Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Svěrák vás ve fantastické, žánrově těžko definovatelné podívané zve do světa za televizní obrazovkou, kde se to hemží lidskými obrazy žijícími z naší energie. Nesmělý outsider Olda je jednou z obětí. Celková ztráta energie se nedá léčit aspirinem, a tak Oldovi posílenému energií ze stromů a nečekanou první láskou nezbývá jiné východisko, než tasit ovladač, zavěšený proklatě nízko u boku. Po vzoru amerických Terminátorů, Likvidátorů a Predátorů se pouští do boje s neporazitelnou televizní hydrou. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (404)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Akumulátor dua otec a syn je rozporuplný film - polovina lidí se nemůže nabažit jeho geniality a nadčasovosti, druhá polovina jej nechápe. Já se kloním spíš k té druhé půlce. Film má poměrně zajímavou ideu, nicméně její podání je podle mě takový nemastný a neslaný. Modelování obřích zubů, úst a já nevím čeho všeho mě taky moc nepřesvědčilo o kvalitách, i když přiznávám - u zubařky mě při drcení zubů obřím šídlem docela mrazilo. Bavil mě Bolek Polívka, který působil podobně svěže jako v Pelíškách, a navíc nám film nabízí hodně mladých kočiček - třeba Pergnerovou jsem vlastně nepoznal a je jen škoda, co za trosku z ní vyrostlo. A ještě se mi líbily kundičky, co dělaly Sněhurku a spol. To jsou však střípky, jako celek mě to nezaujalo a především úvod byl značně unylý. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, ale místy nedoladěný film, kterému se nedá upřít velká originalita, ale bohužel neni úplně využitej potenciál. Herecký výkony jsou průměrný, ale dostačující, přece jenom tam neni ani moc velkej prostor pro nějaký velký herectví. Za to muzika od Ondřeje Soukupa je už na vyšší úrovni a docela dobře dotváří film. Jediný co je opravdu špičkový je skvělá kamera jakoby uvnitř těla, to je opravdu výborný ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Doslova přecpáno zajímavými nápady! Třeba když výletníci mávají Oldovi a ten jim mezitím vysává energii. Nebo detailní záběr píchnutí injekcí. Nebo pověstní šneci. Nebo nabíjení Verdim. Nebo... I film jako takový má zajímavý nápad - kdo se dostane do televize, vyrobí si tím dvojče. Ovšem energie stačí jenom pro jednoho... Jediná připomínka a vlastně i důvod proč nemůžu dát pět hvězd je, že přes tu spoustu nápadů a vychytaných blbůstek chybí nějaké propojení. Řeknete si - jo tohle je fajn, tohle taky. Ale celkově to k sobě ne tak úplně pasuje. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých největších zklamání (nejen) v české kinematografii. Mám rád Svěráky, ovšem dosud mi uniká, co mělo být toto. Zkoukl jsem ho třikrát, ale k ničemu jsem se nedobral. Nedobral jsem se ke smyslu filmu. Zůstala pro mě pouze spleť podivných scén, nad kterými jsem kroutil hlavou. Jinak se omlouvám všem, kteří mají "Akumulátor 1" rádi, já se k vám bohužel nepřidám. Jednu hvězdičku (možná ještě půl) dávám z úcty ke Svěrákům, protože jejich filmy mám opravdu rád. "Akumulátor 1" propadl nejen u mě, ale i celkově po premiéře u diváků. Nejdražší český film (alespoň do té doby) mnoho nevydělal. Režisér Jan Svěrák natočil ještě v témž roce lacinou "Jízdu" a o 2 roky později "Kolju", proti kterým nemohu říci ani popel. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem se bude už navždy pojit zážitek z festivalu v Karlových Varech, neboť tam jej ve Velkém sále hotelu Thermal uvedl sám režisér Jan Svěrák. Film samotný je hodně zvláštní už jen díky kombinaci všech těch nápadů (ať už se jedná o ty zcela originální nebo o inspiraci ze zahraničí), ale přesto zajímavý, jen musíte být otevřeni možnostem. Největšími plusy jsou určitě herectví Petra Formana, Zdeňka Svěráka a Mariána Labudy a taky hudba, ta hlavní melodie (ten "main theme") byla hodně dobrá a skvěle dokreslovala atmosféru filmu (mimochodem skladatel Soukup byl u karlovarské projekce přítomen také). Kéž by dnes opět natočili něco podobného, vzhledem k tomu, že většina současných českých komedií se zde ocitá v "černých rámečcích," je to potřeba jako sůl. 8/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (53)

  • Olda si kúpil množstvo ovládačov, lebo univerzálny na všetky televízory neexistuje, čo zaznie aj priamo vo filme. Pri návrate z opery však pri "súboji" s televízormi vypína všetky vo výklade len jedným ovládačom. (mikinko51)
  • Rozprávka, ktorú číta Olda (Petr Forman) svojej milenke Anne (Edita Brychta) a jej dcére Aničke (Markéta Frösslová) je "Pohádka o princezně Jasněnce, kterou Luftbaba zaklela v želvu". Knihu napísal a vytvoril Zdeněk Svěrák (Fišárek),Matěj Forman (Oldov dvojník) a výtvarníčka Hana Vyoralová v roku 1994 a je vydávaná ako 3D priestorové leporelo s pohyblivými scénami. a nesie podtitul: "...jak ji Olda vyprávěl Aničkám ve filmu Akumulátor 1". (Raccoon.city)
  • Ve chvíli, kdy „4 kapacity“ opouští Oldův byt (cca v 39. minutě), prochází vyraženými vchodovými dveřmi a pan domácí v podání Ladislava Smoljaka se ptá, kdo to udělal. Zdeněk Svěrák odpovídá: „My jen procházíme.“ Stejná slova použil i ve filmu Nejistá sezóna (1987), když herci procházeli skrz hlediště do šaten a on takto odmítal pomoc přednášející zdravotnici. (HonzaR.)

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama