Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Fantastická smršť nekompromisnej kreativity v ktorej nie je ani minúta hluchého miesta. Trochu mi to atmosférou pripomenulo Herbertovu Dunu, no Lyncha aj Villeneuveho to bezpečne valcuje - najbližšie to má k tej magickej, neuskutočnenej. Na môj vkus je to záverečné vyznenie trochu príliš antropocentristické, no je to iba jedna z možných interpretácii. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý, ale naprosto geniální film... a je to moc velká škoda... Na lidi pod kontrolou v obojcích... když jsem to viděl jako malý špunt poprvé, strašně jsem se potom bál... Nevěřil jsem vlastním smyslům, když se mně po více jak 35 letech od shlednutí, objevila v rukách placička s tímhle filmem... Všeho jsem nechal a hned jsem spěchal... však víte.... Mohu jen konstatovat, že ani po tolika letech ten film své kouzlo neztratil.... P.S. Mám ho!!! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení které jsem kdy s filmem zažil. Kdo by to jen čekal, že na festivalu filmů pro děti uvidím film, dokonce napůl český film, o kterém jsem v životě neslyšel, a který je přitom jedním nejzajímavějších hardcore sci-fi filmů jaké jsem kdy v životě potkal. Divoká planeta je zlatý grál pro každého, kdo vyrostl na sf knížkách a sbírkách povídek ze šedesátých a sedmdesátých let. Dokonalost. 10/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Samička s mládětem. Je snad nemocná??....... ...a tak jsem byl zachráněn..... To je prostě klasika, kterou je dobré vidět. FUTURE GATE 14.3.2015. CITÁT - Divocí lidé, rozmnožují se rychleji než hmyz. Já bych je úplně vyhubil.............. Je to snad poprvé, co mi v kině vadil zvýšený zvuk. Tento snímek má celkem deprimující hudební doprovod a takhle hlasitě, to bylo něco šílenýho. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Tento film sem náhodou našel na internetu a to konkrátně tady, s anglickými titulkami. Zapůsobil na mě hned od začátku. Vypadá velmi futuristicky, a i když některé scény byly zdlouhavé na úkor děje, celkově je to film po všech stránkách originální ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama