Reklama

Reklama

Tento dětský příběh trochu připomíná počínání pejska a kočičky, když pekli dort - také ve filmu nalezneme všechny možné příměsi, ale výsledná chuť je hodně rozpačitá. Tvůrci kombinují historická dobrodružství ze 17. století s komedií o soudobých pionýrech, ochraně přírody a též hledání pokladu na starobylém hradu. Film se dostal do kin až v roce 1990, takže se zcela minul byť i s malým diváckým zájmem. Pro většinu diváků bude tudíž objevem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

K zhlédnutí pouze z nostalgických důvodů. 1) Film je zajímavý hereckým obsazením, příjemným prostředím hradu Buchlova i odpočinkovou prázdninovou atmosférou. Nic to však nemění na tom, že neměl co říci ani v době vzniku, ani dnes. 2) A tak si pamatuji nejvíc dobový účes 24letého Michala Suchánka a přiléhavé džíny Tomáše Cisárika. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Prázdniny a děti na středověkém hradě. Co z toho může vzniknout. Snímek začíná akční scénou z minulosti plný soubojů. Dozvíme se tak o osudu jednoho obyvatele hradu. A v tu ránu jsme v současnosti, kde se seznamujeme z dvěma chlapci, kteří se na základě legendy rozhodnou hledat poklad. Do toho se ale připlete zloděj vzácné keramiky a tak začne takřka detektivní hon po pachateli. Snímek vznikl na konci 80. let, takže se tvůrci nebáli udělat z příslušníků VB (Veřejná Bezpečnost) trochu naivy a vsunout do příběhu i, pro děckého diváka umírněné, akční scény. Snímku nechybí švih, humor, tajemno a typická letní nálada. Dnes je již pozapomenutý a je to škoda. Až na kýčovitý konec, kde chlapci onen poklad skutečně nakonec najdou, se jedná o jednoduchý a vcelku zajímavý děcký dobrodružný počin, který by klidně mohl zaujmout i dnes. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně neprávem pozapomenutý film pro děti a mládež, kde si poslední roli střihl Josef Bláha. Drsný začátek, ve kterém umírají lidé (jako) a zvířata (opravdu), po kterém se rozjede celkem svižný děj o hledání pokladu. Několik vtipných scének, trocha napětí, někdy až moc tmavé a nepřehledné záběry, ale celek je příjemný a rád se na něj dívám. Točeno na hradě Buchlově a v nedalekých Buchlovicích. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Jde o průměrný televizní rodinný film, který má ale pro mě ledacos navíc. Především kouzelný humor (ač místy čerpá z osvědčených klišé nebo je vhodně paroduje) - líbil se mi především malý capart s vozíčkem, který celou dobu schraňuje prázdné plechovky, aby si pak na ně mohl ve vhodnou chvíli vystřelit. Mírné zlehčení stranických funkcionářů a jejich pojetí ochrany přírody. Příjemné byly i herecké výkony, např. Michal Suchánek. K tomu navíc tajemno starého hradu se starým kastelánem a svět klukovských dobrodružství a boje za dobrou věc... Škoda, že tento film poněkud "zapadl" a jsem vděčná jednomu ze zdejších uživatelů, že jsem ho díky němu mohla vidět. "Matko Přírodo, s námi nemusíš mít obavy o svou budoucnost!" Zajímavé komentáře: Tosim, zette, rakovnik. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Parta dětí odhalí při svých hrách skutečný kriminální čin a notně přispěje k chycení pachatele, čili jedná se sice o téma v české poválečné kinematografii značně otřepané , ale zde je ještě ozvláštněno oním historickým a notně krutým úvodem, takže Mariiny děti ve věku cca 8 -12 let by z toho mohly mít dobré noční můry. No, i když, ty dnešní asi né, ty jsou zvyklé na ledaccos. Pobavily hlavně dva okamžiky: parta pronásledovatelů dlouho honí Milotu a pak ho bez milosti okamžitě zapíchne, a teprve pak si uvědomí, že se ho vlastně zapomněli zeptat na ten poklad; a taky "zavřeme ji za trest do hladomorny a budeme jí nosit rizoto ze školní jídelny". Jinak film moc výchovných hodnot neměl, nejzápornější postavou byl ten malý čudla s vozíkem, co dělal všem jen to nejhorší, a nejenže se vyhnul trestu, ale ještě dostal na závěr hodinky. A dokonce dvoje. ()

Zajímavosti (2)

  • Poslední film herce Josefa Bláhy. (M.B)
  • Filmovanie prebiehalo v Buchlove a Buchloviciach. (dyfur)

Reklama

Reklama