Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal, takže vlastně ani nejsem zklamaný. K filmu mě přitáhl Joseph Gordon-Levitt, a ten mě tu fakt bavil. A to je asi tak všechno. Chyběl mi tam nějaký pořádný záporák. Námět je fajn a je tu pár nápaditých scén, ale jinak mě to moc nezaujalo. Je to takový ten film, který se mi hodně rychle vymaže z hlavy. 4/10. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5.5/10). Akční blbůstka z dílny Nesquiksu, která sází hlavně na herecká esa a akci. K hercům nemám moc výhrad.. Mohli si kluci vybrat přece jenom trochu ambicióznější Project, ale snad příště. Ale ta akce?? Nepřehledná až mě z toho oči bolely.. Stačilo by tam nechat trochu víc ty zvířecí schopnosti a ne jenom je tam na pár vteřin plácnout, odškrtnout si další zvíře ze seznamu a jedeme dál.. Stačilo by mi jich klidně méně, ale více detailně - jako třeba u Josepha .. Ale to bych chtěl od Nesquisku moc.. Takhle to bylo další "B" na které za pár dní zapomenu. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

I tento film stojí na osvěžujícím nápadu a neokoukaných kulisách: odehrává se v chudinských částech New Orleans, které symbolizují systémové selhání a jakousi "novou divočinu" podobnou té, kterou před lety představil vynikající anti-fantasy snímek Divoká stvoření jižních krajin režiséra Benha Zeitlina. Nová droga Power lidem odemyká skrytou genetickou superschopnost - avšak pouze na pět minut. Do rukou bezmocných se tak dostává lákavý zdroj moci, který okamžitě vede k nárůstu násilí a pochybnému naplnění vlastních tužeb. Právě v Robin, kterou energicky ztvárnila talentovaná Dominique Fishbacková, se nejvýrazněji koncentruje sociální poselství filmu. Afroamerická teenagerka se pokouší vystoupit ze zakletého systému, který v New Orleans zkolaboval a nikdy už se neprobral. Project Power chce být v první řadě frenetickým thrillerem se cyberpunkovými prvky. Nechybí mu solidní vizuální řešení rámované urbanistickou nocí, neony, slumy i kluby. Atmosféra je vtahující. Nakonec ale film zrazuje podobná věc jako spoustu dalších původních snímků od Netflixu: není ničím víc než součtem dílčích kvalitních částí, které však nevytváří funkční celek. Zádrhelů je celá řada. Vedle těkavosti a nedotaženosti nápadů je to především naivita, s jakou filmu přechází od vážnosti k nadsázce. I kladně naladěného diváka tato nevyrovnanost staví do pozice někoho, kdo si film může užít a ocenit jeho nápaditost, zároveň ale musí neustále omlouvat ledabylou návaznost scén a chabou dramatickou stavbu.To samé platí o audiovizuálním balení. Na jednu stranu se jedná o solidně vyhlížející a znějící produkt, který ale zejména v oblasti triků a střihu akčních scén mnohdy působí lacině. Cyberpunkový soundtrack Josepha Trapaneseho vyznívá ploše, spíše jako podkres futuristické počítačové hry. O to výrazněji z něj pak vystupují životné hiphopové prvky. A konečně: Project Power nemá kvalitního záporáka.Vzhledem k tomu, že nabídka hlavních streamovacích platforem stojí zejména na kvantitě, zařadí se Project Power nejspíš do zástupu filmů, jejichž nevytěžený potenciál brzy zavalí vlna dalších nedopečených projektů. Pozornost publika má tak krátké trvání, že na nějakou lítost prostě není čas. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Málo, strašně málo.... Super nápad, Dokonce tak dobrý, že se nemusel křivit reálný svět. Pecka obsazení. Suverén Gordon-Levitt a nasranej Jamie Foxx tomu fakt slušeli. Hudba (nemyslím ten rap) pěkně doplňovala, když se něco dělo. Tak proč to nevyšlo mnohem lépe? Napadá mě slovo povrchnost a plochost. Ty postavy neměli hloubku. JF mě bavil, ale ve finále jsem neměl ten pocit štěstí ani z půlky, jako když dceru našel Liam Bryan Neeson v 96ce. To jsem mu víc věřil vztah s překvapivě ne tolik otravnou mladou hrdinkou. Gordon-Levitt mohl daleko víc zabřednout do policejních machinací. A hlavně, omluvte mě ale musít to říct, zasraný finále s jedním monstr paprskem. Zase. Do hajizlu s tím už! Kolikrát ještě ? To nemohla přijít nějaká pořádná bitka? Na druhou stranu to aspoň pěkně uteklo. 60 procent Za fajn jednohubku, ze které se ale dalo dostat mnohem více. Ten potenciál tam byl. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sympatie už jen proto, jak to svým empowerment poselstvím zvedá mandle stádu místních nahnědlých zmrdečků. Má to koule i nápad, ty bohužel nedokáží suplovat naivitu, těžkopádný rozjezd a chaotický střih. Podobně jako v případě Extraction i tady chybí jasný záporák a podobně jako v případě každého Netflix original si dramaturg zajel na dovolenou a už se nevrátil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)
  • Dominique Fishback hrála středoškolskou Robin ve svých 29 letech. Zároveň v tom roce sama ukončila vysoku školu. (TaNya_)

Reklama

Reklama