Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný. U vany stojí prázdný demižon kyseliny sírové a na jejím dně uspořádaně leží nerozpustné součásti Bierhanzlova oděvu… Komediální detektivní příběh Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka vychází z jejich starší cimrmanovské divadelní hry Vražda v salónním coupé, tentokrát však bez účasti „génia“. Ladislav Smoljak, který se chopil režie, si pro hlavní role vybral Jiřího Zahajského a Marka Brodského, kteří si s nepředstíranou chutí zahráli v této parodii zašlých detektivních příběhů, plné nečekaných zvratů, přemetů a neuvěřitelných rozuzlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (468)

Luminary 

všechny recenze uživatele

Klasika od velevážených pánů Svěrák, Smoljak a ti snad nikdy nezklamou. Kachny, kachny, kachny, kachny. Mohl bych se zeptat co je to tu všude za ptáky?..... Kachny ()

chicotomas 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné, ale na Cimrmana je to málo. Je tam pár skvělých hlášek, kachny, hledej šmudlo, ale mohlo to být i lepší... ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

cokoli od dua S+S je přesně můj šálek čaje...inteligentní humor,který vymyslet považuju za genialitu...kdykoli dívatelné,u tohoto dua nemusím mít náladu na jejich díla,stačí si je pustit a ony mi tu náladu udělájí..:) ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Že prý dokonalá zápletka hodna mistrů detektivek. No já bych se spíše držel cimrmanovských parametrů v mezích české kotliny, navíc, když jsem to vůbec nepobral ani na podruhé. Ale abych jen nehaněl, herci a herečky se mi líbili a jak už to u S+S bývá i většina gagů. Tak například Svěrákův vypravěč vyšetřované události nebo okradený švec. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem zda mám dát jednu hvězdu nebo nic.. Jednu aspoň za to herecké obsazení. Jestli toto měla být komedie, tak se to tvůrcům opět nepovedlo, teď na to koukám a už i reklamy jsou lepší než toto..ono vlastně vesměs asi všechno od těchto autorů (až na Jáchyma a Marečka).. A hudba, neustále omýlaný jeden song, který po chvíli silně leze na mozek. Jediné co se mi nejvíc líbilo, byly za půlou ty kachny a káčata (nemyslím ten hluboký přednes Srstky). ----- Bohužel opak komedie. ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Film výbornej, jediný co mi ho kazilo, to je morálně nedostatečný svěrák. Od prezidentské kampaně, kdy zuřivě kopal za degena, nemůžu svěráka ani cítit. Měl by se držet svýho kopyta a neplést se kam nepatří... ()

pindruche 

všechny recenze uživatele

Krásný. Toporné herectví- neherectví Marka Brodského mi přijde skvělé (na rozdíl od mnoha jiných názorů tady). Grošák, průvodčí v blázinci a asistenti inspektora Klečky držící se za ruce mně pokaždé pobaví. Dávám nejvyšší počet. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za občasné geniální cimrfóry. Kachny, kachny jsou nesmrtelné, i když převážná část filmu je spíše nudná a představitelé hlavní detektivní dvojice nejsou ani dobří herci, ani sympatičtí a už vůbec ne komici. Docela škoda, takhle domršit obsazení. ()

Krupe 

všechny recenze uživatele

Skvělý humor, dnes už bohužel skoro na vymření, podpořený skvělými herci. Dvojice Smoljak a Svěrák je zárukou kvality a skvělých dialogů. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Geniální jednoduše geniální. 👍 Tak tohle je geniální kriminální tým vyšetřovatelů. 😀👍 Není to ani komedie jako spíše vtipné nápady. Film nemá žádné chyby ani hluchá místa. Poznámka: Konečně vím odkud je legendární hláška "kachny, kachny, kachny". Poznámka: Ty zásady jsou TOP. 😀👍 Poznámka: Hláška "snad mu ujedou" mě rozsekala. Poznámka: Ta figurína je prostě super. Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika napěchovaná nestárnoucíma hláškama od začátku do konce. Cimrmani prostě umí, i když nejsou v hlavních rolích. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Pan Zahajský byl takový náš J.Statham nebo B. Affleck . Za 80 minut tohoto skvostu snad opravdu nezměnil svůj výraz ve tváři . Zajímalo by mě , jak by dopadla verze tohoto filmu , kdyby postavu inspektora Trachty dostal kolega a tvůrce scénáře Z .Svěrák , který po ní toužil. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Další esence Svěrákovsko-Smoljakovského humoru, který patří k tomu nejlepšímu, co bylo kdy v české srandě vynalezeno. Nesmrtelné hlášky. ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které když člověk náhodou ráno zachytí v televizi, dovedou mu vykouzlit úsměv na rtech a dobrou náladu na zbytek dne, a které se neomrzí ani po x-tém shlédnutí. Toto je jeden z nich. Kdo tvrdí, že Vražda v salónním kupé je lepší, nemá pravdu. Zde je jádro příběhu doplněno o tolik dalších humorných scén a hlášek, vedlejší linie vyšetřování se zajímavými postavičky včetně skvělého Hlaváčkova tatínka v podání Rudolfa Hrušínského či sladké Růženky Kubíkové, a nápadů vůbec, že se původní divadelní hra při zpětném shlédnutí zdá až trochu moc stručná a prázdná. Naprosto dokonalá parodie na detektivní žánr a dodnes se nemohu rozhodnout, zda je lepší Rozpuštěný a vypuštěný či Adéla ještě nevečeřela. Oba filmečky jsou v mnohém odlišné, oba jsou kouzelné a ani jednomu není prakticky co vytknout, snad až na nějakou úplnou drobnost. Jestliže mi u Adély vadily příliš dlouhé záběry na slintající kytku a trochu moc za vlasy přitažený milostný happyend, zde mi pro změnu překážela parta Eskymáků, která na mne působila hloupě. Nicméně tato chyba je natolik banální a zanedbatelná, že ji lze snadno pominout. Navíc některé diváky, zdá se, pobavila. Některými kritizovaný prkenný projev praktikanta Hlaváčka, zde nepochybně úmyslný, je pak výborným doplňkem k rozvážnému výrazu inspektora Trachty. K tomu všemu připočtěme ještě pěkný hudební doprovod a pravdivé moudro na závěr. Za sebe tedy mohu pouze vyjádřit lítost nad tím, že takovýchto roztomilých a inteligentních parodií na detektivní žánr plných hravosti a lehkosti, které by dovedly dokonale vybalancovat, co je vtipné a co už trapné, nemáme více. Jednoznačně plný počet. ()

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama