Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (269)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi 2 měsíce zpět jsem si u nového Top gunu říkal, jaké je to zdařilé PR Toma Cruise a že je to hodně nadhodnocené, stejná myšlenka mě napadla i zde. Mádla, pokud do této doby nějaká z dam a dívek nemilovala, pak po tomhle filmu nutně musí - ale neříkám to vůbec ve špatném. Zatím co v Top gunu to bylo hodně násilné (perfektní herec v hlavní roli, absolutně bez chyb), tady je to docela přirozené. Srovnávat tyhle dva filmy je samozřejmě totéž, jako jít na Verdiho v kraťasech, takže zpět - tahle komedie je rozhodně svěží, vtipná a poměrně inteligentní záležitost určená téměř pro každého................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Projekt Deníčku je komerčně hodně známý a úspěšný. Bylo jasné, že na zfilmovanou verzi se nenechá dlouho čekat. Výsledek jsem pak slýchával, že není zlý, dokud jsem ho sám neviděl. Z cynického originálu udělali naivní průměrnou komedii, ve které mě právě ta naivita hrozně nebaví. Jirka Mádla a Terezka Voříšková jsou super ve všech ohledech kdykoliv je vidím, ale tady mi to prostě nesedlo. Bohužel. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že by to v rámci současných českých komedií mohlo být aspoň trochu něco jiného, navíc jsem od někoho kdo na tom byl v kině slyšel, že je to prý dost dobré, tak jsem to chtěl aspoň zkusit. A výsledek opět katastrofa, alespoň z mého pohledu. Je to ukrutně nudné, naprosto nezajímavě natočené (ačkoli nějaká snaha v tom je, ale nepovedená), za celou dobu jsem se ani jednou nepousmál a aby toho nebylo málo, tématu "moderního fotra" se to věnuje jen nějakých 25 minut, pak se z toho stane další obyčejná česká romantická komedie a tohle téma tam pak začne být upozaděné. A do toho v hlavní roli naprosto prkenní Mádl s Rambou. Navíc je to celé naprosto chudičké a bez nápadů, jako by to skutečně bylo točené tak moc rutinně jak se to tváří a Haluzovi a štábu bylo fuk, co z toho vyleze - lidi na to do kina přeci půjdou, že? Těch 101 minut jsem si tady ale vyloženě protrpěl. 1* ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Když se těšíte na vtipnou moderní komedii se svými oblíbenými herci a dostanete trapně slepený příběh, který drží pohromadě jen silou vůle hlavních protagonistů, přičemž ti mohutně přehrávají až to místy sklouzává do parodie. Přitom to podle mně mělo docela potenciál, protože předloha od Dominika Landsmana je fakt vtipná a ráda jsem jeho zápisky četla. No je to blbost prostě, což je škoda. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - myslím, že můj hlavní problém s tím filmem je prostě v tom, že mi ta výchozí situace, kdy je otec více či méně sám na výchovu malého dítěte, přijde dramaticky zcela nezajímavá a nevidím na ní ani nic humorného (asi proto mě třeba nikdy nebavil film S tebou mě baví svět, byť ten mi vadí z více důvodů). Je to prostě jen převrácený genderový stereotyp, tedy vlastně spíš trudná připomínka toho, jak zoufale rigidní a konzervativní tahle společnost je (ačkoli si všichni paradoxně o sobě myslí, jak strašně jsou liberální), jinak by nemohlo tolika lidem připadat komické něco, co by vlastně mělo být zcela přirozené. I když nevylučuji ani, že mě prostě neoslovuje Landsman jako takový, protože jeho blog jsem znal v době, kdy ho četlo pár lidí, a už tenkrát mě to strašně nudilo (byť jistou literární zručnost jsem tomu upírat nemohl, neboť ty bezvýhradně nadšené reakce čtenářů pod články mluvily za vše), podobně jako mi ten samotný název "Deníček moderního fotra" nikdy nepřišel nijak zvlášť nápaditý nebo vtipný, protože prostě jen odkazoval k tehdejší éře blogů, přezdívaných (někdy výsměšně) deníčky. (Malá osobní vsuvka - osobně mám tendenci řadit Landsmana po bok Xindla X, protože jsem oba objevil přibližně ve stejné době a v rané fázi jejich kariéry, kdy je znalo jen pár lidí, a dneska už dávno oba dokonale zparchantěli (zkomerčněli, chcete-li) a mám pocit, že jsou všude, a nebaví mě, což je minimálně v případě toho Xindla škoda, protože tenkrát uměl psát texty jako nikdo). Navíc pokud si to dobře pamatuji, tak na tom blogu šlo primárně o to, jaké psí kusy malý Čeněk vyvedl, a na tom byl postavený ten humor, zatímco ve filmu jsem měl intenzivní dojem, že postava Čeňka je (bohužel) zcela upozaděna, a počet vtipných situací, které dítě vyvolá, by šel v celém filmu spočítat na prstech jedné ruky (a to ještě těžce zmrzačené na cirkulárce), a tak je hlavní postavou, kolem které se vše točí, Landsmanovo filmově přikrášlené alter-ego, kterému se něco děje a nějak na to reaguje, a to je vlastně obsah celého toho - do jisté míry vlastně poněkud narcistického - filmu, který zřetelně nikdy neaspiroval na víc než jednorázově zabavit své (nenáročné) diváctvo. Haluzovy amatérské filmy jsem měl rád a ve své době se mi líbily, ale tento jeho celovečerní debut mě bohužel minul podobným způsobem, jako v nedávné doby Matky, nicméně nepochybuji, že své publikum si oba - podle mě vlastně dost podobné - filmy najdou zcela snadno, a bude se jim tam líbit přesně to, co mě tak zoufale míjí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama