Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tenhle film je jedinečný, ať už svojí ploškovanou animací, celkovým výtvarným vzezřením, nápady a futuristickym pojetím (ačkoli by občas přibrzdění fantasie u některých technických prvků a vynálezů rozhodně neuškodila a i v daných letech vniku mohl i laik odhadnou co je blbost, kvůli spoilerům víc psát nebudu), samotný příběh není zas tak úplně propracovaný a některé věci vyzní do ztracena a určitě by se z nich dalo vytěžit víc (úvodní vztah majitele a mazlíčka, či vtah obou ras a větší zapojení vedení Draghů [nebo jak se to píše] ), to ovšem vzhledem k předloze (tady spíš hádám, neboť jsem jí nečetl), datu vzniku i problémům s výrobou rozhodně nemůžu brát jako minus. Velmi příjemné "staroscifi" ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Francouzské animované sci-fi realizované v československém studiu Jiřího Trnky? Vé své době zřejmě unikátní koprodukční záležitost svého druhu mě nakonec dokázala zaujmout i svým obsahem, byť přiznám se, že první polovina o láskyplnému vztahu k „zemskému“ človíčkovi na cizí planetě ze strany jeho dětské objevitelky na mě zapůsobila mnohem víc, než později naplno rozvinuta protiválečná myšlenka. Ta má sice rovněž hloubku, ale mi přeci jen připadala zpracována poněkud jednoduchým způsobem a děj v tomto směru bych uvítal mnohem víc propracovaný. Zajímavý futuristický svět tu byl, pěknou atmosféru tomu dotvářela jak nezvyklá psychedelická hudba, tak ty staré české poetické animace, ačkoliv zatímco jednou mi ta animace svou poetikou docela seděla, ve scénách, kdy vedle obyčejných pohyblivých kreslených obrázků došlo i na výraznější vizuální efekty (jakési výfuky, plyny či záření), nemohl jsem se ubránit dojmu, že to stihlo nekompromisně zestárnout i v rovině těch animací. Nevím, možná jen nemám úplně ty správné buňky na vnímání animovaných filmů, abych si mohl takovou Divokou planetu naplno užít. Ztráta času to pro mě určitě nebyla, zážitek na dlouhé vzpomínání však také ne a na víc, než ty nejsilnější možné 3 hvězdičky to zatím úplně nevidím, ačkoliv se snažím. [70%] ()

Reklama

Javad 

všechny recenze uživatele

Divoká planéta ma svojou pestrofarebnosťou a bizarnou krásou sveta v ktorom sa odohráva úplne zhypnotizovala a uspala. No nie preto že by to bola nuda, bol som unavený po dlhej ceste vlakom a tí modrý mužíčkovia a všetky tie ostatné „výtvory“ prírody na tejto zvláštnej planéte spolu s psycho hudbou, vytvárajú (ak sa vám chce spať ) ideálne podmienky na usnutie :) Takže si to budem musieť pozrieť ešte raz a byť úplne čulý pretože toto sa naozaj oplatí vidieť! ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Tento film sem náhodou našel na internetu a to konkrátně tady, s anglickými titulkami. Zapůsobil na mě hned od začátku. Vypadá velmi futuristicky, a i když některé scény byly zdlouhavé na úkor děje, celkově je to film po všech stránkách originální ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Film mě ohromil svojí výtvarnou a vizuální stránkou - jako kdyby českoslovenští a francouzští výtvarníci a animátoři brali hutná množství lsd. Všichni ti roztodivný tvorové, rostliny, architektura ... prostě paráda. Dost mě ale zklamal velice uspěchaný a podivný závěr - přišlo mi, že jsem viděl tak maximálně první část dvojdílného filmu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama