Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tísňové volání přinutí Spocka, aby letěl s USS Enterprise a posádkou do pochybné části vesmíru. (SkyShowtime)

Recenze (20)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je příjemné že Star Trek už nepíší lidé kteří ho nenávidí, a že příběh minimálně u této první epizody není principiálně špatný... ale není napsaný ani moc dobře, působí to celé trochu amatérským dojmem, včetně o řád horšího vizuálu než bylo u nuTreku obvyklé (s tím že předchozí řady jsou v tomhle naprostá seriálová špička, takže to ani teď není úplně špatné) A hlavně snaží se toho tady odvyprávět tolik, že tenhle story-arc klidně mohl být na dva díly, ne aby ho uspěchali v jednom. Pak by to snad ani nepůsobilo přihlouple. A možná ani ta jedna nově představená postava by nebyla tak instantně nesnesitelná. Celkově žádná tragedie, ale na první řadu SNW to zatím nemá, a na výbornou třetí řadu Picarda už vůbec ne. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět je dobrej, Pelia je (mi) symatická (i když chápu pokud někoho irituje), drží to pohromadě - ale ta linka na planetě je taková divně uspěchaná až poslepovaná a místy to je takové lehce nedotažené nebo nevytěžené: důvod k celému dobrodružství u takhle "nové" posádky je slabý (postavám se kterýma sem strávil 10 dílů prostě nežeru takovou implicitní důvěru a oddanost jako postavám z TOS po třech dlouhejch sériích a čtyřech filmech), některé aspekty neprozkoumané (kapitán a první důstojník jsou pryč, nikdo je moc funkčně nepostrádá...) Váhal bych mezi 3 a 4*, ale je to vlastně takový "normální díl" který když byste přeskočili tak sice přijdete o dobrej díl, ale o nic zásadního. ()

Reklama

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znuděná Pelia je tak extravagantní, až se mi líbí. Ovšem jinak to byl poměrně průměrný díl, ze kterého si po čase vybavím jen to, jak byl zabalastěn těmi drrramaticky zpomalenýýýýými zááááááá--bě----ry. A co se týče obsahu, nějak mi tam (kromě jiných detailů) scházely následky té injekce, co z mírumilovného lékařského personálu udělal chodící mlýnky na maso. Jestli je tenhle doping tak prostý, tak pročpak těmi kouzelnými ampulkami nejsou vybaveny všechny ozbrojené složky, které by pro něco takového jistě našly častější uplatnění? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek je pro mě totéž, jako pro důchodce filmy pro pamětníky. Nový Star Trek je v tomto kontextu jako kdyby někdo natočil třeba pokračování Kristiána. Sice shovívavě, ale srovnávám a vůči některým wokenovinkám jsem kritický. Proto považuju ST: Discovery za odpad. Kdežto z Nových světů jsem polonadšený. Hned od prvních minut je atmosféra klasických ST zpět. Tvůrci netlačí na wokepilu a postavy jsou sympatické. Příslibem je i zábavná postava nové šéfinženýrky, která si pěkně vychutnala Spocka. Co mi moc nevoní, je emocemi nacucaný Spock, ale to se snad brzy změní. Valka s Gorny na spadnutí...zatím se to rýsuje slušně. ()

Polux 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 | Druhá sezóna první epizodou kvalitativně plynule pokračuje tam, kde první sezóna loni skončila, tj. parádní jízda pro každého pravověrného trekkieho od začátku do konce s tím správným ST feelingem. Pochvala tvůrcům za to, že tentokrát dostaly větší prostor vedlejší postavy a znovu došla řeč na frajery s hrbolky na čele. Nová, až překvapivě excentrická, posila do castingu na postu šéfinženýra vypadá slibně a zatím balancuje na hraně zábavnosti/otravnosti vcelku umně. A potěšilo také pomrknutí na úplném konci, které slibuje, že ještěráci zdaleka ještě neřekli poslední slovo. | PeZet ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama