Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (587)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Na nože na mě fungovalo z velké části díky castingovým trefám do černého. Druhý díl nabízí hodně  nesympatické podezřelé, kteří mě první hodinu vyloženě štvali. Naštěstí druhá půlka sešlápne plyn, naplno vytěží Benoita Blanca a začne se vysvětlovat. První polovina opravdu na pěst. Druhá téměř zase skvělá jízda jako v Jedničce. Craig si to zase neskutečně dává a tentokrát je ON opravdu hlavní postavou. Klidně můžou tvůrci zkusit i další dík. Rozhodně bych se nebránil. 70% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[10%] Je až neskutečné do jakých sraček se tato záležitost, coby volného pokračování KNIVES OUT z r.2019 dostalo. Právě, že ten původní film mi docela sedl, bavil mě. Prostě taková detektivní, inteligentní, nadlehčená satira. A tohle? Opravdu škoda slov. 1* dávám z milosti (za prvé kvůli Craigovi a prvnímu vydařenému dílu). Už ten úvod mě absolutně nebavil, k tomu to hloupé spojení do doby začátku covidu. Ještě, že Craig měl roušku jen za začátku, jinak bych film okamžitě vypl. Nebudu to nijak prodlužovat. Děj mě absolutně nebavil, postavy mi přišly naprosto příšerné, a to i bohužel včetně Craiga, který mě ani zde moc nebavil. První hodinu jsem ještě měl bdělou pozornost. Poté došlo k „první“ vraždě, pak se film vracel do vzpomínek a těžce a nudně se to táhle až do finále, které jakoby dávalo smysl, ale k čemu mi to bylo, když mě to celé dost frustrovalo a byl jsem otráven ještě druhý den. Absolutní zklamání, těšil jsem se na to dost. :( ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film posral záver. Jednotka bola výborná, dalo sa hádať vraha, špekulovať, proste štýl Agathy Christie. Tu to nebolo rozbehnuté zlé, hoci sa šlo cez ustavičné flashbacky, no nakoniec som čakal viac, nejaké prekvapenie, ktoré neprišlo, a určite mi k spokojnosti nestačí porozbíjaný barák. Samozrejme mi neušli aj bludy z dielne Netflix, ktoré stále sem tam spomenú nejakú bielu alebo chlapskú nadradenosť. A aj vďaka tomu je toho zlého veľmi ľahké nájsť. Stačí ho určiť podľa tej zlej farby pleti. Ako som už veľakrát spomenul, jeden stereotyp je dnes nahraden novým stereotypom a kinematografia tým trpí. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Mólo, kde sa herci stretávajú, je na ostrove Spetses v Grécku. Za nimi je hotel Poseidonion, slávny hotel, ktorý bol nedávno zrekonštruovaný. Keď je kamera smerovaná k pevnine, možno vidieť trajekt, ktorý štyrikrát denne preváža vozidlá medzi Kostou na pevnine a ostrovom Spetses. (Arsenal83)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama