Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (587)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíš než hra s detektivním žánrem to je tentokrát především hra s divákem samotným prostřednictvím postupného dávkování informací, změny perspektiv, nechronologického vyprávění atd. Johnson jakožto vypravěč má prostě řemeslo pevně v rukách a hraje si... hraje si hodně zábavně, hraje si s perfektními herci, hraje si hodně s mizanscénou, s odkazy, se satirou na současný svět plný influencerů, politikaření a překroucení reality. Do toho navíc ještě ten futuretro nádech starých bondovek...no prostě vymazlená záležitost, která nestačila ani na minutu nudit. Jiné než první díl, ale to neznamená, že i horší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred spustením som si uvedomil ako dlho musí človek listovať a hrabať na Netflixe , kým nájde niečo čo stojí za ten strávený čas. Pokračovanie nesklamalo, ale predsa len je to o niečo slabšie ako prvý film. Tento sa až moc snaží diváka ohúriť, rozosmiať a zamotať hlavu. Väčšinou sa to darí a veľkú zásluhu na tom má dobré obsadenie. Účasti E. Nortona som sa veľmi potešil, pretože môj kedysi veľmi obľúbený herec za posledných 10 rokov akoby ani neexistoval. Dobré obsadenie drží film aj v slabších momentoch a keď sa vám bude zdať že je to nejaké až moc záhadné a prekombinované, tak vás poteším, že v závere bude všetko úplne jasné. Chudák Mona Lisa...70%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Knives out jsem samozřejmě viděl a tak jsem si říkal, že i s přihlédnutím k té sadě slavných hereckých jmen, by to mohlo být dobré. První třetinu filmu jsem ale tak nějak přetrpěl, vůbec mne to nebavilo a u pokusů o vtip jsem se nesmál. Dalo se ale tušit, že řada věcí zdánlivě nelogických je filmu zdůrazněna pro jeho druhou polovinu a zejména závěrečnou část. Nepletl jsem se. Po té třetině se film kupodivu rozjede až do vskutku efektního zakončení. Nic nového ale film nepřinese. Je to jako kdyby jste koukali na sterého dobrého Hercula nebo Agathu, kteří po několika vraždách v luxusním letovisku sezvou přeživší do jedné cimry, kde všem rozklíčují kdo že z nich a proč je ten padouch s prackama od krve. Stejně jako u Knives out je konec překombinovaný a poslepovaný z indicií tak šíleně, že ani divák znalý detektivek nemá dle mého šanci odhalit o co vlastně do poslední chvilky jde.  Jako zábavná ptákovina to ale docela funguje i když ke konci jsem už musel kouknout na zbývající stopáž. Dávám tedy za 3 ubrousky. * * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné! Rian Johnson opět potvrzuje svoje kvality, radost z podrazů na diváka a vizuální cit, který prochází všemi jeho filmy. Glass Onion působí trochu jako reflexe současného světa, ale snaží se jít i trochu dál a hlavně v závěru příjemně překvapí rozuzlením. Technicky i produkčně jde o jednoznačně film pro kino a jeho vysílání na Netflixu je jen otázkou exkluzivity a strká v podstatě všechny filmy tohoto amerického streamovacího kolosu do kapsy. Jako u ostatní produkce je však cítit, že Netflix postrádá určitý tlak tradičního studia a autoři mají možná až příliš volné ruce v látce i obsahu. Uvidíme, co třetí část, já se rozhodně těším. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Jessica Henwick si myslí, že svoju rolu Peg dostala z morálnej povinnosti a nie pre herecké schopnosti. S režisérom Rianom Johnsonom sa strela už niekoľkokrát na projektoch, ktoré robil, no nikdy je neobsadil. Jessica má pocit, že tentokrát jej to všetko vynahradil. (Arsenal83)
  • Účasť vo filme s toľkými hereckými hviezdami priviedlo Madelyn Cline k „miniatúrnej existenčnej kríze“. Ako herečka u Jimmyho Fallona uviedla: "Niekedy máte chvíle v živote, keď sa len pozeráte okolo seba, pozeráte sa na život a hovoríte si: ako som sa sem k*rva dostala?" (Arsenal83)
  • Když Netflix koupil práva na film, začal se připravovat i třetí díl této série. (KGBelik)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama