Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší film než byli Samotáři. Herecké obsazení je trefené. Ivan "Hitler" Trojan je dokonalý šílenec a jeho manželka Klára jsou úžasně absolutní spojení. On nacistický blázen a ona přesvědčená o správnosti svého konání. jejich děti budoucí tranvestit a geniální dítě. Macháček hraje hodně podobně jako v Samotářích, jenže jeho výkon je typu "to už jsme někde viděli". Pár výborných hlášek a jedno nachytání přímo na kameru. Hudba i kamera jsou příjemné. Ondříček se snaží vytvořit druhé Samotáře, ale myslím si, že by se o toto snažit neměl a měl udělat něco sobě více vlastního a neopakovat se. Film by neměl stát jen na pár vtipech, ale některé jsou natolik brutální a geniální, že si je divák dokáže zapamatovat na vždy.... a žádný komentáře jste nečetli! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mimořádná linka Praha - Berlín - Tokio, na palubě samí loseři, psychouši a podivíni, kapitán Ondříček pilotuje podle letového plánu střídajícího světle černé momenty se samoúčelností a rozpaky a uličkou vrávorá stevard Macháček, jenž jako retardovaná, zhulená a mimo normální kmitočet se pohybující postava patří mezi největší klišé českého porevolučního filmu. Když má v člověk při podobných dílech zapomenout na prostoduchost zápletky, musí ho válcovat situační gagy, vypointované dialogy a možná i nějaký přesah, ale tady všechno působí tak prvoplánově, že Bodie s Doylem, führer Trojan a Hanča Zagorová spásu nepřinesou.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Byla to dost dobrá crazy komedie.Hláška střídala hlášku,vtipná scénka vtipnou scénku no prostě super.Ale to bylo jenom (ani ne) první polovina filmu.Pak jakoby tvůrcům došli nápady a rázem je to s vtipy a hláškama mnohem chudší.Sice tam jsou ale ne tak hodně.A tak zase o další průměrně povedenou českou komedii,která jenom potvrzuje že českým scénáristům chybí nápady.Alespon že duo Macháček-Taclík funguje dokonale ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu. Mně se tohle líbilo víc než Samotáři. Bylo to správně ujeté, plné černého až anglického humoru. Trochu mne mrzelo opakované nasazení Macháčka. To je taková česká nemoc. Stačí jeden úspěšný film např. s Holubovou a pak ji máme ve všem, včetně reklamy... Tak moc až se na ní nasereme a nechceme ji ani vidět. Chápu, že Ondříček ho má asi jako oblíbence. Mně také sedí už z dob rádia Limonádový Joe, ale člověk nutně musí srovnávat se Samotářema. Závěr byl úlet a Trojan je buď opravdickej šílenec, nebo neskutečnej herec :-). * * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Asi po dvanácti letech jsem si film znovu pustil, abych ho mohl patřičně okomentovat a nejvíc mě pobavilo, jak jsou v něm všichni nechutně mladí. Zjistil jsem, že si snímek překvapivě dobře pamatuji a znovu jsem si ho užil jako kdysi a znovu mi nejvíce vadila Třískova shakespeareovská pasáž, která mě vyloženě rušila. Všechno ostatní na mě naštěstí fungovalo, hláškovalo se naplno a já jsem se opět bavil jako před lety. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Jiří Macháček (Standa) scény, ve kterých má dlouhé vlasy, odehrál s parukou. Na fotce v občanském průkazu má ale Macháček své vlastní dlouhé vlasy, které v minulosti skutečně nosíval. (Šéfik)
  • Po pracovných projekciách vypĺňali diváci dotazník, ktorý režisér zostavil podľa vyskúšaných dotazníkov z Hollywoodu. Od Alfreda Hitchcocka aj podľa vlastných predstáv a kvôli reakciám divákov presunul jednu scénu z konca filmu hneď na začiatok. (Raccoon.city)
  • Když veze Zdeněk (Ivan Trojan) Standu (Jiří Macháček) a Ondřeje (Marek Taclík) autem z Holešovic po předání peněz na přehradu, jede v prostřihu auto za dne. Předání peněz ale probíhalo už za tmy a při záběrech z auta je venku vždy také tma. (rakovnik)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama