Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O jistotách života a pochybnostech lásky... Inženýr Dušan Roček (V. Harapes) se ve volném čase vášnivě věnuje svému koníčku – létání na rogalu. Spolu s ním tento sport vyznává i jeho patnáctiletá dcera Milena (K. Pollertová). Naopak Dušanova žena Magda (J. Šulcová) nemá pro jejich riskantní způsob zábavy pochopení. Nakonec to však není létání, co způsobí neštěstí: Milena se totiž těžce zraní při automobilové nehodě. Protože jí zůstala jen jedna ledvina, která je poškozená, může ji zachránit jedině transplantace. Dušan se jako nejbližší příbuzný nabídne jako dárce. Jenže během vyšetření vyjde najevo, že skutečným Mileniným otcem je někdo jiný… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Tessie 

všechny recenze uživatele

K Operaci mé dcery jsem se dostala přes hledání něčeho dobrého z tvorby Jana Kačera. Mé velké očekávání bylo zklamáno. Jana Šulcová potvrdila své kvality, Harapes dokázal, že není jenom baleťák. Ale Kačerova role chladného primáře, se mi vůbec nelíbila. Herecký výkon opravdu hrozný. Samotnou postavu jsem chápala, ale nedokázal ji dostatečně prodat. Filmy z nemocničního prostředí mám ráda. Myšlenka tohoto kousku byla skvělá, ale jako celek se to příliš nezdařilo. Velká škoda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zástupců lékařského žánru u filmů té doby, který mi však přišel tak nějak nevěrohodně natočený, zvláště pátrání po skutečném otci, a po pravdě řečeno, i když byla Klára Pollertová tehdy mokrým snem mnoha dospívajících chlapců, tady hraje hodně mizerně. Dobrá je atmosféra, hudba, kamera, ale scénář mi přijde poněkud skokový (skok sem, skok tam, chvíli dobrá scéna, a jindy mizerná). ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a musím přiznat, že mi stále šustí papírem, nedokážu naplno uvěřit či podlehnout.. Nicméně nacházím i pozitiva, námět považuji za velmi dobrý, zejména otázky a obtížné volby, které z něj vyplývají... Příběh rodiny Ročkových po autonehodě mě sice zasáhl, ale jenom napůl.. Vlastimil Harapes je samozřejmě hezký chlap a nevadí mi na něj koukat, přesto mezi hereckou elitu bohužel nepatří, Jana Šulcová mě v tomto případě příliš neoslovila, za zmínku určitě stojí Jan Kačer a Jiří Kodet, ti se mi vyloženě líbili.. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně promarněný film. Ačkoliv je zápletka na úrovni jednoho dílu Ordinace v růžové zahradě, správným uchopením to mohlo dopadnou skutečně nezapomenutelně. Herecky nezvládnuté nejen ze strany nepochopitelně předabovaného Harapese, ale i třeba od Jany Šulcové. Z pohledu diváka se film dvakrát láme. Úvodní pasáž s rogaly a přestavování rodinné situace je možná trochu nudný, ale bavil mě. Okamžikem nehody přichází lékařská pasáž, která je asi nejlepší částí filmu, má výbornou atmosféru i spád (i díky Kodetovi a Kačerovi) a končí někde kolem místa, kde se Michal Pavlata jde s pugétem karafiátů podívat na Pepu. Tam ve změti zbytečných flashbacků herci úplně ztrácejí půdu pod nohama a film bředne až k happy endu, který je sladký jako úsměv Kláry Pollertové. Právě ve třetí části ztrácí Operace mé dcery téměř vše, co se v prvních dvou povedlo vybudovat. Škoda. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Příliš socialistické, příliš nomenklaturní, příliš normalizační, příliš přikrášlené, ale teď vážně. Jde o pravdivý příběh, který ukazuje slušnou úroveň tehdejšího Československého zdravotnictví se skutečným příběhem o kterém se dokonce psalo v tehdejším tisku. Nehodnotím smutný příběh, ale velmi dobrou úroveň snímku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Kvôli operácii priviezli filmári figurínu, ktorá imitovala telesnú dutinu. Pod figurínou ležala plytká nádoba s umelou krvou. Celá rana sa zakryla a orgány boli v skutočnosti vnútornosti z bitúnkov. (Raccoon.city)
  • Nemocniční kulisu pro natáčení poskytla českobudějovická nemocnice s poliklinikou. (rawboy)

Reklama

Reklama