Reklama

Reklama

Tentokrát jsou v centru zájmu malých podvodníčků Pepana (P. Nárožný), Járy (K. Heřmánek) a Marcely (N. Konvalinková) umělecké předměty. Samozřejmě ne pro jejich uměleckou hodnotu, ale jako objekt nekalých obchůdků. Nechávají se proto zaměstnat na zámku a opět se potkávají s podvodnicí Barbarou (J. Bohdalová). A ta, jako vždy, přemýšlí, jak je oklamat… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (45)

topi 

všechny recenze uživatele

Poslední kousek (bohužel) z pětidílné série Šéfové. Tentokrát Pepanova parta kuje pikle na zámku a je to opět sranda! Výborná scéna, když dělají podvody s obrazy - Pepan, převlečený za znalce obrazů - " To není možný! To je Brožík! " Nebo výborná Pepanova hláška : " Kostlivec asi překousal vedení. " Skvělý humor a neskutečnej idiot Jára v podání Karla Heřmánka - to zkrátka nejde se mu nesmát, to je takovej vůl! :D Velice zdařilá série Hynka Bočana, ve které se střídají výborné herecké tváře, zejména v tomhle posledním díle je obsazení přímo skvostné! Krásná atmosféra osmdesátých let. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobová herecká squadra a dobově unylý humor. 1) 69letý Jiří Sovák, 58letá Jiřina Bohdalová, 38letá Naďa Konvalinková, 51letý Petr Nárožný, 48letá Uršula Kluková, 61letý Miloslav Štibich, 70letá Lída Roubíková a další jsou zárukou toho, že se na film dá dívat._____ 2) Děj je ovšem velmi slabý a totéž lze říci i o zpracování._____ 3) Zaujalo mě Konopiště s kapkou kašírovaných návštěvníků. Tehdy to byl druhý nejnavštěvovanější zámek v ČSSR, kde tuzemští a zahraniční turisté stáli hodinové (mnohdy i delší) fronty na vstup a správa hradu usilovně odmítala zavést časové vstupenky. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Poslední díl komediální pentalogie o drobných podvodnících. Vynikající P. Nárožný jako šéf, který má hlavu plnou dobrých nápadů, jak přihodit nějaký ten peníz do kapsy. Velice vtipná je postava duchem prostého Jaroslava Járy, jehož velmi podařeným způsobem ztvárnil K. Heřmánek. J. Bohdalová v obrovském kabátu a s ještě většími brýlemi byla též povedená. Dále v komedii figuruje velká spousta známých umělců, někteří pouze v epizodních rolích, ale i to bohatě stačí na dostatečné oživení pro oko diváka. Přestože jsem pátou část viděl jako první, jsem velice mile překvapen a těším se na další díly. ()

giacobbe 

všechny recenze uživatele

Na posledním dílu šéfovského cyklu se nejvíc projevilo, jak se jednotlivé filmy natáčely s letitým odstupem- scénárista,režisér ani herci si už nepamatují detaily - kapitán resp. major Samek se znovu představuje jako Manďák. Původně bezejmená podvodnice(J.Bohdalová) alias Barbara Voráčková později bordelmamá Darinka přijímá jméno Barbara za vlastní, Jára v předchozích dílech Lidušku z Kolína přejmenoval na Jinřišku..... Po slabších,,Jdeme na to šéfe" a ,,Na dvoře je kůň" se ale laťka zvedá. A Heřmánek s Nárožným opět vynikající ......Ahój ! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak na popátý to Pepanovi vyšlo, konečně pár modrých Smetanů a zelených Gottwaldů ulovil. Pravda, když se to rozprostře na těch pět dílů, asi by si vydělal víc a nadřel míň, kdyby poctivě pracoval, ale aspoň celá série působí i výchovně. Režisérovi patří dík, že ušetřil spoustu filmového materiálu, když zopakoval největší a nejpovedenější bicí scénu z minulého dílu, pod průhlednou záminkou, že na ni jako Pepa vzpomíná. Nejlepší výkon předvedl ale Jára, jeho rozplývání se nad brčálovým obrázkem s jelenem a puškou, tvůrčí matematická práce a zejména odborná přednáška na téma zámky patří k nezapomenutelným scénám. Ale abych se přiznal, nejvíc jsem se pobavil né při samotném filmu, ale při přečtení místního komentáře od blackrain, která chudák málem omdlela. Si myslím, že ta když koukne na televizi, tak v podstatě musí pokaždý okamžitě omdlít. Vždyť krteček taky nevypadá jako krtek! Limonádový Joe by v reálu trefil tak vrata od stodoly a né létající mouchu! Včelka Mája vypadá jako včela taky jen když jedem kolem ní v rychlíku a navíc koukáme jinam! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Koupit obraz od malíře Václava Brožíka za 15 000 Kčs bylo jistě výhodné. Jen pro představu, vyvolávací cena jeho obrazů je v dnešní době v milionech korun. (sator)
  • Natáčelo se i v Průhonicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama