Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (167)

zigy 

všechny recenze uživatele

Takhle pohodový film aby člověk pohledal:) a jestli v tom někdo vidí ideologii, tak ať se nechá vyšetřit. Tenhle film je vlastně předchůdcem dnešních teenagerských komedií, přičemž svým zpracováním zcela odpovídá době svého vzniku. Skvělí čeští herci v čele s Menšíkem, který trousí jednu suchou hlášku za druhou. Sympatický Roman Čada zcela zastiňuje svého filmového bratra Jana Hrušínského. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Dobre sfilmovaný príbeh dospievania a prvej lásky s komediálnymi prvkami a náučným podtextom. Napriek tomu, že komediálna rovina s mladším bratom Martinom funguje veľmi dobre a náučná rovina je včlenená celkom obratne, má film problém dôveryhodne preniesť niektoré emocionálne zmätky hlavných postáv. Takže niekedy som nerozumel prečo sú vlastne Zuzana s Honzou pohádaní. Herecky to nie je zlé. Hlavne predstavitelia rodičov excelujú, ale scény prvého inímneho styku sú socialisticky odfláknuté. Takže to zachraňuje hlavne humor a hlavne Martin s Pavlínkou lebo je to skrátka "prima brácha". 70% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu sexuálnej výchovy, trochu armádnej agitácie a značná dávka humoru, to bola komédia sedemdesiatych rokov. Dobu som nezažil, neviem posúdiť, do akej miery bola sexuálna výchova v školách ovorená, ale v tomto filme prináša aspoň komické situácie. Nie celkom k popukaniu, pár takých je skôr s Menšíkom a Bláhom, ale na nich film nestojí. Mladý chlapec a Libuše Šafránková z rozpuku krásy ako hlavní predstavitelia to utiahli na lepší priemer, a zostal aspoň príjemný pocit zo záveru. ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Tyhle rádoby rodinné filmy fakt nemusím, a jestli se jedná i o komedii, tak mi sežentě někde manuál ať vím v kterých pasážích se mám smát. Přišlo mi to spíše jako film o uvědomělém pionýrovi a ochránci rodinné harmonie - a to vše v rámci socialistického cítění. Kdyby alespoň mladý Hrušínský nebyl tak protivný. ()

demorens 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, na kterou se vždy rád podívám. Jednak se mi líbí ta romantická naivita (někdy také bývám romanticky naivní) a jednak si nenechám ujít Josefa Bláhu a Vladimíra Menšíka v rolích otců. Jsou tam jen málo, ale jejich výstupy nemají chybu! Scéna, kdy se poprvé setkají při námluvách Zuzany a tapetování je velice vtipná. Ale jinak, "to bude ta gramatika" (Bláha : ) A ještě: "jenomže takovejch si ty nevšímáš, vám se hold líbí takoví ti hejkalové -- lokýnky, sametový šatičky, fiží, šalali lalali, kakadů, rené, já a rudolf..." (Menšík : ) (85/100) (07.11.06) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)
  • Po natáčení se rozhořely fámy o možném vztahu mezi Janem Hrušínským a Libuší Šafránkovou, dokonce padaly dohady o chystané svatbě. Jan v rozhovoru pro mládežnický časopis Pionýrská stezka - Telefonické setkání s hvězdami - podobné informace rázně popřel. (Robbi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno