a přetažených záběrů. Śkoda. Jinak pamětihodných hlášek bych se nedopočítal a většina postav je skutečně hodně originálních, např. "einstein" Smoljak ("Antiseptický klouzek"), Jechová Milady Ježkové ("A ta pračka je vaše?") nebo Mistr Karel Kalaš ("Panstvo, dal by si někdo šálek výtečné brazilské kávy?"). Samostatnou epizodou je pak skvostný Rudolf Hrušinský. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"To je ale pěkná půdička. Ta se vám povedla. Tady se mi to bude věšet." Další z řady výborných komedií z pera mistrů Smoljaka a Svěráka. Na ně mi připadalo ve filmu hodně černého humoru, což ale vůbec nebylo na škodu. Povedený film o největší akci v dějinách stěhování je plný výborných hlášek, situací a hlavně úžasných herců, z nichž vyniká hlavně Ladislav Smoljak se Zdeňkem Svěrákem a i Rudolf Hrušínský a Josef Abrahám podali velmi slušný výkon. Určitě si ho rád pustím ještě několikrát a velmi rád dávám plné hodnocení. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některý filmy a obzvláště ty Smoljak+Svěrák (+Podskalský) se dají vidět furt a čím víckrát je vidíte, tím jsou lepší. Navíc s takovým hereckým ansámblem :) ~~~ "Vy si teď možná myslíte, že jsem byl nějaký proutník, ale to mělo všechno čistě umělecký a platonický ráz, pane Knotek. Anička... Ta měla na zadečku takovou velkou roztomilou pihu." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A začína sa prierez najlepšími ČS, českými (slovenskými asi ťažko) filmami, ktoré doposiaľ človek nevidel, no jednoznačne by mal. “Domáca” tvorba by mala byť prelúskaná ako prvá, no a ako prvý dostal priestor tento skvelý námet plný hercov, ktorí by si ako jediní zaslúžili prívlastok - celebrity. Nie tí dofetovaní čuráci zo Smotánky. “Kulový blesk” je skutočne výborný film, nie komédia, ale film, plný situačných scén zo života, ktorý podstatne vystihuje zmýšľanie obyčajných ľudí v tamtej doby. Veľmi spokojný .. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Táto komédia nestojí LEN na sakraOSCARovom výkone organizovaného Rudolfa Hrušinského, ale hlavne na prostosti (nemyslím sprostosti:o) ostatných postáv, ako pani Jechová, rodina Fazekašových, či pani Máňa z OPBH atď. Samozrejme by sa komédia S+S neobyšla bez nesmrtelných hlášok, ktorých tu je Haba-kuk. Tento film by som na predpis púšťal Troškovy, Soukupovy a im bodobným, ktorých ženie do popredia myšlienka, že robia dobré ľudové komédie! Páni - TU si berte príklad...Jéj a já jsem si ešte vzpoměla, že sem se vás nezeptala, jestli máte sklep. Máte sklep? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Knotkovi (Josef Abrhám a Daniela Kolářová) bydlí na adrese Melantrichova 472/12 v Praze na Starém Městě. Nárožní dům je gotický, kolem r. 1610 byl ale významně renesančně přestavěn. Fasády byly upraveny v pozdním baroku. Dům má název „U Zelené lípy“, ale měl i název U Zlaté svině. Dům vlastnil od roku 1635 Jan Marcus Marci, tedy Jan Marek Marci z Kronlandu, renesanční lékař, fyzik a matematik, jeden z posledních českých polyhistorů. Na domě je jeho výrazná pamětní busta od autora L. Šindeláře. (sator)
  • Roli pana Bílka (Karel Kalaš) mohl původně ztvárnit Jan Werich. Tvůrci pana Wericha oslovili, ale nabídku vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nakonec odmítl. (Stocki)
  • Legendární scéna, kdy matka (Daniela Kolářová) nutí svého syna nakreslit to, co maluje spolužačkám do sešitu, slovy: „To není celé,“ je autentický zážitek Petra Bruknera s jejich synem Martinem. Brukner ve filmu hraje Pivoňku. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama