Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (274)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy ma nijak výnimočne nebavili snímky o drogách, nikdy som nebol na snímky, ktoré si berú na paškál túto sféru. Popravde, z úplnej nudy (nakoľko momentálne nie je čo sledovať), a faktu, že hlavnou postavou je Kim Bodnia, pričom samotný snímok pochádza z dánska, vyznačujúc sa akousi typicky severskou atmosférou, som urobil výnimku. Neľutujem. Snímok až na malé detaily pôsobí naozaj vierohodne a realisticky, no vzhľadom nato, že sa nejedná o moju šálku kávy, nijak mimoriadne som sa "nebavil". V podstate by sa dalo povedať, že som z pohľadu diváka akurát splnil svoju povinnosť a vzhliadol snímok, ktorý je vo všeobecnosti považovaný za jeden z najlepších s danou tématikou. Chuť na sledovanie dvojky, trojky už zrejme ale nenájdem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frankieho pád. Špinavé, surové a minimalistické. S presne nastavenými hercami a s veľmi umne predstaveným svetom. Svet narkomanov, dealerov a iných pochybných existencií s vlastnými pravidlami a s vlastnými zákonmi. Pusher je film v ktorom sa stále niečo deje. Emócie a pocity sa u postáv menia zo sekundy na sekundu. Záleží dosť na tom, aký deal dostanú a či tým pre seba niečo získajú.  Refn ešte bez tej vizuálnej vypiplanosti, ale už s citom pre atmosféru. Veľké pozitívum, že to nezostarlo. A Kim Bodnia v hlavnej úlohe veľmi presvedčivý. Za mňa spokojnosť. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý a drsný príbeh dealera, ktorý sa do poriadnych sračiek dostal pomerne rýchlo. Úvod tomu nenasvedčuje, všetko klape, dealer drogy roznáša, to prachy vynáša a aj keď nejaké dlžoby má, žije si celkom dobre. Nie však dlho...Jeho vygumovaného pomocníka s tvárou M. Mikkelsena som síce hneď spoznal, ale tá jeho holá hlava a okuliare je dobrý maskáč. Film sa nesnaží idealizovať ani ukazovať skazu akú drogy napáchajú. Venujeme sa výhradne hlavnému hrdinovi, ktorý dlhuje veľké prachy srbským mafiánom a jeho ceste za získaním peňazí. Nie je to ľahká cesta a atmosféru postupne sa sťahujúcej slučky okolo krku dealera divák doslova cíti na vlastnej koži. Jeho cesta záchrany svojho života je ťažká, drsná a nepredvídateľná ako skutočný život a práve v tej realistickej polohe je film tak silný. Opäť výborný zárez od "severanov". 80%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem bojoval s nudou a svou trpělivostí, nicméně trhané záběry s celkovým dojmem studentského filmu nakonec zabředl do zajímavé zápletky, která samozřejmě v průběhu filmu graduje. Nejvíc mě zaujal vztah dealera s jeho přítelkyní (?), která se mu hnusí tak, že se jí nemůže dotknout, ale zároveň bez ní také nemůže být. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

- "Natočíme film, co se bude 'menovat dýler, voe..." - " 'TaK jo. Vo čem to bude?" - "No, normálka ne?! Koupí, prodá se ziskem, koupí, prodá se ziskem ..." ...nějakej problém s fízlama, ztráta matroše, takže neni na vyplacení vaty velkodealerovi (paralela velkoobchodníka) a průser je na světě. Trochu nervní cuky, pár zoufalejch/nasranejch návštěch u lidí, co našemu dealerovi visí prachy... Ke konci tam dáme nějakej jakože zvrat, střílení a tak něco... Hlavní boss bude jugoslávec... Náš dealer bude postavenej na přísnym výrazu jeho představitele - a protože je tvrďák, tak se neposere, když na něj nějak víc vybafnou... Přičemž ale nakonec stejně prosí o prachy matku - to bylo fakt dobře k zblití. - To je celý. Prostě nejklasičtější a nejtrapnější dějová linka, jakou si u filmu s názvem Dealer umíte představit. Ale Kim Bodnia je chlápek s dokonalým výrazem a hrozně suchym projevem - výbornej - ale víc se mi líbil ve "V Číně jedí psy". Slušná kamera, která většinou ustupuje před herci a celkem slušně tomu dodává zdání, že jste jaksi víc uvnitř filmu... Jinak ale fakt prostě klišé nejhrubšího zrna, i když celkem naturálně podaný. Vadilo mi tu ale přehrávaný rozhlížení se - který je fakt všechno, jen ne nanápadný a naopak spolehlivě upoutá pozornost případnejch fízlů. Tohle bylo prostě divný... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama