Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přestože mi byl film celkově sympatický, příjemně se mi na něj koukalo a od samého začátku jsem se do něj "zažrala", po rozmotání zápletky jsem trochu neuspokojená. Nevadí mi ani tolik, že charaktery byly trochu plošší, že tam ta původní atmosféra nebyla, a že to ani herecky nebyl bůhvíjaký koncert. Zklamáním pro mě bylo spíš zakončení... po jedničce jsem si představovala prostě něco fikanějšího. 3,5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Sakra, proč tohle nešlo i do českejch kin? Rian Johnson se svojí detektivkou Knives Out potvrdil, ze je zatraceně dobrej režisér i vypravěč v jednom a dokáže mnohem víc než jen ničit Star Wars fanouškům jejich dětství. První pozitivum vidím v tom, že i když se jedná o pokračování, nemusíte nutně Knives Out vidět nebo dokonce znát. Klidně se na filmy můžete podívat i v opačném pořadí a o nic nepřijdete. Daniel Craig se opět chopil nejlepšího detektiva současnosti Benoita Blanca, který se opět dostává do centra dění, kdy je spolu s dalšími lidmi pozván na soukromí ostrov miliardáře Edwarda Northona. Důvod? Odhalit kdo ho zavraždí. Samozřejmě nebudu z příběhu víc prozrazovat, ale film má opět hodně zvratů, originální nelineární vyprávěcí styl, suprový soundtrack a hvězdné obsazení. Daniel Craig jako Benoit Blanc mi v tomhle filmu přišel se svýma manýrama ještě víc jako Columbo než v Knives Out, kdy se navenek tváří trochu jako pitomec, ale když přijde na věc, je zřejmé, že se jedná o nejchytřejšího člověka v místnosti. Jinak prostředí soukromé vily na pustém ostrově pro mě měla lepší atmosféru než to staré panství z předchozího dílu, ale to je asi věc názorů. 9/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama