Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem podotkl v komen... v recenzi k jedné z epizod, sérioví vrazi mě dlouhodobě zajímají (aniž bych je obdivoval, nebo je toužil napodobovat), takže jsem se na seriál těšil, a o to víc jsem byl zklamán. To, co tvůrci v téhle záležitosti vyplodili, mě z velké části nudilo a fak příšerně mě otravovaly neustálé časoskoky. Nebavil jsem se a šlo pro mě o jednu velkou ztrátu času, žádného přínosu jsem si nevšiml. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly dost bad, pak se to trochu zlepší, ale ne o moc. Když nad tím tak uvažuji, jsou vlastně dva aspekty proč jsem si to skoro vůbec neužil. Za prvé, jsem názoru, že tyhle příběhy, kde banda policistů dopadává sérioveho vraha by se měli dělat spíš ve formě objektivních dokumentů, než jako hrané dramata, kde je většina dialogů vymyšlená a postavy dosazené. Můžeme se třeba podívat na letošního Night Stalkera na Netflixu, který to udělal správně a bavil mě mnohonásobně více. Druhý aspekt je v samotném námětu. Charlie AKA Seprent je totiž opravdu nesympatický kokot, které mu v příběhu prochází fakt i nesmyslné věci. Navíc vůbec nechápu jeho motiv a pokud jím opravdu bylo zabíjení hipíků (moderně hipsterů), aby je obral o pasy tak to neberu. Znám hodně hipíků a ti by za kilo trávy prodali i duši, proč je tedy zabíjet kvůli pasům? Blbec blbý. Korunu tomu, ale nasazují ti policajti v Bangkoku. Ti by nechytli ani syfilis v tamním domě rozkoše. Jen si to představ. „Dobrý den, Generále Fune, mám 10 důkazů, že tento muž je vrah.“ Generál: „Promiňte, ale máme omezené zdroje takže ho chytat nebudeme.“ Tak týpek jde a dovede toho vraha do vězení, že ho tam mají držet 24 hodin než ho přijde vyslechnout. Druhý den přijde a generál říká: „ Nekdo nechal otevřené dveře od cely a on utekl. Promiňte, ale máme omezené zdroje, abychom ho teď chytali.“ A tohle se v tom seriálu legal stalo!!! Jakože super, v Thajsku švestky nechytnou ani seriového vraha, a u nás mi dá kilo pokutu za to, že jdu mimo přechod. Kde je ta spravedlnost ptám se na závěr? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po skončení seriálu mám chuť si jít koupit whiskey a oslavit to, že jsem to zvládl bez újmy na zdraví ( Chvílemi jsem si myslel, že to fakt nedokážu dosledovat). The Serpent má své kvality a ocenil bych spíš celovečerní formát 2 hodin, ale takhle v 8 hodinách seriál působí jako starý Fiat jedoucí přes vesnici 30 km/hod, který nehodlá ani jednou zrychlit. Projdem si tedy plusy: Seriál zaujme věrným zasazením do 70.let a exotickou krajinou Thajska, Nepálu a Indie. Hippies tématika a poměrně neznámý sériový vrah Charles Sobhraj, který jako vrah nezaujme, protože podávat jed do pití zvládne každý. Nad ním Bundy, Dahmer a jiní by nejspíš převraceli oči, ale spíš zaujme neotřelou manipulací lidí a hereckým výkonem Tahara Rahima, který je dost možná to nejlepší, co seriál nabízí, ale stačí to? Většině nejspíš Ano, ale mně to bohužel neuspokojilo. Mezi mínusy patří teda především nezáživné a pomalé tempo, kde těch hluchých míst bylo na můj vkus až moc a v půlce jsem zvažoval okamžité stopnutí sledování. Trvalo mi týden seriál dosledovat, což je u mne špatná vizitka, protože pokud seriál chytne, zvládnu jej i za den. Dále otravné flashbacky, těch je tady nespočet. V jedné scéně se jde 2 roky dopředu, za 5 minut o 2 týdny dozadu, za dalších 10 minut 3 roky vpřed a já chvílemi nevěděl už ani v jaké zemi právě je. Fakt, že zde nedojde k žádné vraždě či explicitní scéně zamrzí taktéž, o temnotě, syrovosti, mrázu v zádech zde nemůže být ani řeč a tentokrát se dokonce tvůrci vyvarují i erotickým scénám. Osobně jsem měl problém i s kladnou postavou nesympatického úředníka. Kdyby po něm pátral inteligentní bad ass detektiv, tak to mohl být rozhodně zajímavější duel. Normálním divákům se však seriál líbí, tady patřím k menšině, takže udělejte si názor sami, ale kdo není trpělivý, tak dost možná bude trpět. Neutrální 3 tomu dám, ale pocitově jsem spíš na 2 hvězdy. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výpravný seriál inspirovaný skutečnou událostí z 70. let z cestovatelského prostředí s krásnými lokacemi by se mě líbil mnohem více nebýt neustálých skoků v čase.Je to tak nějak divně natočené, nějaké větší napětí v tom nevidím, na jedno podívání stačí.  Škoda, rád na toto téma i vymyšlený příběh z dnešní doby lépe zpracovaný. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si toho zmetka ještě dogůglila, podívala se na pár skutečných fotek a pár videí. No musím říct, že první dva díly tam vůbec nemusely být, teprve pak se to rozjelo. Rozhodně mě šokovalo, že existuje taková naprosto narcistní a bezemoční entita o které jsem neměla ani tušení. Spousta flasbacků a zpět je někdy matoucí, ale při plné pozornosti to jde pochopit. Co ovšem pochopit nejde je nezájem různých policií na upozornění o mizení lidí. No rozhodně to stojí za vidění. Za mě 85% ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama